OTOBÜS TERMİNALİNDE ISINMA SORUNU ÇÖZÜM BEKLİYOR!

Ardahan Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminalinde yaşanan ısınma sorunu çözüm bekliyor.

GÜNCEL 12.12.2022 17:24:00 0
OTOBÜS TERMİNALİNDE ISINMA SORUNU ÇÖZÜM BEKLİYOR!

HABER: ŞENOL KİRMAN

Ardahan Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminalinde yaşanan ısınma sorunu çözüm bekliyor.

Şehirlerarası Otobüs Terminalinde yazıhane işletmecileri kendi imkanlarıyla kurdukları elektrikli ısıtıcılarla ısınmaya çalışıyor.

Kar yağışı ve soğuk havanın etkili olduğu Ardahan’da otobüs terminalinde doğalgazın yanmaması yazıhane sahiplerinin tepkisine neden oldu. 

Isınma sisteminin çalışmaması nedeniyle yolcuların ve kendilerinin mağdur olduğunu ifade eden Yazıhane işletmecileri, Belediye Başkanı Faruk Demir’e seslenerek ısınma sisteminin devreye girmesini istediler.

Yazıhane işletmecisi Berkant Ezer gazetemize yaptığı açıklamada; “Yaklaşık biz 3 aydır ısınma sorunu ile karşı karşıyayız. İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun cafcaflı yaptığı, Ardahan’a hediye ettiğim dediği, ama maalesef Ardahan 6 ay kışın altında olan bir memlekette terminalde ısınamıyoruz. Böyle bir otogar yaptılar ama içine ısınma sistemini yapmayı unutmuşlar. Şuanda ısıtma sistemini bize dayatıyorlar. Isıtma sistemini biz karşılayacakmışız, biz alacakmışız. Böyle bir saçmalık hiçbir ilde yok yani hiçbir il terminalinde yok. Maalesef burada şuanda ısınma sistemi yok, biz burada soğukta kendi imkanlarımızla halılar serdik yere o şekilde bir ocak koyduk o ocakta ısınmaya çalışıyoruz. Buradaki mağduriyetin en büyük mağdurlarından olan biriside burada bilet alan vatandaş, dışardan gelen Ardahan’a misafir olan, İstanbul’dan, Ankara’dan, Bursa’dan Edirne’den, Aydın’dan gelen insanlar bu soğukta rezil oluyor. Bu kadar soğuk memlekette buranın nasıl ısınma sistemi olmaz diye bize dert yanıyor. Belediye Başkanına ve burasıyla artık kim ilgileniyorsa, kim sorumlusuysa bir an önce buranın çözüm bulmasını ısı sisteminin devreye girmesini istiyoruz. Bize bir sözleşme imzalatmışlar sözde, doğalgazı biz üzerimize alacakmışız. Buradan açıklıyorum bütün vatandaşa herkes bunu duysun ve bilsin diyorlar ki biz burayı size teslim ettik siz burada bir yönetim oluşturacaksınız, bir yönetim başkanı oluşturacaksınız,  bu yönetim gelip doğalgazı üzerine alacak. Burada suda patlasa buradaki yönetim başkanı yaptıracak tamam kabul ediyorum bende alayım sistemi üzerime. Ama burada otogar çıkışı yaparken otobüslerden alınan paraları o zaman bize verin, bize devir ediyorsanız biz alalım giderlerimizi karşılayalım. Yok otogardaki otobüs çıkışlarını ben alacağım buradaki gider giderleri size veriyorum. Böyle bir rezillik var mı? Diyorum ki burayı Büyükşehirle karıştırmayın, burası küçücük bir il, hiçbir ilde böyle bir sıkıntı yaşanmamış, Karsta olsun küçük yerleri örnek veriyorum Iğdır’da olsun Ağrıda olsun, bir tek sıkıntı burada. Bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz biz özellikle Belediye Başkanından rica ediyoruz. Buradaki çalışmada olan kabadayı insanları burada üzerimize salmasınlar, bize çözüm bulsunlar, buradaki rezilliği görsünler” açıklamasında bulundu. 

Otogar sorumlusu Özgür Taştan ise, “Otogarda birkaç tane kiracı bizim otogar binasına, doğalgaz ve elektrik vermediğimizi iddia ediyorlar. Burada zaten belirli görevler var herkesin. Biz doğru binayı yaptık, kiracılar yerine yerleşti ve şöyle bir ibare var, şehirlerarası otobüs terminal işletmeciliği yapan bütün hak sahipleri tarafından kira başlangıç tarihinden itibaren en geç bir ay içerisinde otogar yönetimi kurularak otogarın elektrik ve doğalgazını işletmeler üzerine alacaktır diye bir ibare var. Ve hala otogarda ki işletmeciler kendine bir yönetim oluşturmadı. Ve biz ortalama 2 buçuk aydır buradayız ve yazıhane 1 kuruş elektrik parası ödememiştir. Her ay biz Ardahan Belediyesi olarak ödüyoruz. Bir kuruş masraf edilmemiştir, hepsi geldi sıcak yerlerinde oturuyorlar, kesinlikle soğukta yok, herkes ısıtıcısını da açmış burada. Sadece burada yönetim kurulacak. Gelip başvuracaklar sizin yönetiminizi alıyorum doğalgaz, elektriği alacak burası artık onların. Ardahan belediyesi bunlara en güzel bir işletmeyi yaptı, teslim etti. Biz bu saatten sonra kimsenin ne elektriğini ödeyebiliriz, ne de doğalgazını. Kim işletme sahibiyle 13 tane esnafı alacak ve o giderleri karşılayacak” diye konuştu. 


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak