Ordunun kıyafeti Posof Tekstil´den

Ardahan´ın Posof ilçesinde geçtiğimiz yıl üretime başlayan yüzlerce gencin istihdam edildiği Posof Tekstil Fabrikası üretime tüm hızıyla devam ediyor.

GÜNCEL 1.04.2021 18:29:39 0
Ordunun kıyafeti Posof Tekstil´den

ŞENOL KİRMAN

Ardahan´ın Posof ilçesinde geçtiğimiz yıl üretime başlayan yüzlerce gencin istihdam edildiği Posof Tekstil Fabrikası üretime tüm hızıyla devam ediyor.

AK Partili Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar´ın girişimleriyle geçtiğimiz yıl kurulan fabrikada şuanda 200 kişi çalışıyor.

Başta askeri kıyafetler olmak üzere birçok ünlü markaya ürün temini yapan fabrikada ordunun tüm kıyafetlerinin üretimi geçen yıl olduğu gibi bundan sonra da Posof Tekstil Fabrikasında üretilecek.
Posof, Hanak ve Damal ilçelerinde ciddi anlamda işsizliği bitiren Posof Tekstil Fabrikası, Ardahan Merkez ve diğer ilçelerden de personel arayışlarına girdi.

Türkiye´nin tekstil sektörünün öncü isimlerden olan Ömer Uçar, Ardahan´a yaptığı fabrika ile kısa sürede yüzlerce genci istihdam etmesiyle göç veren il konumundaki Ardahan´da göçün tersine dönmesini de sağlamış görünüyor.

Gazetemiz Sorumlu Müdürü Barış Bilgin ile Muhabirlerimiz Bedrettin Şuay ve Şenol Kirman ile birlikte ziyaret ettiğimiz Posof Tekstil Fabrikasında işletmenin çalışmaları hakkında Ömer Uçar´dan bilgi edindik.
Fabrika sahibi Ömer Uçar, 1980´li yıllarda Kocaeli ilinde iş hayatına atılıp, yıllar sonra memleketine dönerek Posof´ta da aynı alanda fabrika açtığını belirterek, amaçlarının memleketine katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

Yıllar önce kendisinin de işsizlik nedeniyle batıya göç ettiğini söyleyen Uçar, ?Ardahan´da ciddi anlamda işsizlik sorunu var. Ardahanlı iş adamları olarak kendi memleketimize yatırım yaparak insanlarımızı batı sevdasından kurtarabiliriz. Kendi ata toprağıma vefa borcumu ödemek için böyle bir yatırım yaptım. Amacımız memleketimizde işsizliği bitirmek. Posof, Hanak ve Damal ilçelerimizde yaşayanlara iş imkânı sağladık. Askeri kıyafetler olmak üzere ünlü markaların ürünlerini üretiyoruz. Biz fabrikayı açtığımız zamanlarda pandemi dönemine denk geldik. Hızlı bir şekilde maske üretimine geçtik. Ardahan il genelinden köylerimize maske dağıttık. Ayrıca 650 bin adet maske Kocaeli belediyesine gönderdik. Bu fabrika ilerleyen zamanlarda bize alan olarak yetmeyecek ve daha çok çalışana ihtiyacımız olacak. Bizlerin Ardahan´a yatırım yaparak diğer işadamlarımıza da öncülük ettiğimizi düşünüyorum. İlerleyen zamanlarda Ardahan il genelinde en az 20 fabrikanın da açılacağını düşünüyorum. Bizim önceliğimiz para kazanmak değil memleketimize katkı sunmaktır ? diye konuştu.


1

ATSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifika töreni düzenlendi

2

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

3

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

4

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

5

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı