Onay, okul malzemesi satan Marketlerden dert yandı

Onay, okul malzemesi satan Marketlerden dert yandı

GÜNCEL 22.08.2021 13:36:49 0
Onay, okul malzemesi satan Marketlerden dert yandı

Bedrettin Şuay

Okulların açılmasına sayılı günler kala Ardahan´da Kırtasiyeci esnafları marketlerde kırtasiye malzemesi satılmasına tepki gösterdi. Büyük marketlerin kendi alanları dışına çıkarak her türlü ürünü sattığını belirten kırtasiye esnaflarından Utku Onay, bu durumun küçük esnafın belini büktüğünü söyledi. Esnafının büyük marketlerle rekabet edemediğini kaydeden Onay, işlerinin düştüğünü ürünlerde geçen yıla oranla fazla bir fiyat farkı olmadığını dile getirerek, her yıl aynı sıkıntıyla karşı karşıya kalıyoruz "Maalesef bu duruma bir önlem alınamıyor. Dedi.

Bu durum karşısında işlerin düşük olduğunu belirten Onay, Marketler ürünleri oldukça düşük fiyatlara alıyor dolayısıyla da ucuz fiyatlara satıyorlar. Ama bizim küçük esnafımızın böyle bir gücü yok. Bu durum bütün umudunu sezona bağlayan kırtasiyecileri sıkıntıya sokuyor. Bu gün bakıldığında birçok kırtasiye esnafı sıkıntılı durumda. Büyük marketlerle rekabet edecek güçte değiller. Maddi durumu iyi olan kırtasiyecilerin de buna ne kadar dayanabileceğini zaman gösterecek. Biz yıllardır büyük marketlere karşı yaşadığımız sıkıntıyı dile getiriyoruz. Ama hiç bir sonuç alamadık. Bu aslında sadece bizim sorunumuz değil pek çok sektör aynı sıkıntıyı yaşıyor. Dedi.

Onay, Market dediğiniz zaman gıda ürünleri, temizlik ürünleri tarzında ürünlerin satılması akla geliyor. Ama bu gün bakıldığında büyük marketler televizyondan, cep telefonuna, çorabına kadar, her şeyi satıyorlar. Aldıkları ürünleri tırla alıyorlar. Bu da küçük esnafı bitiriyor. "Fiyatlarımız geçen sene ile hemen hemen aynı ?Kırtasiye ürünlerinde geçen sene ile bu sene arasında fazla bir fiyat farkının olmadığını belirten Onay, Fiyat artışı olsa bile esnafın bunu uygulama şansı yok. Çünkü esnaf bir rekabet içerisinde. Zaten ürünleri alırken zamlı alsa bile o zammı uygulayamıyor. Kendi kar marjından düşürerek ürününü o şekilde satmayı düşünüyor. Rekabet ortamındaki esnaf fiyat artışını uygulasa iyice sıkıntıya düşer. Dedi.


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak