Ölüme Terk edildiler

Atlar, kar altında açlık ve yaşam mücadelesi veriyor

GÜNCEL 2.12.2021 12:13:00 0
Ölüme Terk edildiler

Bedrettin Şuay

Ardahan'da yaz ayı boyunca gücünden faydalanıp kışında sahipleri tarafından dışarı bırakılan atlar, karın yağmasıyla birlikte içeri alınmadı. Dışarıda sahipsiz kalan, Atlar soğuk hava ve açlıkla mücadele ediyorlar. Kar yağışı ve soğuk havayla birlikte yiyecek bulamayan atlar, evlerin önüne biriktirilen otlarla karınlarını doyurmaya çalışıyor.

 Atların mücadelesi sadece soğuk hava ve yem ile sınırlı kalmıyor. Atlar, özellikle de gece vahşi hayvanlarla da mücadele etmek zorunda kalıyor. Manzaraya tepki veren vatandaşlar atların ölüme terk edildiğini söylediler. Etrafı kardan beyaz örtü ile kaplanan Ardahan’da kapı, kapı yem arayan atlar, hayvancılıkla uğraşan vatandaşların, hayvanları için kapılarının önüne biriktirdi otlarla karınlarını doyurmaya çalışıyor.

Söz konusu atların köylüler tarafından dışarı terk edildiğini belirten vatandaşlar, "Bu atlar yazın çalıştırılır, iş dönemi bitince de açık arazide otlaması için dışarı bırakılır. Ancak, şuan atların insanların yardımına ihtiyacı var. Bir dönemler istedikleri gibi çalıştırdılar. Bunların sahipleri gelip bunları içeri almalı. Yazık günah. Bunlar hem açlıkla hem de soğukla mücadele ediyorlar. Bize yardımları oldu, şimdi bizim yardımımıza ihtiyaçları var" dedi.


1

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

2

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

3

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

4

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

5

Arıcılık Çalıştayı yapılacak