OKULLARDA AŞI ÇALIŞMASI BAŞLIYOR!

Ardahan’da öğrenciler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında velilerinin onayıyla okullarda aşı olmaya başlayacak.

30.09.2021 09:08:00 0
OKULLARDA AŞI ÇALIŞMASI BAŞLIYOR!

ŞENOL KİRMAN

Ardahan İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülecek çalışmalar kapsamında, aşı olmak isteyen öğrenciler velilerinin onayını aldıktan sonra okulda aşılanacak.

Gazetemiz sorumlu müdürü Barış Bilgin ve muhabir Şenol Kirman Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut’u makamında ziyaret etti.

Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut gazetemize yaptığı açıklamada, eğitim ve öğretimin aksamaması için okullarda aşı uygulaması başlattıklarını bildirdi.

SINIFLARIMIZI KAPATMAYA TAHAMMÜLÜMÜZ YOK

Velilerin onayı alındıktan öğrencilere aşı yapılması için çalışma başlattıklarını söyleten Bulut, “Ardahan’da eğitim ve öğretimin aksamaması için çalışma başlattık. Sağlık Müdürlüğümüz ile birlikte koordineli bir şekilde aşı programı başlatıyoruz. 17 yaş altı çocuklara veli izni olmadan aşı yapılamıyor. Velinin e-nabız sisteminden çocuğuna aşı tanımlaması yapması gerekiyor. Ailelerimiz mümkünse 12 yaş üstü çocuklarına e-nabız üzerinden çocuklarım kısmını tıklayarak aşı talebi oluştursunlar. Bununla ilgili ilk adım olarak 30 Eylül Perşembe (bugün) günü Şehit Türkmen Tekin lisesinde bir başlangıç yaparak velilerimizin onayı ile öğrencilerimizin 1. doz aşılarını yapacağız. Bütün okullarımızda ki öğrencilerimizin aşılarını tamamlarsak bu süreci çok daha hızlı yöneteceğiz. Bu yaştaki çocuklarımızın dirençleri yüksek olduğundan dolayı taşıyıcı konumunda fark edilmiyor hastalıkları. Aşı olmaları bizim için çok önemli, çünkü bir gün bile sınıflarımızı kapatmaya tahammülümüz yok” dedi.  

ÖĞRETMENLERİMİZDE AŞI ORANI YÜZDE 95’E ÇIKTI

Ardahan’da salgın sürecini çok iyi bir şekilde yönettiklerini aktaran Bulut, “Bakanlığın belirlemiş olduğu prosedürler aynı şekilde ilimizde uygulanıyor. Öğretmenlerimizde aşı oranı yüzde 95’e çıkmış durumda. Özel nedenlerden dolayı aşı olmayan öğretmenlerimizi haftada iki defa PCR testi yaptırmadan sınıflara almıyoruz. Test sonucu pozitif çıkan öğretmenimizden dolayı kesinlikle sınıflarımızı tatil etmiyoruz. Uygun bir öğretmen bularak eğitim-öğretime devam ediyoruz. Bir sınıfta birden fazla vaka çıkarsa Bilim Kurulu gereği sınıfı karantinaya alıyoruz. 14 gün boyunca canlı dersle eğitim veriliyor. Okullarımızın açık olması için elimizden geleni yapıyoruz. Çünkü artık tahammülümüz kalmadı. Uzun süren salgın sürecinde kayıplarımız çok fazla. Bunu telafi etme adına gerek akademi gerek sosyal yönden sahayı sürekli kontrol ediyoruz. Merkez ve köylerdeki okullarımızı sürekli ziyaret ediyoruz. Çocukların mutluluğu gözlerinden okunuyor. Bakanlığımız salgına ilişkin maske, dezenfektan alımına yönelik kaynak aktarmış durumda. Okullarımızda maske ve dezenfektan bulunmakta. Bizde kendi ürettiğimiz maske ve dezenfektanları çocuklarımıza verebiliyoruz. Bu şekilde salgını en iyi şekilde yönetmeye çalışıyoruz” diye konuştu.


1

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

2

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

3

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

4

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

5

Arıcılık Çalıştayı yapılacak