Okullar açılıyor veliler dertli

Veliler dudak uçuklatan okul masraflarıyla karşı karşıya

GÜNCEL 7.09.2023 16:11:00 0
Okullar açılıyor veliler dertli

Haber: Bedrettin Şuay

Geçtiğimiz yıla göre en az beş kat artan okul masrafları velileri zorluyor. Bir öğrencinin sadece yol ve servis parası aylık 2500 TL’yi geçerken, çocuk okutmak giderek zorlaşıyor.

Fiyatların yükselmesi  Ardahan’da öğrenci velilerinin masraflarını beş katına çıkarttı. Okulların açılmasına sayılı günler kala veliler dudak uçuklatan okul masraflarıyla karşı karşıya. Defterden kaleme, çantadan ayakkabıya, kantinden servise kadar birçok ürün ve hizmette katlanan fiyatlar, velileri kara kara düşündürüyor.

Pazartesi günü okula başlayacak olan öğrencilerin velileri, tüm okul araç ve gereçlerindeki fiyatların şimdiden ateş pahası olduğuna dikkat çekerek, ilkokula yeni başlayan bir öğrencinin en temel ihtiyaçlarını almanın bile neredeyse imkânsız hale geldiğini açıkladı. 

Öğrencilere ait giyim, kırtasiye, beslenme ve ulaşım gibi temel gider fiyatlarının çok yükseldiğine işaret eden veliler, “Okul masrafları öylesine arttı ki her geçen yıl bir önceki yılı hatta her geçen ay bile diğerini aratıyor. Çocuk okutmanın maliyeti hızla artıyor. dedi.

 

 


1

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonundan 1 Mayıs açıklaması

2

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

3

Fatih Erbakan Göle halkına teşekkür için geliyor

4

ARÜ’den Gürcistan üniversitelerine ziyaret

5

Otomobilde, sevdiği şarkıları dinleyerek gezme hayali gerçekleşti