OKULLA İLİŞKİSİ OLMAYANLARA YASAK GELDİ

Ardahan´da 2020-2021 eğitim-öğretimin başlamasıyla birlikte okul önlerinde ve çevresinde okulla ilişkisi bulunmayan şahıslara yasak getirildi.

VALİLİK 17.09.2021 16:56:46 0
OKULLA İLİŞKİSİ OLMAYANLARA YASAK GELDİ

ŞENOL KİRMAN

Ardahan´da 2020-2021 eğitim-öğretimin başlamasıyla birlikte okul önlerinde ve çevresinde okulla ilişkisi bulunmayan şahıslara yasak getirildi.

Ardahan Valiliği, okul önlerinde adeta nöbet tutarak öğrencileri rahatsız edici hareketlerde bulunanlara karşı bazı kararlar aldı.

Ardahan Valiliği´nin aldığı karara göre, okul önlerinde öğrenci olmayan, okulla ilişiği bulunmayan ve öğrenci yakını veya velisi olmayan şahısların bulunmaları yasaklandı.

Ardahan Valiliğinden yapılan açıklamada;

?13.09.2021 tarihli karar ile Ardahan il sınırları içerisinde kamu düzeninin sağlanması, okul çevrelerinde şiddetin önlenmesi, özellikle giriş ve çıkış saatlerinde okulların çevresinde olması muhtemel gürültü, kavga, taciz vb. olayların önüne geçilmesi, okulların çevresinde toplanan kişilerin kimlik kontrollerinin yapılarak okul ile ilişiği olmayan, işsiz güçsüz, boşta gezen kişilerin okul çevresini mekan tutmalarının önüne geçilmesi, bu kişilerden öğrencilerimize gelebilecek her türlü tehdit, tehlikenin ve olumsuzlukların engellenmesi, uyuşturucu satıcılarının asıl hedefinin gençlerimiz olduğu hususu dikkate alınarak okul çevresinde uyuşturucu ile mücadele yapılması, yasa dışı faaliyet gösteren ideolojik ve bölücü örgütlerin gençlerimizi kandırmalarının engellenmesi ve öğrencilerin şiddet içeren olaylardan, madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklardan, ruhsal, bedensel ve cinsel yönde etkileyecek müstehcen neşriyat ve diğer olumsuz unsurlardan, yasadışı örgütsel ve ideolojik faaliyetlerden korunması için, okul ile ilişiği olmayan, işsiz güçsüz, boşta gezen, durumundan şüphelenilen kişilerin okul önü ve okul çevresini mekan tutmalarının önlenmesi amaçlanmıştır.

İlkokul, ortaokul, lise ve dengi okulların çevresinde, bahçesinde, okul dış kapısı önünde veya çevresinde okul öğrencisi olmayan, okulla ilişiği bulunmayan ve öğrenci yakını veya velisi olmayan şahısların bulunmaları yasaklanmıştır.

5442 sayılı İl İdaresi Kanunu´nun 11. maddesi gereğince alınan bu karara uymayanlar hakkında eylemleri ayrı bir suç teşkil etmediği takdirde aynı kanunun 66.maddesinde yer alan ?İl genel kurulu veya idare kurulları yahut en büyük mülkiye amirleri tarafından kanunların verdiği yetkiye istinaden ittihaz ve usulen tebliğ veya ilan olunan karar ve tedbirlerin tatbik ve icrasına muhalefet eden veya müşkülat gösterenler veya riayet etmeyenler, mahallî mülkî amir tarafından Kabahatler Kanununun 32 nci maddesi uyarınca cezalandırılır. ? hükmü gereği işlem yapılacaktır? ifadeleri kullanıldı.


1

Başkan Kurukaya’nın ilk icraatı temizlik oldu

2

Belediye Meclisi toplandı, yeni komisyon üyeleri belirlendi

3

AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri Vali Çiçek’i ziyaret etti

4

40 bin TL maaşla çoban bulunmuyor

5

Vali Çiçek, Turizm Haftası Etkinlikleri Kapsamında Sektör temsilcilerini ağırladı