Öğüt, ?Bu zihniyetle Ardahan´ı bir yere götürmemiz imkansızdır?

Ardahan eski Milletvekili Ensar Öğüt, gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.

12.01.2021 17:13:50 0
Öğüt, ?Bu zihniyetle Ardahan´ı bir yere götürmemiz imkansızdır?

Ardahan eski Milletvekili Ensar Öğüt, gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.

Ardahan´da 3 dönem Milletvekilliği yapan Öğüt, Ardahan Üniversitesi kurucu Rektörü Ramazan Korkmaz´a sahip çıkarken, Rektör Mehmet Biber´e ise tavsiyelerde bulundu.

Ensar Öğüt´ün açıklaması şu şekilde, ?Ardahan da Ardahan adında bir üniversite kurulması için kanun teklifini 2003 yılında ben verdim. Verdiğim bu kanun teklifi anca 2008 yılında İktidarın ve milletvekilleri desteği ile Ardahan üniversitesi kuruldu.

 Ardahan Üniversitesinin yerleşim yeri 6 kişiden oluşturulan bir heyetle belirlenirken, seçilen yer konusunda 5 kişi evet bir kişi de hayır oyu kullanmıştı. Ama daha sonra yapılan yerin incelenmesi sonucunda Kura nehri yatağına yakınlığı ve ileride yaşanacak su taşkınları sebebi ile yerleşkede zeminin de büyük sorunlar oluşacağından yerleşkenin yeri değiştirildi.

Yeni seçilen ve üniversitenin kurulacak yerin Ardahan ilimize kısa bir mesafe uzaklıkta Çamlıçatak köyümüze yakın, doğal güzelliği olan, zemini sağlam ve ormanlık bir alanda kurulmasına karar verildi. Ben buradan Çamlıçatak köyü halkına arazilerini üniversiteye vererek yaptıkları fedakarlıklarından dolayı teşekkür ediyorum.

O dönemde Ardahan ilimizde inşa edilen 28 binanın 24 tanesi çürük çıkmış ve bizlerde Ardahan Üniversitesinin çok sağlam ve güzel bir mimari yapıda yapılması için kurucu Rektörümüzle devamlı istişare halinde olup tam destek vermiştik.

 Prof. Dr. Ramazan Korkmaz tarafından yapılan Ardahan Üniversitesi yerleşkesi YÖK ve Kalkınma Bankası tarafından örnek model üniversite ödülü verildi ve YÖK´ün Dergisinde yayınlandı.

Türkiye de yabancı öğrencilerin çoğunlukta okuduğu ve barınma sorunun karşılandığı 3 devlet üniversiten biri konuma getirildi.

Avrupa Üniversiteler Birliği ve İş adamları Konseyi tarafından 2014 yılın Kıymetli Hocamız yılın Rektörü seçildi ve ödüllendirildi.

Gürcistan Gori Üniversitesi ve Azerbaycan Odlar Üniversitesi tarafından Kafkasya bölgesinde yapılan araştırma ve çalışmalardan dolayı Fahri Doktor unvanı verildi.

Prof.Dr. Ramazan Korkmaz Ardahanın farklı Kültürel yapısına uygun hareketle tüm Ardahanlıları kucakladı ve iyi bir diyalog kurdu. Yaptığı çalışmalar ise Ardahan halkı tarafından her daim takdir topladı.

Son birkaç günde basında çıkan ve benim de izlediğim Ardahanlı olduğunu belirten bir gazeteci hemşerimizin yazdığı yazı hiçte hoş olmamıştır. Gazeteci dediğimiz kişiler halka öncülük eden doğruları paylaşan ve yol gösterenlerdir.

Bence yukarıda sıraladığım olayları araştırmalı değerlendirmeli sonrada insanları eksiklerini eleştirmeliyiz.

Bugün ki Rektörümüz Prof.Dr. Mehmet Biber beyde elinden gelen gayreti sarf etmektedir. Bende Ardahan Üniversitesi Kalkındırma Vakfı Mütevelli Heyeti üyesiyim. İmkanlarımız dahilinde üniversitemize hizmet etmekteyiz öğrencilerimize burs sağlamaktayız. Başkalarının beğenip beğenmemesi onlara kalmış bir durumdur.

Ardahan Üniversite Kurucu Rektörümüz Prof.Dr Ramazan Korkmaz´a yapılan büyük haksızlıktır. Konuyla ilgili Ramazan Beyle görüştüm, kendisi Ardahan üniversitesine yeniden Rektör olarak herhangi bir düşüncesinin olmadığını ve hatta Amerika da üniversite kurma çalışmaları yürüttüğünü ifade etti.

Benim asıl ifade edeceğim bu tür konularla Ardahan´ın gündemi meşgul etmeden her kesimden insanımızla Ardahan´a ne yapabiliriz diye çalışmak kafa yormaktır. Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mehmet Biber bey gerekirse Ardahanın STK ile yılda birkaç kez bir araya gelip kişileri değil olayları masaya yatırıp çözümler üretmelidir. Yoksa bu zihniyetle Ardahanı bir yere götürmemiz imkansızdır´´ dedi.


1

Başkan Faruk Demir, mal varlığını açıkladı

2

Milletvekili Koç, “Şehrimizi doğunun incisi haline getireceğiz”

3

HER KESİME ULAŞARAK PROJELERİNİ ANLATIYOR

4

Seçim günü hava durumu nasıl olacak?

5

DÖRDÜNCÜ TAZİYE EVİ HİZMETE AÇILDI