Öğretmenler Günü, çeşitli etkinliklerle kutlandı

Ardahan’da 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

EĞİTİM 24.11.2023 16:52:00 0
Öğretmenler Günü, çeşitli etkinliklerle kutlandı

Ardahan’da 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

24 Kasım Öğretmenler Günü programları kapsamında Vali Hayrettin Çiçek, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay ve öğretmenleri makamında kabul ederek öğretmenler gününü kutladı.

Kabulün ardından etkinlikler Gençlik Merkezi’nde devam etti. Burada ki programda göreve yeni başlayan öğretmenlerin yemin merasimi geçekleştirildi. İl Genelinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği programda şiir ve türkü dinletisi sunuldu. Vali Hayrettin Çiçek, bu yıl emekliye ayrılan öğretmenlere hizmet şeref belgelerini verdi.

Programda yaptığı konuşmada, öğretmenlik mesleğinin peygamber mesleği olduğunu hatırlatan Vali Hayrettin Çiçek, “Öğretmenlik mesleği çok önem arz etmektedir. Allah’ın ilk emri olan Oku emri öğretmenler vasıtasıyla insanlığa ulaştırılıyor. Yine “İlim Çin'de bile olsa gidip onu alınız” Hadis-i Şerifindeki o ilimiz insanlığa aktaran öğretmenlerdir. Bir toplumun eğitim başta olmak üzere her alanda gelişebilmesi, yaşadığı çağda rekabet edebilmesi ve varlığını devam ettirebilmesinin ancak eğitim yoluyla gerçekleşebileceğini biliyoruz. Bunun merkezinde ise şüphesiz öğretmenlerimiz vardır. Devletimizin kurucusu, Başöğretmen  Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ ifadesiyle toplumu eğitme ve ülkemizin en önemli potansiyel değeri olan gençliği geleceğe hazırlama görevini öğretmenlere vermiştir.  Bu kutsal mesleğe adım atan öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi özellikle şehit öğretmenlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyorum."

Program sonunda, öğretmenler özelinde hazırlanan sergi gezildi. 


1

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

2

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

3

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

4

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

5

Arıcılık Çalıştayı yapılacak