ÖĞRENCİLERE 18 MART MENÜSÜ: ÜZÜM HOŞAFI VE EKMEK

Ardahan Şehit Uzman Çavuş İbrahim Erdoğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden anlamlı 18 Mart Çanakkale Zaferi etkinliği.

GÜNCEL 18.03.2022 15:19:00 0
ÖĞRENCİLERE 18 MART MENÜSÜ: ÜZÜM HOŞAFI VE EKMEK

HABER: ŞENOL KİRMAN

Çanakkale Zaferi, gerek Türk tarihini gerekse dünya tarihini değiştiren, savaş tarihine altın harflerle geçen, Türk ordusunun kahramanlığının ve azminin eşsiz bir örneğidir.

Mehmetçik bu savaşta hem Mehmet Akif'in ifadeleriyle "kimi hindu kimi yamyam kimi bilmem ne bela" ile mücadele ederken, üzerinde yıllarca süren savaşların yorgunluğu varken bir de cephede yoklukla mücadele etmiştir.

Şehit Uzman Çavuş İbrahim Erdoğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü nedeniyle anma etkinlikleri düzenlendi.

Etkinlikte Çanakkale Deniz Zaferlerinin 107. yıl dönümünde öğretmen ve öğrenciler temsili de olsa bu mücadeleye dikkat çekerek, farkındalık çalışması yürüttü.

Öğrencilere öğle yemeğinde çekilen sıkıntıları fark etmeleri için Çanakkale Türküleri eşliğinde ‘Ecdat Aşı’ olarak tabir edilen üzüm hoşafı ve ekmek ikram edildi.

Etkinliğe katılan öğrenciler, şühedanın çektiklerini bir nebzede olsa hissederek atalarına minnettarlıklarını ifade ettiler.


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak