Öğrenciler, Portekiz´de ki staj eğitimlerini tamamladı

Şehit Türkmen Tekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Portekiz´deki Staj eğitimlerini başarıyla tamamlayarak ilimize döndüler.

10.04.2019 14:39:52 0
Öğrenciler, Portekiz´de ki staj eğitimlerini tamamladı

Şehit Türkmen Tekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Portekiz´deki Staj eğitimlerini başarıyla tamamlayarak ilimize döndüler.

Ardahan Şehit Türkmen Tekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni Aşkın Hüseyinoğlu tarafından hazırlanan ve Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca kabul edilen Ardahan´ın Geleceği Avrupa´da Stajda adlıproje kapsamında 10 öğrenci ve 2 öğretmen Portekiz´e giderek  Erasmus Programı kapsamında Portekiz´in Barcelos kentinde mesleki tecrübe kazanmak için 19 gün süreyle staj eğitimi aldılar. Şehit Türkmen Tekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri Barcelos kentindeki Centro Escolar De Fao Anaokulunda uygulama eğitiminde bulundular. Ardahan ilinden ilk defa yurt dışına çıkan öğrencilerin mesleki stajın yanı sıra Portekiz´in çeşitli şehirlerine hafta sonları düzenlenen gezilerle görme fırsatları oldu. Özellikle Porto başta olmak üzere Braga, Guimares Barcelos ve Povoa de Varzim şehirlerinin tarihi ve doğal güzelliklerinden etkilendiklerini dile getirdiler.

Proje sorumlusu Aşkın Hüseyinoğlu ?öğrencilerimizin yurt dışında alanları ile ilgili mesleki eğitimleri ile ilgili önemli bir deneyim kazandıklarını belirterek, Ardahan ilimizin mesleki eğitimi açısından çok önemsenecek bir faaliyet gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ´ söyledi.

Okul müdürü Perihan Şahin ise,  projenin başarılı bir biçimde gerçekleşmesi ve öğrencilerimizin bir olumsuzluk yaşamadan mutlu bir şekilde ilimize dönmeleri ailelerine kavuşmaları bizleri sevindirmiştir dedi.

Şahin, ayrıca projenin uygulanmasında öğrencilere refakat eden öğretmenlerimiz Aşkın Hüseyinoğlu ve Özlem Özden´in yanı sıra bizden desteklerini esirgemeyen İl Milli Eğitim Müdürlüğü  yetkilileri ve Ardahan Valiliğine, öğrenci ve öğretmenlerimize bu imkânı sağlayan Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Mesleki Eğitim Koordinatörlüğü ile Türkiye Ulusal Ajansına teşekkür ediyorum dedi.


1

Meyve ağaçları satışa çıktı

2

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonundan 1 Mayıs açıklaması

3

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

4

Fatih Erbakan Göle halkına teşekkür için geliyor

5

ARÜ’den Gürcistan üniversitelerine ziyaret