Öğrenciler kiralık ev bulmakta zorlanıyorlar

Türkiye´nin değişik illerinden ilimize gelen üniversiteli öğrenciler, Ardahan´da kiralık ev bulmakta sıkıntı yaşıyorlar.

26.08.2019 11:34:52 0
Öğrenciler kiralık ev bulmakta zorlanıyorlar

Türkiye´nin değişik illerinden ilimize gelen üniversiteli öğrenciler, Ardahan´da kiralık ev bulmakta sıkıntı yaşıyorlar.

Ardahan Üniversitesi´ne yeni kayıt yapan ya da daha önceki senelerde üniversitede okuyan öğrencilerin en büyük sorunu barınma sorunu.

İlimize üniversite eğitimlerini tamamlamaya gelen öğrenciler kiralık ev bulmakta sıkıntı yaşıyorlar. Her köşe başında kiralık ev ilanlarıyla karşılaşan öğrenciler bir umutla telefonlarına sarılırken, telefonun diğer ucundan sıralanan ağır şartlar veya ?Öğrenciye evimi veremem kusura bakma´ söylemleriyle karşı karşıya kalıyorlar.

İlimize gelen binlerce üniversite öğrencisinin barınma sıkıntısı yaşamasının sebebini ev sahiplerinin öğrencilere ön yargıyla yaklaştıklarına bağlayan öğrenciler, ev bulamadıkları için mağdur olduklarını söylediler. Yeni eğitim-öğretim döneminde tercihlerini ilimizden Ardahan Üniversitesinden (ARÜ) yana kullanan öğrenciler barınma sıkıntısıyla karşı karşıya kalınca ilimize olan bakış açıları değişiyor.

Gördükleri kiralık ev ilanlarının altındaki telefon numaralarını aradıklarında başta her şeyin normal olduğunu, kira fiyatında anlaştıklarını dile getiren öğrenciler, ev sahibinin ?Öğrenciyim´ kelimesini duyar duymaz ya vazgeçtiğini ya da söylediği fiyatı arttırdığını ve evini kiraya vermemek için çeşitli bahaneler ürettiklerini sözlerine ekleyerek duruma sitem ettiler. Haber: Şenol Kirman


1

Kura Nehri yaşam vadisi yaz sezonuna hazır

2

Bilişim Uzmanı Işıklı, teknoloji kampına katıldı

3

11. YEŞİLAY BİSİKLET TURU 5 MAYIS PAZAR GÜNÜ DÜZENLENİYOR

4

Hanak hayvan pazarında temizlik ve onarım çalışmaları başladı

5

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden gazetemize teşekkür