ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Ardahan´da ilk kez düzenlenen ?Ardahan´ın Enleri 2021 Ödül Töreni? Cuma günü akşam gerçekleştirildi.

GÜNCEL 4.07.2021 13:59:11 0
ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

HABER: ŞENOL KİRMAN

Ardahan´da ilk kez düzenlenen ?Ardahan´ın Enleri 2021 Ödül Töreni? Cuma günü akşam gerçekleştirildi.

Ardahan Medya Gazetesi ile Batıyakası Medya tarafından Ardahan´a değer katan isimler ödüllendirildi.

Ardahan´da ilk kez düzenlenen "Ardahan´ın Enleri 2021" Ödül Töreni Ardahan´lı İş adamı Eren Ertuğrul Işık´ın sahibi olduğu Aker Holding ana sponsorluğunda Dursun Akçam Kültür Merkezinde yapılan törenle sahiplerine teslim edildi.

Bir çok kategori de kentin tanıtımı ve gelişimi için emek veren Ardahanlıların plaket takdimi edildiği programa ilgi yoğun oldu.

Pandemi kuralları çerçevesinde düzenlenen törene Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Ardahan Baro Başkanı Avukat Osman Nuri Yıldız, Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar, İl Sağlık Müdürü Erkan Özdemir, İŞKUR Müdürü Ahmet Sonkaya, AK Parti Ardahan İl Başkanı Kaan Koç, CHP Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan, DEVA Partisi Ardahan İl Başkanı Candar Yılmaz, Anavatan Partisi Ardahan İl Başkanı Erbay Emen, Yenilik Partisi Ardahan İl Başkanı Mustafa Özcan, Ticaret İl Müdürü Tülay Şenel, PTT Başmüdür vekili Jülide Kaya,  ATSO Başkanı Çetin Demirci, Ziraat Odası Başkanı Latifşah Sural, Toprak Yatırım Danışmanlığı Yönetim Kurulu Başkanı Emre Toksöz, Serhat İlleri Dergisi Yazarı Tuncer Türk, Darıca´nın Kanaat Önderi isimlerinden Nurbay Aydemir, Sevdamız Ardahan Derneği Başkanı Levent Pehlivan ve çok sayıda davetli katıldı.

Sunuculuğunu Özgür Agin´in üstlendiği gecede Ardahan Medya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Barış Bilgin, Batıyakası Medya Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Kömürcü ve Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir bir konuşma yaptı.

Ardahan Medya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Barış Bilgin, Ardahan´a hizmet edenleri onure etmek, yeni istihdam için yola çıkanları cesaretlendirmek ve pandemi sebebiyle iyiden iyiye sönükleşen kent dinamiklerini tekrardan hayata geçirmek amacıyla böyle bir gece tertip ettiklerini söyledi.

Bilgin konuşmasının devamında, ?İlkini gerçekleştirdiğimiz ve geleneksel hale getirmek istediğimiz bu gecenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederken, ayrı bir parantez açarak kıymetli hemşerim ve meslektaşım olan Bülent Kömürcü´ye de, bu projeyi organize etmemizde bizleri cesaretlendirdiği ve heyecanımıza ortak olup tecrübesi ile bu güzel geceye birlikte imza attığımız için ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Organizasyonumuz ülke genelinde yaşayan Ardahanlılar arasında büyük bir heyecan yaşatırken aynı heyecanı bizlerde organizasyon sürecinde yaşadık. Birçok zorluklar ve sıkıntı çektik ama bugün burada sizlerin karşısındayız. Ardahan Medya Gazetesi ve Batıyakası Medyası ile ortaklaşa hazırladığımız Ardahan´ın Enleri 2021 ödül gecesine katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum? diye konuştu.

Batıyakası Medya Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Kömürcü ise, ?Bir hayalim vardı, bu hayali gerçekleştirmek için bugün buradayım. Sosyal alanda gelişen Ardahan´da belki birkaç iş adamımızın dikkatini çekipte istihdam yaratabilirmiyiz, göçü engelleyebilirmiyiz düşüncesiyle burada bu geceyi yapmaya niyetlendik. Birkaç yıldır düşünüyordum ama cesaret edemiyordum. Bu geceyi yapmamıza vesile olan Ardahan Medya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Barış Bilgin´e teşekkür ediyorum. Geleneksel hale getirmek istediğimiz ve süreklilik haline getirmek istediğimiz bu geceye katılımınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum? dedi.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir ise, programa katılmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, ?Sizleri istediğiniz alternatifte kültür merkezlerinde bir araya getiremediğimiz için özür diliyorum. Önümüzde ki yıl Doğu Anadolu´nun en güzel Kültür merkezinde bu geceyi yaptıracağıma sizlere söz veriyorum.  Yapacak çok işimiz var. Devlet bizi il yapmış, bütün kurumlarını tesis etmiş, çok şükürler olsun birlik ve beraberliğimiz tamdır. Demokrasi farklı siyasi akımların, frekansların halka hizmet için yarıştığı bir yönetim şeklidir. Ardahan´da siyasiler sadece halka hizmet için yarış içindeler. Sen ben yok, biz varız hep birlikte Ardahan´ız. Ardahan Türkiye´nin 81´inci onurlu vilayetidir. Hak ettiği yer sizlerle birlikte geleceğiz. Bu güzel akşamı düzenleyen Ardahan Medya Gazetesine ve Batıyakası Medyaya teşekkür ediyor, ödül alacak hemşehrilerimi kutluyorum? dedi.

Konuşmaların ardından ödüle layık görülen isimlere ve organizasyona katkı sunan sponsorlara ödülleri takdim edildi.

Kategori Adı:  İş İnsanı Bay  - Sebahattin GÜNDOĞDU

 Ardahan´a yaptığı yatırımlarla bölgelin kalkınmasına ve istihdamına katkı sağlayan Sebahattin GÜNDOĞDU il genelinde inşaat, akaryakıt, düğün salonu hizmetleri gibi bir çok alanda yaptığı proje ve çalışmalarla adından söz ettirmektedir. İleriye dönükte bir çok projeyi Ardahan için hayata geçirmeyi hedefleyen Gündoğdu, bölgede ki sivil toplum kuruluşlarına verdiği destekle de ön plana çıkmaktadır.

 Kategori Adı:  İş İnsanı Kadın - Sevim KÖSELİÖREN

 Yapmış olduğu yatırımlarla  istihdama katkı sağlayan  Sevim KÖSELİÖREN kamuya ve  Ardahan halkına vermiş olduğu destek ve yardımlarla ön plana çıkmıştır. Genç yaşına rağmen sektöründe ciddi birçok projeyi hayata geçiren Köseliören, Kura Kum Eleme Tesisi ile bölgede önemli bir hizmet açığını gidermektedir.

 Kategori Adı:  Genç İş İnsanı Bay  - Kadir OSMANOĞLU

 Açıklama: Ardahan´ın coğrafi işaretli ürünlerinin markalaşması ve ülke genelinde yer alan tüketicilere ulaşma noktasında yapmış olduğu girişimlerle kendi markasını yaratan ve vermiş olduğu desteklerle genç girişimcilerin yetişmesine olanak sağlayan Kadir OSMANOĞLU Geleneksel yöntemlere teknolojiyi katarak tadına doyamayacağınız %100 doğal peynir ve yöresel ürünler üretmektedir. Ardahan Kaşar Peyniri , Ardahan Balı , Ardahan Tereyağı ve diğer Ardahan Yöresel Ürünlerini aynı zamanda internet üzerinden de satışa sunmaktadır.

 Kategori Adı: Genç İş Kadını  - Yasemin KILAVUZ

 2020 yılında Maltepe Üniversitesinden psikolog olarak mezun olan, 23 yaşındaki Yasemin Kılavuz; Ardahan´a açmış olduğu ve bölgenin ihtiyacı olan Psikoteknik Değerlendirme Merkezi ile vatandaşlarımızın daha rahat bir şekilde hizmet almasına olanak sağlamıştır. Açmış olduğu firmaya Ardahan ismini veren Kılavuz memleketine sunduğu bu özel hizmet ile herkesin takdirini kazanmıştır.

 Kategori Adı:  Genç Girişimci Bayan - Kader ÇİMEN

 Açmış olduğu Nostalji Güzellik Salonu ile Ardahan´ın ihtiyacı olan bir hizmeti sunarak kadınlara yönelik önemli bir hizmeti vermektedir. Aynı zamanda Uluslararası Doğu Ödüllerini alan Kader Çimen her geçen gün kendisini ve işletmesini kurumsal manada geliştirmeye devam etmektedir.

PRESTİJ ÖDÜLÜ  KORKMAZ KARACA

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi olan Korkmaz Karaca, aynı zamanda AK Parti MKYK Üyesi ve AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir

 Kategori Adı: Genç Girişimci Bay Fatih Balcı

 Genç yaşta iş hayatına atılarak Ardahan´da hazır giyim üzerine hizmet veren Fatih Balcı, sektörü büyüterek Kars ve Van illerinde mağaza açtı. 3 mağaza ile ekonomiye ve istihdama katkı sağlayan Balcı, Star Arena markası ile alanında ciddi bir yatırım yaparak adından söz ettirmeyi başarmıştır. Perakende sektörünün bölgede ki öncü markalarından birini kuran Fatih Balcı kurumsallaşma ve mağaza sayısını arttırma çalışmalarına devam etmektedir.

 Kategori Adı:  Sivil Toplum Kuruluşu - Ardahan Kent Konseyi ? Burak TAŞTAN

 Yapmış oldukları projelerle Ardahan´ın adını ülke genelinde duyuran Ardahan Kent Konseyi, aynı zamanda Türkiye Kent Konseyleri Birliği´nin dönem başkanlığını ilk defa bir büyükşehir dışında yapan il olarak tarihe geçmiştir. Kent olma bilincini vatandaşlara aşılamak adına önemli projeler ortaya koyan ve Ardahan ismini markalaştıran Ardahan Kent Konseyi alt meclisleri ile bölgeye de ciddi bir ivme kazandırmıştır.

 Kategori Adı:  Yılın İnşaat Firması - Erdinç BALCI

 İnşaat alanında yapmış oldukları yatırımlarla konut ihtiyacı açığı noktasında hizmet veren Erdinç Balcı pandemi döneminde de hizmetlerine aktif olarak devam ederek kent ekonomisine katkı sağlamıştır. Balcı İnşaat markası ile bölgede prestijli bir çok projeye imza atan Erdinç BALCI, ileriye dönük konsept projeleriyle de adından söz ettirmektedir.

 Kategori Adı:  Yılın KOBİ Firması - İsmail Dursunoğlu- Oto Ekspertiz

 Açmış olduğu oto eksper firması ile bölgemizde ihtiyaç duyulan bir hizmeti veren İsmail  Dursunoğlu, ülke genelinde bir çok firmanın yatırım kestiği dönem olan pandemi döneminde de yaptığı yatırımlarla bölgeye değer katmaya devam etmektedir. Oto Karne markası ile hizmet veren Dursunoğlu bu alanda ki sektörel açığı da gidermiş oldu.

 Kategori Adı: Yılın Spor Adamı - Tarkan İli

 Ardahan´ın dezavantajlı bölgelerinde yaşayan gençlerle yaptığı çalışmalarla bir taraftan sporcu olarak yetişmelerine diğer tarafta da sağlıklı bir birey olmaları yönünde çaba gösteren Tarkan İli daha önce il genelinde golf sporunu gençlere öğretmek adına yaptığı çalışmalarla ülke genelinde konuşulan bir isim olmuştur. Yaptığı hizmetler ile bölgede ki gençlerin spora kazanılmasında büyük pay sahibi olan Tarkan İli büyük takdir toplamıştır.

 Kategori Adı:  Yılın Sporcusu Bayan - Dilan Demir

 Kayak (kayaklı koşu) branşında Ardahan ilinin ilk milli sporcusudur. 2002 yılında Ardahan Tunç Oluk köyünde dünyaya geldi Ardahan üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu Spor Yöneticiliği Bölümü 1.Sınıf öğrencisi olan Demir, Maddi imkansızlıklara rağmen genç yaşta ülkemizi uluslararası müsabakalarda temsil ederek kazandığı başarılarla ülkemizi ve Ardahan´ı tanıtmaya devam etmektedir.

 2017-ilk madalya 2.lik

 2017-İlk milli takım kampı

 2018-k2 ligi 1. Ayak yarışı 3.lük

 2018-k2 ligi 2.Ayak yarışı 1.lik ve 2.lik

 2018-k2 ligi final yarışları 2 tane 1.lik

 2019-İlk Millik yarışı Bolu/Gerede

 2019-Anadolu yıldızlar ligi 2.lik ve 1.lik

 2020-Etap eleme yarışları 2 tane 1.lik

 2020-Etap yarışı 2 tane 3.lük

 2021-Guruplar Şampiyonası 2 tane  2.lik

 2021-Türkiye Şampiyonası 2 tane 3.lük

 2018/2021 Arası toplam 17 defa milli

Kategori Adı: Yılın Sporcu Bay: Güney Yılmaz: 

 Ardahan Arı sporda başarılı sezon geçirdikten sonra Erzurum Spora transfer olan Güney Yılmaz, 3 yıl PTT 1. Ligde 1 yılda süper ligde top koşturmuştur.  2003 doğumlu olan Yılmaz, halen Erzurum Sporun profesyonel futbolcusudur.

 Kategori Adı: Yöresel lezzet? Perihan Durak (Özge Mantı)

 Ardahan´ın meşhur mantısının yanı sıra Ardahan´ın yöresel yemekleri cincar çorbası, evelik çorbası, kesme aşı, bulgur pilavı ve kaz gibi önemli lezzetlerini ziyaretçilerine sunan Perihan Durak, Özge Mantı markası ile bölgede restoran işletmeciliğini en başarılı şekilde yerine getiren isimlerin başında gelmektedir. İlimizi ziyaret eden herkesin uğrak mekanı haline gelen Özge Mantı 2009 yılından bu yana sunduğu hizmet ve eşsiz lezzetleri ile adından söz ettirmektedir.

 Kategori Adı: ARDAHAN MARKA ÖDÜLÜ  - Kadir ÖZER

 Kafkaseli Gıda, Ardahanda geleneksel yöntemlerle üretilen başta bal ve arı ürünleri olmak üzere, organik ürünleri tüketiciyle buluşturmak adına kurulmuştur. Bölgemizin başarılı girişimcilerinden Kadir Özer tarafından kurulan Kafkaseli markası Ardahan´ın coğrafi işaretli ürünü olan bal´ı Ardahan Markası ile farklı bir konseptle kolonya haline getirerek her eve girmeye çalışmaktadır. Aynı zamanda Ardahan´da üretimi yapılan doğal ürünler alanında marka konumunu güçlendirerek sürdürmek ve sonrasında da tüm dünyaya bu ürünleri pazarlamayı hedefleyen Özer, kurumsal çalışmalarına da ara vermeden devam etmektedir.

 Kategori Adı:  Yılın Gazete Muhabiri - Şenol KİRMAN

 İlimizde yerel medya da bir çok gazete de yaptığı haberlerle ve çalışmalarında sürekliliği sağlaması ve ilimizi ulusal medya da çıkardığı haberlerle tanıtmaya devam etmektedir.

 Kategori Adı:  Yılın Turizm Yatırımcısı ? ATALAYIN YERİ

 Çıldır gölü kenarında bir marka olan yaz ve kış turizmine önemli katkılar sunan bu özel mekan Atalay Uzunkaya tarafından işletilmektedir. Atalayın Yeri´nde Çıldır Gölü´nde yetişen ve günlük olarak tutulan taze balıkları yemek ziyaretçiler için apayrı bir keyif olarak tanımlanmaktadır.

 Kategori Adı:  Yılın Eğitim Kurumu - Ceren Abla Kreşi ? Ceren Odabaşı Bulga

 Açmış olduğu kreş de uyguladığı farklı eğitim sistemi ile çocukların gelişimlerine katkı sağlayan Ceren Odabaş Bulga, Alanında uzman, çocukları seven, çocuklarınızın sağlıklı eğitimi ve gelişimi için her şeyin düşünüldüğü eğitim alanları ile çocuklarınızın gelecekte başarılı bireyler olabilmesini amaçlayan bir eğitim ve bakım programı uygulamaktadır. Çocukların gelişimine ciddi katkılar sunan Ceren Abla Kreşi Ardahan Merkez´de hizmet vermektedir.

 Kategori Adı:  Yılın Bürokratı - Arı Gen Merkezi ? Sinan AYDIN

 Ardahan´ın coğrafi işaretli ürünleri arasında yer alan bal´ın daha iyi şartlarda üretilmesi ve dünya çapında sadece bu bölge de yaşayan özel ırk olarak da ifade edilen Kafkas arısının korunması ve gelecek dönemlere de var olması adına hizmet vermektedirler.  Yapılan tüm çalışmalarda arıların genetik özelliklerin korunması da ırkın geleceği için çok büyük önem taşımaktadır.

 Kategori Adı:  Yılın Çiftçisi - Nejdet KANBİR

 Ardahan´ın coğrafi işaretli ürünleri arasında yer alan ve ilk izleri yaklaşık 13.000 yıl öncesine kadar dayanan Kavılca Buğdayının üretilmesi noktasında aktif olarak görev alan Nejdet KANBİR diğer birçok çiftçiye de girişimci olma noktasında cesaret vermiştir.

 Kategori Adı: Yılın Yatırımcısı - Posof Tekstil

 Yapmış oldukları yatırımlarla istihdama katkı sağlayarak ilimizin ekonomisine katkı sağlamaktadırlar.  Ardahan´ın Posof ilçesinde devlet hibeleriyle açılan fabrikada ünlü İspanyol tekstil markası Zara´ya ürün üretilmektedir. 2 bin kişilik ilçede 350 kişi fabrikada istihdam edilerek önemli bir başarı sağlanmıştır. İşsizliğin sıfıra indiği ilçede, Gürcistan´la ticari faaliyetlerinden bu alanda artırılması hedefleniyor.

 Kategori Adı:  İstihdama Katkı Ödülü - Polatlar Tekstil

 Ardahan´ a açmış oldukları tekstil firması ile istihdama katkı sağlayarak işsizliğin azalmasının yanı sıra yeni yatırımcıların Ardahan´a gelmeleri noktasında örnek olmuştur. Ardahan´da 2019 yılında açılan ve 90 kişiye istihdam sağlayan Polatlar Tekstil Fabrikası yeni yerinde ise 200 kişiye iş kapısı sağlamaktadır. İlk etapta ayda 130 bin kıyafetin dikilip, paketleneceği atölye için 1.5 milyon liralık yatırım yapıldı

 Kategori Adı:  Şubeleşme ödülü - ARDEM TAVUKÇULUK

 Yaptıkları üretim ile Ardahan ve çevre illerde açtıkları şubelerle bir marka yaratarak Ardahan´ın tanıtımına yaptıkları katkının yanı sıra yeni projelerle istihdamı arttırmaktadırlar. Ülkenin en büyük markalarından Beypiliç markasının Ardahan Kars Artvin bölge bayiliğini de yapan Ardem Tavukçuluk markası sürekli büyüme hedefleri ile yollarına devam etmektedir.

Kategori Adı:  Yılın Sağlık Emekçileri  

 1. Dr. Ömer Furkan ÇELİK : Göle toplum sağlığı merkez başkanı

 2. Uzm.Dr. Aziz ALTINOK : Merkez toplum sağlığı merkezi başkanı

 3. Ebe Aygün AYDIN : Bağdeşen Sağlık Evi ebesi,filyasyon ekiplerinde görev almakta

 4. Sağlık teknikeri Mahsun Temizer : ağız diş sağlığı merkezi personeli , filyasyon ekiplerinde görev yapıyor

Kategori Adı: Sevgi Ödülü - Kübra Nur Eren

 Aslen Trabzonlu olan ve görev icabı Ardahan´a gelen Kübranur Eren, sokak hayvanlarına anne şefkati veren ve  sosyal sorumluluk projelerinde aktif olarak yer alıp hayvanların daha iyi şartlarda yaşamaları için mücadele eden bir isimdir. Hayvan hakları konusunda ülke genelinde de aktif çalışmalarda yer alan Eren, bu örnek davranışı ile büyük takdir toplamıştır.

 Kategori Adı:  İstikrar Ödülü - Murat MORKOÇ

 Yıllardır ailesi birlikte tekstil sektöründe hizmet veren ve işini severek yaparak yaklaşık 40 yıldır aynı sektörde ve aynı markayla hizmet vermeye devam eden Murat Morkoç bu anlamda örnek gösterilecek bir isimdir.

 Kategori Adı: Eğitime Katkı Özel Ödülü - Suat IŞIKLI

 Ardahan´da teknoloji ve bilişim hizmetlerinde sürekli ilkleri getiren, Yurtiçi ve Uluslararası platformlarda Ardahan´ın adını duyuran Suat Işıklı, farklı bir sektörde iş yapmasına rağmen işletmesinin yıllık gelirinin belli oranının da eğitime katkı sağlayarak örnek bir isim olmuştur. Bu davranışı ile taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan Işıklı, eğitime katkı sunmaya devam etmektedir.

 Kategori Adı:  Yöresel Ürünler Özel Ödülü - Muharrem Çapan -   ALİBEY

 Bölgemizin marka ürünü  olan kaşar peynirinin doğal üretim süreçleri ile üretimini yaparak Çapanlar Markası ile ülke geneline ürünlerini ulaştırmaktadırlar. 1967 yılında Ali Çapan önderliğinde 40 metrekare küçük bir mandıra olarak hizmet vermeye başlayan marka hızla büyüdü ve fabrika yapacak konuma yükseldi. 1990 yılında 350.000 m2 açık alan üzerine 5.000 m2 kapalı alan olarak tesis edilen ve günlük 150 ton süt işleme kapasitesine sahiptir. Ayrıca Doğu Anadolu Bölgesi´nin en büyük sanayii yatırımı olan fabrikamızın temeli atıldı ve fabrika 1992 yılında üretim hayatına başladı. Halen aynı yerde üretim hayatına devam edilmekte ve bugün beyaz peynir, taze kaşar, eski kaşar, krema, kaymak, gravyer, dil peyniri, örgü peyniri ve lor peyniri üretmektedir.

 Kategori Adı:  İŞ DÜNYASI -Celil Toprak

 Ardahan´a Yakıt İstasyonu anlamında ilk kurumsal istasyonu açarak, birçok alanda yaptıkları yenilikler ile iş dünyası içerisinde farklı farklı başlıklar altında faaliyet alanlarına giren ve istihdam arttıran TOPRAKLAR A.Ş. İş dünyasına sağladığı kazanımlarla fark yaratmaktadır. Birçok dünya çapında markanın Ardahan´da temsilcisi olan firma ilimizin tanıtımı adına da ciddi bir katkı sunmaktadır.

 Kategori Adı:  Ardahan Gönüllü Tanıtım Elçisi - Erhan ÖZTÜRK

 Ardahan´ı her platformda tanıtıcı çalışmaları aktif bir şekil de yürütmesi ve ülkenin genelinde Ardahan´ın tanıtımına katkı sağlaması ile adından söz ettiren Erhan Öztürk´ün, bir memleket sevdalısı olarak gönüllü yaptığı tanıtım çalışmaları özellikle sosyal medya da binlerce kişi tarafından takip edilmektedir.

 Kategori Adı:  ARDAHAN TANITIM ELÇİSİ - İlter AVŞAR

 Ardahan´ın yöresel ürünlerini ürettirme, pazara sunma ve  ulusal medyada duyurulması noktasında görev almakta olan İlter AVŞAR aynı zamanda kurucusu ve yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Ardahan Eğitim Vakfı  aracılığıyla da bölgemizde yaşayan öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap vermektedir.Bölgenin en önemli marka lezzetlerinden Kaz Eti´ni İstanbul´da Avşar Kaz Evi markası ile bölge halkına sunan İlter Avşar bu anlmada da ayrı bir marka olmuştur.

 Kategori Adı: Ardahan Eğitim, Kültür, Sanat Özel Ödülü  - Celil ÜNLÜ

 Kuruluş amacı Eğitim, Kültür, Sanat ve Tarih olan Ardahan Eğitim ve Kültür Derneğini kurarak hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim alabilmelerine olanak sağlamaktadır. Kurulduğu yıl 2012´den bu yana yaklaşık 35 bin öğrenciye dokunan 52 projeyi faaliyete geçiren ve bunların bir kısmı olan 30 köy okuluna kütüphane, fen laboratuvarı ve müzik sınıflarının yanı sıra kadın haklarına da değinen dernek, Ardahan´da öğretmen açığının kapanması konusunda TBMM´ye giderek dilekçe sunmuşlardır.

 ANA SPONSOR ÖZEL ÖDÜLÜ ? AKER HOLDİNG

 ARA SPONSOR ÖDÜLÜ- ELSA GRUP SERPİL ÇELİK SAVAŞ

 ARDAHAN BELEDİYE BAŞKANI FARUK DEMİR´E TEŞEKKÜR PLAKETİ

 DESTEKLEYENLER: ALİ RIZA NASIROĞLU

 KOMİSYON ÜYELERİNE PLAKET

 


1

Başkan Kurukaya’nın ilk icraatı temizlik oldu

2

Belediye Meclisi toplandı, yeni komisyon üyeleri belirlendi

3

AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri Vali Çiçek’i ziyaret etti

4

40 bin TL maaşla çoban bulunmuyor

5

Vali Çiçek, Turizm Haftası Etkinlikleri Kapsamında Sektör temsilcilerini ağırladı