Odalar Birliği’nin tartışmalı satış ihalesi gerçekleşmedi

Başkan Alihanoğlu ve Başkan Özer Ardahan halkına teşekkür etti

GÜNCEL 14.02.2024 15:55:00 0
Odalar Birliği’nin tartışmalı satış ihalesi gerçekleşmedi

Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği tarafından satışa çıkarılan ve tartışmalara neden olan hizmet binasının giriş ve bodrum katına alıcı çıkmadı.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine ait Karagöl Mahallesinde bulunan hizmet binasının bodrum ve giriş katı ihale usulü ile satışa çıkarılmıştı. Şoförler ve Otomobilciler Odası ile Kefalet Kredi Kooperatifinin bulunduğu hizmet binası, Odalar Birliği Başkanı Yılmaz Kaya imzası ile 12 Şubat 2024 tarihinde 3 milyon 500 bin bedelle satışa çıkartıldı. İhaleye katılımcı olmaması nedeniyle ihalenin yapılmadığı öğrenildi.

Odalar Birliğinden emekli olan iki çalışanın tazminatlarının ödenmesi için satışa çıkarılması Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İskender Alihanoğlu ile Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Asim Özer’in ve kamuoyunun tepkisini çekmişti. Oda Başkanlarının bu satışla ilgili göstermiş oldukları mücadele ve tepkiye Ardahan halkı duyarsız kalmayarak ihaleye katılımcı çıkmadı.

Başkan İskender Alihanoğlu ve Başkan Asim Özer yaptıkları açıklama ile Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği yönetimini kınayarak, çağrılarına duyarsız kalmayan Ardahan halkına da teşekkür ettiler.

Başkan İskender Alihanoğlu ve Başkan Asim Özer yaptıkları ortak açıklamada şunları söylediler;

“12 Şubat 2024 tarihinde Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği tarafından hizmet binasının bodrum ve giriş ve katlarını ihale ile satışa çıkarmıştı. Bu konuyla ilgili Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Şoförler ve Otomobilciler Odası olarak bu satışa tepki göstermiştik. Ardahan halkının, esnafının yerinin satılmaması için iki oda başkanları olarak mücadele verdik ve kamuoyunu bilgilendirdik. Ardahan esnafı bize destek verdi, güzel bir kamuoyu oluştu. Ardahan halkı bizim çağrılarımızı dikkate alarak 12 Şubat’ta yapılan ihaleye katılmadılar. Katılımcı olmadığından dolayı satış ihalesi yapılamadı. Satış kararı alan Odalar Birliği Başkanı Yılmaz Kaya, Başkan Yardımcısı Deniz Özer, Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Derin ve diğerlerini kınıyoruz. İhaleye katılmadıkları için de Ardahan halkına teşekkür ediyoruz. Bu satış tekrarlanırsa biz yine bu işin mücadelesini Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Şoförler ve Otomobilciler Odası olarak vereceğiz” açıklamasında bulundular. 

 

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA


1

210 çiftçiye 45 ton korunga tohumu dağıtıldı

2

Deneysel-Bilişsel Psikoloji Sempozyumu bu yıl ARÜ’de gerçekleştirildi

3

ARÜ Kalkındırma Vakfı büyümeye devam ediyor

4

Çıldır Öğretmen Evine ilk kazma vuruldu

5

AK Parti Belediye Meclis Grubu’ndan basın açıklaması!