NÖBETÇİ FIRIN SAYISI ARTTIRILDI

Ardahan’da Pazar günleri nöbetçi fırın sayısının yetersizliği nedeniyle fırın sayısı attırıldı

GÜNCEL 4.07.2023 18:20:00 0
NÖBETÇİ FIRIN SAYISI ARTTIRILDI

ŞENOL KİRMAN/ ARDAHAN MEDYA

Ardahan’da Pazar günleri nöbetçi fırın sayısının yetersizliği nedeniyle fırın sayısı attırıldı. Ardahan’da Pazar günleri uygulanan 1 nöbetçi fırın sayısı ikiye çıkarıldı.

Pazar günleri 1 nöbetçi fırının halka cevap verememesi tepkilere neden olmuştu. Mağduriyet yaşayan vatandaşlar nöbetçi fırın sayısının arttırılmasını talep etmişlerdi.

Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İskender Alihanoğlu’nun girişimleriyle fırıncılarla yapılan toplantı sonrası nöbetçi fırın sayısının arttırılması Belediye Meclisinin onayına sunuldu. Belediye Meclisinin kararı ile yaz mevsimi boyunca Pazar günleri iki fırın hizmet verecek. İki fırınında yeterli gelmemesi durumunda fırın sayısı tekrardan arttırılacak.

Konu ile ilgili açıklama yapan Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İskender Alihanoğlu, “İlimizde Pazar günleri uygulanan 1 nöbetçi fırın sayısı yetersiz geliyordu. Bu konuda vatandaşlarımızda çok fazla şikayet alıyorduk. Özellikle yaz aylarında gurbetçilerin gelmesiyle kentte nüfus yoğunluğu oluştu. Buda ister istemez hayatın her anlamına etki etti. İnsanlarımız Pazar günleri ekmek kuyruğunda bekleyerek mağdur oluyordu. Bu konuda fırıncı esnaflarımızla toplantı gerçekleştirdik ve nöbetçi fırın sayısının arttırılmasını görüştük. Fırıncılarla yaptığımız görüşmede fırın sayısının ikiye çıkartılması konusunda görüş birliğine vardık ve bu konu belediye meclis onayına sunuldu. Belediye meclis onayı ile yaz ayları boyunca Pazar günleri farklı mahallelerde iki fırın hizmet verecek. Eğer iki fırında yetersiz olursa bu sayıyı yine arttıracağız” dedi.

ALIŞVERİŞİ YEREL ESNAFTAN YAPALIM

Ardahan’a gelen gurbetçilerden alışverişlerde yerel esnafı tercih etmelerini isteyen Başkan Alihanoğlu; “Farklı kentlerde yaşayan gurbetçiler ilimize gelmeye başladı. Gurbetçilerimizden isteğimiz Ardahan’da geçirdikleri süre boyunca alışverişlerini yerel esnaflarımızdan yapmalarını rica ediyorum. Yerel esnafımız sayıları gittikçe artan ulusal marketler karşısında ezilmekte. Alışverişlerimizi yerel yönetimler esnaftan yaparak destek olalım” diye konuştu.

GURBETÇİLERE İYİ DAVRANALIM, ŞİKAYET ALMAYALIM

Esnaflara da çağrıda bulunan Başkan Alihanoğlu, “Bugünlerde ilimizde gurbetçilerin gelmesiyle nüfus yoğunluğu yaşanıyor. Esnaflarımıza bu konuda çağrıda bulunmak istiyorum. Alışverişe gelen gurbetçilerimize iyi davranalım, şikayet almayalım. Kaliteli hizmet sunalım, güler yüzlü davranarak en iyi şekilde ağırlayalım" ifadelerini kullandı.


1

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

2

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

3

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

4

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

5

Arıcılık Çalıştayı yapılacak