NÖBETÇİ FIRIN MAĞDUR OLUYOR!

Ardahan´da fırıncı esnafı, Pazar günleri nöbetçi fırın dışında diğer fırınların ekmek çıkarmasından dertli.

3.03.2020 13:31:31 0
NÖBETÇİ FIRIN MAĞDUR OLUYOR!

ŞENOL KİRMAN

Ardahan´da fırıncı esnafı, Pazar günleri nöbetçi fırın dışında diğer fırınların ekmek çıkarmasından dertli.

Ardahan´da ekmek fırınlarının Pazar günleri kapalı olmasıyla vatandaşlar Cumartesi günü çıkartılan ekmekleri Pazartesi sabah saatlerine kadar bayat bir şekilde tüketmek zorunda kalıyordu.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir´in girişimleriyle geçtiğimiz yıl Haziran ayında nöbetçi fırın uygulamasına geçilerek, vatandaşlar Pazar günleri bayat ekmek yemekten kurtulmuştu.

Fırıncılar, ?Nöbetçi fırın uygulamasına vatandaşımız bayat ekmek yemesin diye geçtik, ama nöbetçi olduğumuz gün biz mağdur oluyoruz? dediler.

Daha önceden işçilerin bir gün tatil yapmaları için Pazar günleri ekmek çıkarmadıklarını ifade eden Fırıncılar, ?Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir göreve geldiği gün biz fırıncılara, vatandaşımız bayat ekmek yemesin her hafta bir fırınımız nöbetçi olsun ricasında bulundu. Bizde Başkan Demir´in ricasını kırmayarak nöbetçi fırın uygulamasına geçtik. Pazar günleri nöbetçi olduğumuz gün akşam saat 8´e kadar nöbetçi fırın haricinde hiçbir fırın ekmek çıkartıp satamaz. Ama bakıyoruz birkaç fırın ekmek çıkartıp satıyor. Bu nöbetçi fırınlara haksızlık oluyor. Biz bu uygulamayla vatandaşımız bayat ekmek yemesin diye geçtik, ama nöbetçi olduğumuz gün biz mağdur oluyoruz. Ardahan Belediyesinin düzenli olarak bu konuda denetim yapmasını istiyoruz? dediler.  


1

Ardahan KYK bölge şampiyonu oldu

2

Bağdeşen Spor şampiyon oldu

3

Ardahan'da Sağlık Bilincini yükselten "Ben Her Yerde varım" projesi

4

Ardahan’da 2024’ün ilk 4 ayında 876 asayiş olayı meydana geldi

5

Pedallar bağımlılıktan uzak nesiller için çevrildi