MÜJDE! ARDAHAN PROJEYE DAHİL EDİLDİ

Ardahan Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi programına dahil edildi.

16.04.2020 15:23:50 0
MÜJDE!  ARDAHAN PROJEYE DAHİL EDİLDİ

ŞENOL KİRMAN

Ardahan Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi programına dahil edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında gıda takviyesi amaçlı hiç ekilmemiş arazilerde yazlık ekimi teşvik amaçlı yeni bir tohum destek projesini açıklamıştı. 21 ilin yararlanacağı projede Ardahan yer almamıştı.

Ardahanlı çiftçilerin yoğun talebini gazeteler ve internet sitelerinin gündeme getirdiği, ancak ilk etapta Ardahan´ın yer almadığı, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan ?Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi? programında AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay ve AK Parti Ardahan İl Başkanı Hakan Aydın´ın yoğun mücadelesi sonucu ilimize de tohumluk desteği yapılması kesinlik kazandı.

Vekil Atalay yaptığı açıklamada; ?Tarım Bakanlığı´nın bitkisel üretimi artırmak amacıyla tohum desteği talebimiz kabul edildi. Tarım İl Müdürlüğümüz ilk aşamada 100 ton sertifikalı tohum alımını gerçekleştirdikten sonra ilk kez ekilecek arazileri tespit edip başvuruları alacaktır. Küçük ama güzel memleketime hayırlı olsun?.

AK Parti Ardahan İl Başkanı Hakan Aydın ise, ?Ardahan´ın Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi programında yer alması için Milletvekilimiz Orhan Atalay ile birlikte vermiş olduğumuz çaba sonucu Ardahan´ımızda projeye dahil edildi. Bu konuda başta Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan´a, Bakanımız sayın Bekir Pakdemirli´ye ve Milletvekilimiz Prof. Dr. Orhan Atalay´a teşekkür ediyorum. Ardahan´ımıza hayırlı olsun?.


1

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

2

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

3

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

4

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

5

Arıcılık Çalıştayı yapılacak