MUHTARLARA AFET FARKINDLIĞI EĞİTİMİ

Vali Hüseyin Öner, merkeze bağlı mahalle ve köy muhtarlarına yönelik düzenlenen ?Afet Farkındalığı? eğitimi programına katıldı.

GÜNCEL 2.03.2021 13:22:22 0
MUHTARLARA AFET FARKINDLIĞI EĞİTİMİ

Vali Hüseyin Öner, merkeze bağlı mahalle ve köy muhtarlarına yönelik düzenlenen ?Afet Farkındalığı? eğitimi programına katıldı.

Ülke genelinde afet farkındalığın geliştirilmesi ve afet risklerinin azaltılması amacıyla İçişleri Bakanlığınca 2021 yılı Türkiye Afet Eğitim Yılı olarak ilan edilmesinin ardından ilimizde AFAD Müdürlüğümüzce kamu kurum ve kuruluşları çalışanlarına yönelik eğitim faaliyetleri verilmeye başladı. Bu çerçevede, kamu kurum ve kuruluşlarının ardından merkez mahalle ve köy muhtarlarına da Vali Hüseyin Öner´in katılımı ile ?Afet Farkındalığı? eğitimi verildi.

Gençlik Merkezi spor salonunda ki eğitim programının açılışında konuşan Vali Hüseyin Öner, düzenlenen eğitim faaliyetlerinin önemine dikkat çekerek şunları söyledi:

 ?İlimiz de bir taraftan afetler bakımından bilinçli toplum hedefine ulaşmak, diğer taraftan muhtemel tehlikelerden doğabilecek risklerin azaltılması bakımından ilimizin Afet Risk Azaltma Plan hazırlıkları devam etmektedir. Riskleri azaltmak, afetlere müdahale edilmesi ve iyileştirme çalışmaları yapılmasından çok daha az maliyetli olmasının yanı sıra, can ve mal kaybını engellemede de daha etkili bir yöntemdir. ?İl Afet Risk Azaltma Planı?mızla ilimiz için olası riskleri ve bu risklerin nasıl azaltılacağını planlamakla birlikte, ilimizin afetsellik kapasitesini de ortaya çıkarmış olacağız. İlimizin Afet Müdahale kapasitesini bilmemiz çok önemlidir. Etkin bir mücadele ancak bu durumda mümkün olur. Bu anlamda, toplumun her kesiminin afet bilinci edinmesi için çalışıyoruz. Kamu kurumlarımızla birlikte muhtarlarımızın da bu eğitimleri almasını önemsiyoruz. Muhtarlarımız bulundukları köylerde ve mahallelerde vatandaşlarımızın birinci derecede iletişime geçtiği görevlilerdir. Dolayısıyla bu eğitimlerin toplumun her kesimine yayılması anlamında muhtarlarımızın da ellerinden gelen gayreti göstereceğine inanıyorum.?

Vali Öner, ?Afet farkındalığı? eğitiminin ardından muhtarlarımızla köyleri ilgilendiren genel konular üzerine toplantı gerçekleştirdi. Muhtarlarımıza Koronavirüs tedbirleri, kış tedbirleri, asayiş, güvenlik, eğitim ve sağlık konuları üzerine bilgilendirmelerde bulunan Vali Öner, muhtarların ilettiği sorun ve talepleri dinleyerek not aldı. Vali Öner, muhtarların ilettiği sorun ve talepler konusunda ilgili kurum müdürlerine talimatlarda bulundu.

Vali Öner, dinlediği sorun ve talepleri değerlendireceklerini, eldeki mevcut imkanları kullanarak köylerimize ve mahallelerimize en iyi şekilde hizmet ulaştıracaklarını kaydetti.


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak