MUHTARLAR FIRSATÇI OT VE SAMAN SATICILARINI ŞİKAYET ETTİ

Ot ve saman satıcıları Mart ayının soğuk ve yağışlı geçmesini fırsata çevirdi.

GÜNCEL 23.03.2022 16:17:00 0
MUHTARLAR FIRSATÇI OT VE SAMAN SATICILARINI ŞİKAYET ETTİ

HABER: ŞENOL KİRMAN

İl dışından Ardahan’a gelen ot ve saman satıcıları Mart ayının soğuk ve kar yağışlı geçmesini fırsata çevirdi. Fırsatçılar, ot ve saman fiyatlarına yaklaşık yüzde 250 oranında zam yaptı.

Bu duruma sessiz kalmayan Kaptanpaşa Mahallesi Muhtarı Efrail Yıldız, Yenimahalle Muhtarı Murat Atacan ve İnönü Mahalle Muhtarı Müjdat Bölük, fırsatçılık yapan ot ve saman satıcıları hakkında Ardahan Defterdarlığına şikayette bulundular.

Üç muhtarın imzasıyla Defterdarlığa sunulan şikayet dilekçesinde şu ifadelere yer verildi;

“Güneydoğu bölgesi şehirlerinden Ardahan’a saman ve ot getiren kişiler hiçbir şekilde işgaliye, fatura bedeli ödemeden yüksek fiyatlar üzerinden samanı 2 bin 600 TL’ye otun tonunu da 4 bin TL’ye satarak haksız kazanç elde etmektedirler. Bu kişiler yüksek fiyatlarla saman ve otu satması nedeniyle şehrimizde hayvancılık yapan kişileri mağdur ederek hayvancılığı bitirme noktasına getirmektedirler. Şehrimize ot ve saman getiren şahıslar neye göre fiyat belirlediklerini anlamış değiliz. Bu kişiler sattıkları ot ve saman karşılığında her hangi bir fiş, fatura, irsaliye düzenledikleri de görülmemektedir.

Bu nedenle şehrimize (Çevre Yolu) ot ve saman getiren kişilerin tespit edilerek yüksek fiyatlar üzerinden ot ve saman sattıklarından haklarında işlem yapılmasını talep ediyoruz”.

 


1

Bilişim Uzmanı Işıklı, teknoloji kampına katıldı

2

11. YEŞİLAY BİSİKLET TURU 5 MAYIS PAZAR GÜNÜ DÜZENLENİYOR

3

Hanak hayvan pazarında temizlik ve onarım çalışmaları başladı

4

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden gazetemize teşekkür

5

ARÜ mezuniyet töreni tarihi belli oldu