Muhtar Ekmekçi: “Ardahan’ın tarihi dokusu Halilefendi Mahallesi hizmet alamıyor”

Ardahan Halilefendi Mahallesi Muhtarı Yaşar Ekmekçi, mahalleye hizmet alamadıklarından dert yandı.

GÜNCEL 19.01.2023 12:06:00 1
Muhtar Ekmekçi: “Ardahan’ın tarihi dokusu Halilefendi Mahallesi hizmet alamıyor”

HABER: ŞENOL KİRMAN

Ardahan Halilefendi Mahallesi Muhtarı Yaşar Ekmekçi, mahalleye hizmet alamadıklarından dert yandı.

Kanalımıza açıklamalarda bulunan Halilefendi Mahallesi Muhtarı Yaşar Ekmekçi, “Mahallemiz kalkınsın, gelişsin, hizmetler yapılsın diye mahalle halkı beni muhtar seçti. Ama geldiğimiz noktada belediyeden hiçbir şekilde hizmet alamıyoruz” dedi. 

Tarihi dokusu olan Halilefendi mahallesinin hizmet anlamında en geri kalmış mahalle olduğunu söyleyen Muhtar Ekmekçi; “Halilefendi Mahallesi tarihi dokusu olan en eski yerleşim yeri olan bir mahalledir. Kalemiz, Şehitliğimiz, Yanık Cami’miz, Ramazan Tabyamız Ardahan’a güzelliğiyle katkı sunan bir mahallemizdir. Ama buna rağmen en geride kalmış mahalleden biriside Halilefendi Mahallesidir. Nedenini bilemiyorum, artık yerel yönetimden midir, artık burada bir ambargo mu var, burada herhangi bir problem mi var, bizde mi bir sorun var, idarecilerde mi bir sorun var onu bilemiyoruz. Maalesef mahallemizin tarihine baktığımızda bu zamana kadar hiçbir şekilde yatırım ve hizmet almamıştır, bizler tabiri caizse bunun ezikliğini yaşıyoruz” dedi.

BAŞKAN FARUK DEMİR'E DESTEK VERDİK, BİZİ YARI YOLDA BIRAKTI

Her mahalleye eşit hizmet yapılmasını isteyen Muhtar Yaşar Ekmekçi şöyle konuştu; “Göreve geldiğimizde mahallemizde sorunlar çok büyüktü, yer altı sorunlarımız vardı, yol vardı, yayla sorunlarımız vardı, arazi sorunlarımız vardı bunların hiçbiri yapılmamıştı. Bizde yerel yönetimlerden yeni bir kan yeni, bir ses olur diye şimdiki mevcut Belediye Başkanımızı tercih ettik, özellikle açık yüreklilikte bunu söylüyorum kendisine bizzat çalışmış biri olarak yenilik olsun diye, değişiklik olsun diye, değişim olsun diye Ardahan’ımıza. Halilefendi Mahallesine tarihi bir mahalle olduğundan dolayı renk katacağına inandık, ama maalesef hiçbir şekilde renk katmadı, bizi yarı yolda bıraktı. Mahallemize çok ciddi anlamda hizmetlerim olmuştur. Yolundan tutun, şehitliğine, mezarlığına bunların yapılabilmesi için tadilatlarına, restorasyonlarına kadar bunların olabilmesi için elimizden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalıştık, yapabilmeye çalışıyoruz. Ama geldiğimiz şu noktada mahallemiz hizmet anlamında hiçbir şey alamıyor. Bizde yerel yönetimlere sizin aracılığınızla sesleniyorum, örnek vereyim bir anne babayı düşünün bir çocuğuna farklı diğer çocuğuna farklı davranmaz hepsine eşit bir şekilde davranır ama biz bunu burada göremedik. Ardahan küçük bir yer herkes birbirini tanıyor, hiç kimseye kalıcı bir yer değildir. Geldikleri zaman iyi şeylerle anılmak güzel şeyler yapmak tabi ki herkes istiyor, bizlerde istiyoruz. Biz diyoruz ki mahallemiz kalkınsın, mahallemiz gelişsin. Ama geldiğimiz noktada bunu hiçbir şekilde göremiyoruz”.

HİZMETLERİMİZE BELEDİYENİN KATKISI OLMADI

Mahallede yapılan çalışmalarda Ardahan Belediyesinin hiçbir katkısı olmadığını aktaran Muhtar Ekmekçi; “Muhtarlık bünyesinde yapabildiğimin en iyisini yaptığıma inanıyorum. Takdir tabi ki mahalle halkımızındır, ben yaptığıma inanıyorum takdiri onlara bırakıyorum. Mahallemizde Bahtiyar Vahap Zade Caddesinde biz sıcak asfalt çalışması yaptık. Yine araziye giden yolda köprü yaptık, yayla yolunu yaptırdık, arazi yollarını yaptırdık tabi biz bunları yaptırırken belediyenin hiçbir katkısı olmadı. Biz başka yerlerden hizmet aldık, hiç alakası olmayan yerlerden Valiliğimiz sağ olsun, İl Özel İdare sağ olsun Hakan Başkan sağ olsun, Kaan Başkanımız sağ olsun gerçekten şu memlekete şu Ardahan’a sıcaklığı bize gösteriyorlar. Hani elimizden tutanın eteğinden tutarız diyorlar ya bizde şimdi öyleyiz biz ellerinden tuttuk ama onlar bize hiçbir şey yapmadılar yapamadılar. Artık bunları onların vicdanına bırakıyoruz. Halilefendi Mahallesi Ardahan’ın tarihi dokusudur, Ardahan dendiği zaman Ardahan Halilefendi Mahallesinden başlar. Çünkü Halilefendi Mahallesi tarihi dokusu olan bir Mahalledir. Ama Mahallemiz hiçbir hizmet almamış bu zamana kadar. Size mahalleyi gezdirsem Şehitliğin oraya gitsek yolumuz yok, Yanık Camiye gidelim bir restorasyon yapılmıyor, çevre düzenlenmesi yapılmıyor. Yani bunlar çok zor şeyler değil biz kimseden fazla bir şeyde istemiyoruz. 

MAHALLEM İÇİN HİZMET İSTİYORUM

Muhtar Yaşar ekmekçi şöyle devam etti; “Bizler mahallemizin güzelleşmesi için çalışmalar yürütüyoruz birileriyle kötü birileriyle iyi oluyoruz. Yani bizim burada şahsımıza, kendi ailemize, kendi çoluk çocuğumuza istediğimiz bir şey yok. Bizim burada istediğimiz mahallemizin eksiklerinin giderilmesidir. Bizim burada kimseyle sorun sıkıntımız yoktur. Biz burada mahallemizi en iyi şekilde temsil edebilmek için hizmet alabilmek için çalışıyoruz. Bunları da görmeyince sitem ediyoruz, birileri de gelip dokunmuyor ki siz burada 4 yıldır ne yapıyorsunuz mahallenizde bir sorun sıkıntı var mı diye. Sağ olsun Ardahan Medya Gazetesinin Müdürü Barış Bilgin aradı 4 yıldır çalışıyorsun, çalışmalarınız takdire şayan dedi buradan kendisine de çok teşekkür ediyorum. Ama yerel yönetimler destek olmadıktan sonra bir muhtar ne yapabilir ki. Bundan önceki Belediye Başkanları da sahip çıkmadı. Bir ile hizmet yapmak istiyorsanız burada hizmet amaçlı birisi yola çıkmış ise ona destek olmak lazım, onunla birlikte hareket etmek lazım, onlar yapmamış diye bizde Faruk Başkan’ı seçtik ama maalesef Faruk Başkan da hiçbir şey yapmıyor. Sadece sosyal medyadan resim atmakla olmuyor, bana dokunacaksınız, benim mahallemin sorunlarını benden dinleyeceksiniz. Özellikle Başkanımıza buradan söylüyorum kaç toplantı da beni davet ettiniz, hangi toplantıya beni davet ettiniz, benimle ne sorununuz var, benimle ne probleminiz var söyleyin millet de bilsin. Ben hizmet istiyorum Mahallem için başka bir şey istemiyorum. Ben Vali Beyin toplantısında söylüyorum, zaten Başkanımız toplantılara bile gelmiyor, toplantısına da bizi davet etmiyor. Ben Vali Beyin toplantısı aracılığında Belediye Yardımcısına soruyorum Sayın Başkanım bizim mahallemizin bu sorunu var neden yapmıyorsunuz ? Örnek veriyorum Şehitliğin çevre düzenlenmesi, Şehitliğin yolu, ana halter yollarımız kötü, yol yok parke yok, Yanık Cami’nin restore edilmesini istiyoruz neden yapılmıyor. Geçen Bahtiyar Vahap Zade Caddesinde kaldırımların hak edişini almışlar kaldırımlar yapılmıyor soruyoruz, sormayalım mı sizin aracılığınızla da ben soruyorum Başkanımıza soruyorum Bahtiyar Vahap Zade Caddesinde kaldırımların, yer altı çalışması oldu, bittikten sonra 2-3 yıldır neden kaldırımlarımız yapılmıyor? Hak edişini de almışsınız. Bu şehrin görünmeyen yüzü olduğu için mi yapılmıyor burası. Biz mahallemizin her karışına hakimiz nerde ne sorun varsa dile getiriyoruz” diye konuştu. 


hasan dogan
16.05.2023 02:35:01
gerçekten yazık böyle güzel bir şehire hiç yakışmıyor halilefendi mahallesi kenara itilmiş üvey evlat gibi birde oraya ortaokul yapılmış ama köye yapılsa ondan iyi toplu taşıt o semte varmı diye 10 gündür araştırıyorum hiç bir bilgiye ulaşamadım belediyenin sayffasındada toplu taşıma güzergahlarının olması gerekiyor ama onuda bulamadım dışarıdan gelen biri şehitliğe gitmek istese veya yanık camiye yada kale arkasına özel aracı olmasa gidemez herhalde muhtara sahip çıkın sayın belediye başkanı bu işler belediye sayfasında türkü söyleme reklamıyla olmaz halka hizmet götürün muhtara kulak verin

1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak