MUHALEFET GÜNDEME GETİRİYOR, İKTİDAR ÇÖZÜME KAVUŞTURUYOR!

Ardahan’ın milletvekilleri kentin sorunlarına çözüm bulmak için adeta yarışa girdiler. Muhalefet gündeme getiriyor, iktidar gereğini yapıyor.

GÜNCEL 6.07.2023 14:51:00 0
MUHALEFET GÜNDEME GETİRİYOR, İKTİDAR ÇÖZÜME KAVUŞTURUYOR!

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA

Ardahan’ın milletvekilleri kentin sorunlarına çözüm bulmak için adeta yarışa girdiler. Muhalefet gündeme getiriyor, iktidar gereğini yapıyor.

Ardahan’ın sorunları için gündemi belirleyen CHP’li Özgür Erdem İncesu, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak sorunları gündeme getiriyor. AK Partili Kaan Koç ise, sorunlara çözüm bulmak için ilgili bakanlıkları ziyaret ederek taleplerini iletiyor. 

İNCESU, SORUNLARI GÜNDEME TAŞIYOR

CHP Milletvekili Özgür Erdem İncesu, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, Ardahan’ın köy ve yaylalarının yol, alt yapı ve içme suyu sorunları ile 27 Eylül 2022'de Göle ilçesine bağlı Balçeşme köyü merkezli meydana gelen deprem sonrasındaki gelişmeleri ve çözümlerini dile getirdi.

CHP Milletvekili İncesu, “Ardahan’ın merkeze bağlı köyleri başta olmak üzere ilçelerimiz Göle, Posof, Hanak, Damal, Çıldır ve bunlara bağlı köylerin ve yaylaların büyük bir bölümü içme suyundan ve alt yapıdan yoksun durumdadır. Ayrıca bakımsız toprak yollarla kaderlerine terkedilmişlerdir. İddia edildiği gibi bu eksikliğin etnik, mezhepsel ya da siyasi düşünce farklılıkları yüzünden olmadığına inanmak istiyor ve en hızlı şekilde insani koşulların oluşturularak ulaşımın çağımızın uygun standartlara çıkarılmasını istiyoruz. 

Ayrıca, Eylül 2022 tarihinde Göle ilçesi Balçeşme Köyü merkezli deprem sonrasında Esenyayla, Koyunlu, Küçük Altunbulak, Çullu ve Balçeşme köylerimizde 73 ev ağır hasar görmüştür. Felaketin üstünden 10 ay geçmesine rağmen kalıcı konutlar yapılmadığı gibi vatandaşımız çadır ve iklime uygun olmayan konteynerlere mahkum edilmiştir. Bölgenin ağır koşulları düşünüldüğünde bu yaz dönemi geçirilmeden depremzedelere yeni evlerinin verilmesi gerekmektedir” dedi.  

KOÇ, KENTİN SORUNLARINA ÇÖZÜM BULUYOR

AK Parti Milletvekili Kaan Koç, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı makamında ziyaret ederek, Göle’de afet konutları yapım ihalesinin başlatıldığını duyurdu.

Milletvekili Koç ziyaret sonrası yaptığı açıklamada; “Göle Balçeşme Köyü merkezli meydana gelen ve çevre köylerde de yıkıma sebep olan deprem sonrası afet konutlarımızın yer belirleme, hak sahipliği işlemleri tamamlanarak yapım ihalesi başlatılmıştır. Kısa sürede tamamlanarak teslim edilecektir. Göle’mizin köylerinde ki afetzede hemşehrilerimize tekrar geçmiş olsun, yeni evleri hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak