Müdür Bulut, meslek liseleri fabrika görevi görüyor

Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, kentte ki ulusal ve yerel medya temsilcileriyle bir araya geldi.

GÜNCEL 12.12.2022 14:53:00 0
Müdür Bulut, meslek liseleri fabrika görevi görüyor

Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, kentte ki ulusal ve yerel medya temsilcileriyle bir araya geldi.

Öğretmen Evi’nde düzenlenen toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, meslek liselerinin önemine değinerek, eğitim faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Müdür Bulut, "Okuma yazması olmayan bir kişi bile bize başvuruda bulunduğunda anında kendisine bir öğretmen görevlendiriyoruz, devletimiz bu konuda kesin kararlı. Buradaki amaç yeter ki bir kişi bile okur - yazarsız kalmasın" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, Ardahan'daki mesleki teknik okulların her geçen yıl daha da cazibesini arttırdığına dikkat çekerek, bu okulların adeta birer fabrika görevi gördüğünü söyledi. 

Bulut, ilin ekonomisine, eğitim ve öğretimine büyük katkı sağlayan bu okullardan ekmek fırınından, mobilya üretimine kadar çeşitli dallarda üretim yapıldığını, elde edilen gelirin bir kısmının döner sermaye işletmesi olarak bakanlık bütçesine aktarılırken, bir kısmıyla da öğrenci ve usta öğreticilerin sigorta ve maaşlarının ödendiğini aktardı.

KAPALI KÖY OKULLARI YAŞAM MERKESİNE DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR

İki köy okulunda yaşam merkezi projesini hayata geçirdiklerini aktaran Erhan Bulut, ileriki zamanlarda kapalı durumdaki tüm köy okullarını birer 'Yaşam Merkezi 'haline dönüştürüleceklerini belirterek şunları söyledi; "Şu anda Çataldere Köyü ve Alagöz köylerinin kapalı durumdaki okulları yaşam merkezine dönüştürdük. Sadece öğrenciler değil köy halkı da buralarda faydalanıyor, mesela masa tenisi oynuyorlar kitap okuyorlar ve burada açılan kurslara katılarak meslek öğreniyorlar. Bu proje sayesinde istihdama da büyük katkımız oluyor, bir usta öğretici yaklaşık 7 bin 500 TL maaş alıyor, meslek öğrenmek isteyen insanlarımız ücretsiz bir şekilde bu kurslara katılarak meslek öğreniyorlar daha sonra kendi işyerlerini açarak bu sayede işini kurmuş oluyorlar." diye konuştu.


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak