MORKOÇ: ERTELENEN BORÇLARA AF GETİRİLSİN

Ardahan Esnaf ve Sanatkar Odası (ESOB) Başkanı Mustafa Morkoç, salgın tedbirleri çerçevesinde ertelenen prim, kredi gibi borçlara af getirilmesini talep etti.

13.09.2020 11:52:21 0
MORKOÇ: ERTELENEN BORÇLARA AF GETİRİLSİN

ŞENOL KİRMAN

Ardahan Esnaf ve Sanatkar Odası (ESOB) Başkanı Mustafa Morkoç, salgın tedbirleri çerçevesinde ertelenen prim, kredi gibi borçlara af getirilmesini talep etti.

Başkan Morkoç, maliyetlerinin ve borçlarının arttığını belirterek "Kapalı olduğu süreçte kazancı hiç olmayan esnafımız, kontrollü şekilde açıldıktan sonra da eski cirosuna ulaşamadı. Fatura, vergi, prim, kredi ödemeleri, yeniden artış gösteren bu salgın ortamında mümkün görünmüyor. Bu noktada borçlara af getirilerek esnaf rahat nefes alacak" dedi.

Korona virüs salgınından dolayı esnaf ve sanatkarların mağduriyet yaşadığını hatırlatan Morkoç, esnaf ve sanatkarların daha önce ertelenen kredi, SGK ve Bağ-Kur gibi borçlarının ödeme zamanının geldiğini ancak pandeminin yeniden artması sebebiyle zor bir sürecin yine kendilerini beklediğini bu yüzden ertelenen borçlara af getirilmesi gerektiğini söyledi.
ESOB Başkanı Morkoç, ?İçinde bulunduğumuz pandemi süreci, esnafımızın satışlarının azalmasına, maliyetlerinin ve dolayısıyla da borçlarının artmasına neden oldu. Bu zor dönemde öncelikli talebimiz esnafın günü gelen borçlarına af getirilmesidir? dedi.
Pandeminin en çok esnaf ve sanatkarları olumsuz etkilediğinin altını çizen Mustafa Morkoç, ?Pandemi süreci dünyayı ve ülkemizi etkilediği gibi esnafımızı da derinden etkilemeye devam ediyor. Kapalı olduğu süreçte kazancı hiç olmayan esnafımız, kontrollü şekilde açıldıktan sonra da eski kazancına ulaşamadı. Hal böyle iken kira, faturalar, vergiler, prim ödemeleri, kredi ödemeleri arttı ve bu borçların ödenmesi imkansız bir hale dönüştü. Yeniden artış gösteren bu pandemi ortamında ertelenen borçların ödenmesi şuan için mümkün görünmüyor. Bu noktada acil yapılması gereken mevcut borçlara af getirilerek, esnafın rahat nefes alması sağlanmalıdır? diye konuştu.
Kahveci, kantinci ve okul servisçisi esnafının mağduriyetinin devam ettiğini vurgulayan Morkoç, özellikle bu sektörde çalışanlara destek çıkılması talebini yineledi.


1

Milli sporcu Avrupa’da madalya peşinde

2

Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Evliyaoğlu: Arıcılık Çalıştayı’ndan dışlandık

3

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

4

Meyve ağaçları satışa çıktı

5

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonundan 1 Mayıs açıklaması