MORKOÇ: ?ARDAHAN İÇİN DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ?

Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Morkoç, Ardahan için yaptıkları ve yapılması gereken birçok çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

24.10.2019 13:23:13 0
MORKOÇ: ?ARDAHAN İÇİN DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ?

Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Morkoç, Ardahan için yaptıkları ve yapılması gereken birçok çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı´na neden aday olduğu hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Morkoç, ?Ardahan´a adanmış bir hayatın bireyi olarak, toplumsal birlik sorumluluğuyla hareket ettiğini, her hangi görevde olursa olsun önceliğinin Ardahanlının ve bölgemizin kalkınması bilinciyle hareket ettiğini bu bağlamda ise Ardahan´ın yerelde başlayacak çözüm hamlesini başlatacak birimlerden biri olan Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığına aday olurken bir çok eksiklikleri ve yapılabilecek hizmetleri tespit ederek aday olmaya karar vermiştim. Ardahan için, belki de yapılması geç kalmış olduğuna inandığım eksiklikler şunlardı, Esnaf kredi kooperatifi faaliyetlerinin geliştirilmesi, Sanayi esnafının doğalgaza kavuşması gerekliliği, İş insanlarını Ardahan´ımıza davet ederek;  Yerinde tespit, yerinde kalkınma ve Bölgesel ilerlemenin en temel kaynağı olan ekonomik kalkınma hamlesine kurumum ve bireysel sorumluluğum dahilinde öncü olmaktı. İstihdam  garantili kurslar açarak Esnafımıza destek ve Ardahanlı hemşehrilerime  meslek edinme olanağı sağlama projemizle hareket ettik? dedi.

Göreve geldiği ilk günden bu güne kadarki süreçte hizmet almak adına Ardahan´ın siyaset ve iş dünyasında etkin olan tüm insanlar yanı sıra Ardahan´da ki istişarelerini hep güncel ve yeni fikirlerle kalkınmacı, dayanışma programlı ve yenilikçi fikirlerle güçlendirdiğini aktaran Başkan Morkoç sözlerini şöyle sürdürdü;

?Başta İktidar Parti Milletvekili Sayın Orhan Atalay ile yaptığım görüşme sonrası kendilerinden aldığım destekle beraber, Erzurum bölge kooperatifinden elde ettiğimiz kaynak desteğiyle, kooperatifin borcunu kapatarak Kooperatifin faal duruma gelmesini sağladık. Adaylık sürecimde söz verdiğim gibi Ardahan Sanayicisinin doğal gaza kavuşması için azami gayretle çalışıp, bu  vaadimizi yerine getirmeye gayet ettik KARGAZ  Yaptığımız masrafı kurtarmaz diyerek Sanayicilerimize doğal gaz talebimizi onaylamasa da, Aslı olan Ardahanlıya hizmet diyerek istişarelerimizi sürdürmeye devam ettik.  Başta Sayın Valimiz Mustafa  Masatlı, iktidar partisi il Başkanı Sayın  Hakan Aydın ile KARGAZ ile görüşmelerimizi  sürdürerek Ardahan Sanayicisinin hak ettiği  doğal gaza kavuşmasını sağladık.

İş insanlarını Ardahan´a getirmek için  diğer oda Başkanlarıyla birçok toplantılar yaparak, bu konuda gayretimizle sonuca ulaşmaya çalıştık. Ticaret Odası Başkanı Sayın Çetin Demirci, Odalar Birliği Başkanı Sayın  Yılmaz Kaya, Şoförler Odası Başkanı sayın  Asım ÖZER  ile görüşmeler yaparak desteklerini aldıktan sonra, Ardahan sevdalısı iş İnsanı  Ali Rıza  Nasıroğlu´yla görüşmeler yaparak  Yaklaşık otuz iş insanını Ardahan da konuk ettim. Ardahan´a davet ettiğimiz iş insanlarımızdan  Elli kişinin istihdam edileceği tekstil atölyesi kurdu. İş İnsanı Serpil  Savaş ve  Ali Rıza Nasıroğlu her yıl onlarca çocuğun okul masraflarını karşılıyor.

Göreve geldiğim günden beri her sabah Ardahan esnaflarından en az bir kişi mutlaka ziyaret ederek fikir alışverişinde bulunuyor, önerilerini ve sorunlarını dinliyor, çözüm yollarını birlikte arıyoruz. Yapmak istediklerimiz veya yapacaklarımız elbette ki Ardahan için asla yeterli olmayacağı gibi, bu gayretimizi Ardahanlılar için  en azami şekilde daha iyisini yapmak gayretiyle çalışmamız gerekiyor düşüncesiyle hareket etmekteyim.  Doğal ve coğrafi koşulların Ardahan halkına yüklediği zorlukların bilinciyle; Ardahan Esnafına Pozitif ayrımcılık gerektiği düşüncemizi, Ardahanlı Esnafa  SGK ve vergi priminin yarı yarıya indirilmesi projemizle Ardahanlı Kardeşlerim için yeni bir çalışma içinde olduğumu, bunu da yakın bir zaman içinde başaracağımıza inanıyorum dedi. Eğer bu projemizi Ardahanlılar için hayata geçirirsek, Ardahanlıların iş istihdam alanını genişleterek, hızlı göç akışını büyük oranda duracağı kanaatindeyim.

Ardahan´da kursların açılmasında öncülük ederek vaatlerimizi yerine getirmiş olmanın sorumluluğunun verdiği manevi huzur içindeyim. Ardahan için daha çok çalışacak, Ardahanlı hemşirelerimin mutlu yaşamına katkı sunmaya daha çok gayret edeceğim. Bu bağlamda Ardahan halkı, Sivil toplum kuruluşları, Siyasi parti temsilcileri ve Ardahan dışında yaşayan tüm Ardahan sevdalılarıyla  birlikte hareket edeceğim? dedi.


1

Bakan Işıkhan’ın çevrimiçi katılımıyla İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı yapıldı

2

Ardahan Üniversitesi, ABD'deki Gazze protestolarında öğrencilere yönelik şiddeti kınadı

3

Yeşil sahanın sultanları grup liderini ağırlayacak

4

Ardahan'da Engelliler ve Kuruluş Personeli birlikte fidan bakımı yaptı

5

KURBANLIKLAR CEP YAKIYOR