Milli sporcu Avrupa’da madalya peşinde

Ardahanlı Milli sporcu Emrah Okçu, 2-12 Mayıs Tarihleri arasında Slovakya’da düzenlenecek Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası’nda yarışacak.

SPOR 2.05.2024 12:59:00 0
Milli sporcu Avrupa’da madalya peşinde

Ardahanlı Milli sporcu Emrah Okçu, 2-12 Mayıs Tarihleri arasında Slovakya’da düzenlenecek Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası’nda yarışacak. Okçu, Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak bir ilki gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası, 2-12 Mayıs tarihleri arasında Slovakya’da gerçekleştirilecek. Bilek güreşinde en iyi isimlerin karşı karşıya geleceği turnuvada Türk milli takım kadrosunda Ardahanlı sporcu Emrah Okçu’da yer alıyor. 

Türkiye’de elde ettiği başarılarla adından söz ettiren Okçu, son olarak Samsun’da düzenlenen Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonası milli takım seçmelerinde sol kolda Türkiye Şampiyonu, sağ kolda ise 2’inci olmuştu.

Okçu, şimdi ise 2-12 Mayıs'ta Slovakya'da yapılacak Avrupa ve sonrasında düzenlenecek dünya şampiyonalarında yeni madalyalar elde etmeyi hedefliyor.

Şampiyonada Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek istediğini söyleyen Okçu, “Birçok kez Türkiye Şampiyonu oldum, hedefim Avrupa Şampiyonluğu daha sonra da Dünya şampiyonluğu. Uluslararası arenada bir ilki gerçekleştirerek altın madalya kazanmak istiyorum. Slovakya’da kazanacağımız madalyalarla inşallah bayrağımızı göndere çektirip ve İstiklal Marşımızı okuyacağız. Bilek güreşinde Avrupa ve dünya şampiyonu olmak çok farklı bir gurur. İnşallah ülkeme gururla dönmek istiyorum” dedi.

 

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA


1

KOSGEB girişimcilik destekleri güncellendi

2

Kura Gençlik ve Spor, Türkiye Şampiyonası'nda Ardahan’ı temsil edecek

3

Güvenlik önlemi alınmayan inşaatlar tehlike saçıyor

4

Özel bireylere asker kınası yakıldı

5

Vali Çiçek, Halk Günü’nde vatandaşları dinledi