MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ BULUT, BASINLA BİR ARAYA GELDİ

Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, 2021 yılı değerlendirme toplantısında yerel ve ulusal basın mensupları ile bir araya geldi.

EĞİTİM 3.02.2022 15:21:00 1
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ BULUT, BASINLA BİR ARAYA GELDİ

HABER: ŞENOL KİRMAN

Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, 2021 yılı değerlendirme toplantısında yerel ve ulusal basın mensupları ile bir araya geldi. Öğretmenevinde düzenlenen toplantıya Müdür Erhan Bulut’un yanı sıra müdür yardımcıları Akın Koç, Halil Alıcı, Şube Müdürü Atanur Sarıçam katıldı.

Toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, Milli Eğitim Müdürlüğünün il genelinde yürütmüş olduğu projeler ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, gazetecilere yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından On Birinci Kalkınma Planı ile 2023 Eğitim Vizyonu Belgesi'nde yer alan hedefler doğrultusunda çeşitli çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Kentteki mesleki ve teknik ortaöğretim okullarının bünyesinde mesleki eğitim merkezi programlarının açıldığını aktaran Bulut, şunları kaydetti:

"Bölge özelliği, nüfus yoğunluğu, yerleşim biriminin ortaöğretim düzeyindeki eğitim ihtiyacı, öğrenci potansiyeli, eğitim maliyeti, eğitim ekonomisi ve fiziki kapasitesi dikkate alınarak, bu kapsamda ilimizde Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı 12 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Çok Programlı Anadolu Lisesinde, mesleki eğitim merkezi programı açılmıştır. Böylece mesleki eğitim merkezi ile mesleki ve teknik anadolu liseleri de çırak öğrenci kaydı yapmaya başlamıştır."

Bulut, çırak öğrenci olarak kayıt olan ortaokul mezunu kişilerin haftada bir gün okulda teorik eğitim alacağını, 4 veya 5 gün işletmede beceri eğitimi alarak 4 yıl sonra meslek lisesi mezunu olmaya hak kazanacağını söyledi.

ARDAHAN ÖĞRETMENEVİ 2021 YILI PERFORMANSI

Geçmiş yıllarda açık veren Öğretmenevinin 2021 yılında kara geçtiğini aktaran Bulut, “Kurumumuz 2020 yılında personelin kıdem tazminatından kaynaklı bütçe açığı oluşmuşken yapılan çalışmalar sayesinde 2021 yılını 35 bin 703 TL karla kapatmış, 2020 yılında kıdem tazminat hesabında para olmamasına rağmen kurum 2021 yılında emekli olan iki personelin tazminatını 170 bin TL ödemeyi başarmıştır. Konaklama biriminde yapılan iyileştirme çalışmaları ve hizmet kalitesinin artırılmasıyla doluluk oranı pandemiye rağmen yıllık bazda %32’den  %44’e çıkarılıp konaklayan müşteri sayısı bir yılda 2 bin 895 kişi artmıştır. Bununla birlikte kurumun çeşitli birimleri için 77 bin 179 TL bakım- onarım harcaması yapılmıştır. Kurumumuz 2021-2022 öğretim yılında taşıma yoluyla eğitime erişim sağlayan öğrencilerin yemek yapım ve dağıtım işini üstlenmiş ortalama bin 500 öğrenciye günlük sıcak yemek servisi sağlamaktadır”.

YÜRÜTÜLEN PROJELER

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2020 yılından bu yana başlatılan ve yürütülen projelerin bulunduğunu söyleyen Müdür Bulut, “Kamu İhale Kurumu uzmanlarınca Ardahan Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki okul/kurumlarımızda görevli idarecilere yönelik Kamu İhale Mevzuatı Eğitimi verilmiştir.

Öğretmen Akademisi Vakfı ile işbirliği yapılarak Pandemi döneminde öğretmenlerimizin uzaktan eğitim araçlarını kullanma kapasitelerini geliştirme amaçlı 2, farklı illerle iş birliği içerisinde toplam 4 eğitim faaliyeti gerçekleştirilmiştir.

Pandeminin etkisi altında, büyük bölümünü uzaktan eğitimle geçirdiğimiz 2020/2021 öğretim yılında diğer illere de örnek olan “Ardahan Evde Okuyor” projesi uygulanarak öğrenci veli ve öğretmenlerimizin okuma kültürü kazanmaları teşvik edilmiştir. Ayrıca proje kapsamında hemen her hafta ülkemizin önde gelen isimleri zoom üzerinden yönetici, öğretmen ve kimi zamanda öğrencilerimizle buluşturularak sohbet etme imkanı sağlanmıştır.

2020-2021 öğretim yılında uyguladığımız proje, 2021-2022 öğretim yılında “Ardahan Her Yerde Ve Her Fırsatta Okuyor” adı altında uygulanmaya devam edilmektedir. Her okul ve kurumumuzda belirlenmiş koordinatörlerimiz tarafından okul toplumunun her gün en az 20 dakika kitap okuma etkinliği koordine edilmektedir.

“Damladan Deryaya Ardahan Tasarruf Ediyor, Türkiye KazAnıyor” projesi kapsamında tüm okul ve kurumlarımızda yönetici, öğretmen ve öğrencilerimizin tasarruf farkındalığının arttırılması hedeflenmektedir. Proje kapsamında özellikle okullarımızın elektrik, su ve ısınma giderlerinin azaldığı gözlemlenmiştir. Ayrıca okullarımızın elektrik panolarının bakımı Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından yapılması sağlanmış ve bu anlamda ülke genelinde uygulanması özgün bir model olarak önerilmiştir.

Cumhurbaşkanımızın Eşi Emine Erdoğan’ın katılımı ve himayelerinde, Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer öncülüğünde yürütülen “Kütüphanesiz Okul Kalmasın” projesi kapsamında ilimizde; Bakanlık desteği ile 10, DAP Projesi ile 10, Hayırseverler yardımıyla 6 kütüphanemizin yapımı tamamlanmış ve ilimizde kütüphanesiz okul bırakılmamıştır.

Pandemi nedeniyle uzaktan eğitimin devam ettiği dönemde İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Erhan BULUT önderliğinde “Çalışmak Senden Tabletin Bizden” kampanyası yürütülmüş ve oluşturulan kaynak ile 169 tablet ve her ay yenilenen 25 gb internet paketi olan sim kart temin edilerek ihtiyaç sahibi öğrencilerimize ulaştırılmıştır.

Hanak Şehit Caner Çelik ÇPAL bünyesinde SERKA destekli bir kodlama atölyesi oluşturulmuştur. (Bütçe: 215.000)

Ardahan Bilim Sanat Merkezi’nin Ağrı, Kars ve Iğdır Bilim Sanat Merkezleri ile ortak yürütülen projesi kapsamında 3 yeni atölye oluşturulmuş, robotik kodlama atölyesinin geliştirilmesi sağlanmıştır. (Bütçe: 150.000) Ayrıca Türkcell işbirliği ile yapay zeka atölyesi kurulmuştur.

Kazım Karabekir MTAL metal atölyesi SERKA destekli bir proje ile geliştirilmiştir. (Bütçe: 361.000)

Göle Kazım Karabekir Paşa MTAL mobilya ve elektrik atölyeleri SERKA destekli bir proje ile güçlendirilmiştir. (Bütçe: 343.500)

DAP desteği ile İl genelinde 10 okulumuza kütüphane kazandırılmış ve bu kütüphanelere toplamda 2000 civarında kitap alınmıştır. (Bütçe: 150.000)

Müdürlüğümüzce Okul Eğitimi Hareketliliği kapsamında sunulan Uluslararsılaşma Stratejik Planı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından değerlendirilmiş ve Kurum olarak akredite edilmiştir. Bu kapsamda 2022 yılından başlamak üzere 5 yıl boyunca her yıl 50-100 arası öğretmen ve öğrencinin AB ülkelerine hareketliliği söz konusu olacaktır. 2022 yılı içerisinde 15’i öğrenci olmak üzere personelin hareketliliği sağlanacaktır. 2022 yılı bütçemiz Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 58.730 Euro olarak belirlenmiştir.

Müdürlüğümüzce SOGEP destekli yürütülen ve önümüzdeki günlerde lansmanı yapılacak olan Eğitim Meslek Kazandıracak projesi kapsamında Kazım Karabekir MTAL, Kazım Karabekir Paşa MTAL ve Şehit Türkmen Tekin MTAL atölyelerinin geliştirilmesi yoluyla ilimizdeki mesleki eğitimin güçlendirilmesine devam edilecektir. (Bütçe: 1.361.747)

Müdürlüğümüzce 2021 yılı DAP kurumsal kapasitenin geliştirmesi çerçevesinde 3 başvuru yapılmış olup önümüzdeki günlerde sonuçlar açıklanacaktır.

TÜBİTAK tarafından öğrencilerin bilimsel düşünme yeterliliklerini geliştirmek amacıyla desteklenen 4006 Bilim Fuarları programı kapsamında 2021 yılında 23 okulumuz destek almaya hak kazanmış olup 2021/2022 öğretim yılının 2. yarısında bu okullarımızın öğrencileri tarafından üretilen projelerin sergilendiği fuarlar düzenlenecektir. (Bütçe: 6.000 TL her fuar için)

TÜBİTAK Bilim İnsanları Destekleme Programları kapsamında her yıl gerçekleştirilen 2204 A lise öğrencileri arası proje yarışması ve 2204B ortaokul öğrencileri arası proje yarışmalarına 2020 yılında ilk kez ilimizden toplam 6 başvuru olmuştur. 2021 yılında ise bu sayıları daha yukarı çekmek için çalışmalar devam etmektedir. Ayrıca TÜBİTAK 4004 programı kapsamında Ardahan Bilim ve Sanat Merkezi tarafından proje başvurusu hazırlanmaktadır” diye konuştu.

Müdür Bulut, Ardahan'a yeni 200 öğretmen ataması yapıldığını belirterek, kentte öğretmen açığının olmadığını da sözlerine ekledi.


Ömer Göktaş
3.02.2022 16:47:07
Sayın müdürüm ün olduğu yerde başarı da vardır, daim olsun inşallah

1

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

2

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

3

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

4

Arıcılık Çalıştayı yapılacak

5

Başkan Kurukaya’dan vatandaşlara “çevre” çağrısı