Milli Eğitim Müdürlüğünden deprem bölgesine yardım eli

Ardahan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, deprem bölgelerindeki afetzede vatandaşların acil ihtiyaçlarının karşılanması için teyakkuza geçti.

GÜNCEL 9.02.2023 16:33:00 0
Milli Eğitim Müdürlüğünden deprem bölgesine yardım eli

HABER: ŞENOL KİRMAN

Ardahan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, deprem bölgelerindeki afetzede vatandaşların acil ihtiyaçlarının karşılanması için teyakkuza geçti. Ardahan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, deprem bölgesinden gelen ihtiyaç listesine uygun olarak tüm birimleri ile yardımlaşmaya devam ediyor.

Kahramanmaraş'ta peş peşe meydana gelen ve 10 ilde hissedilen elim felaketten etkilenen tüm vatandaşların acılarını paylaşmak onlara bir nebze de olsa yardım edebilmek için 14 öğretmen ve görevli personellerden oluşan Ardahan MEB AKUB ekibi Adıyaman’da arama kurtarma çalışmalarına katıldı. 

Yine deprem bölgesindeki vatandaşların barınma, ısınma, giyim vb. ihtiyaçlarını karşılamak için 3899 adet kışlık kıyafet, 887 adet ayakkabı, 3860 paket bebek bezi, 1297 adet battaniye, 30 adet elektrikli ısıtıcı, 279 koli mama, 1202 koli su, 2341 paket kuru gıda, 717 koli kumanya, 35 adet powerbank, 24000 adet ekmek gibi yardım malzemeleri deprem bölgelerine gönderilirken, 500 bin TL’de nakdi yardım toplandı. 

Ayrıca, Ardahan Halk Eğitimi Merkezindeki kursiyerler, deprem bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine atkı, bere, çorap ve patik kazak örüyor. Hazırlanan 150 adet patik, 177 adet tülbent, 21 adet hırka, 25 adet kazak, 50 adet atkı, bere ve eldiven seti deprem bölgesine gönderilmek üzere paketlendi. 

Çocuklar da harçlıklarını berelerin içinde deprem bölgesindeki kardeşlerine gönderiyor.


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak