Milli Piyango ile ortak proje

Çıldır Gölü´nü Milli Piyango biletlerinde Kars´ın gölü olarak gösteren Demirören grubu SİSAL Şans oyunları yaptığı hata nedeniyle özür diledi ve Ardahan Vakfı ile kentin tanıtımı ve turizmine katkı sağlamak amacıyla ortak bir proje yapacaklarını açıkladı.

GÜNCEL 24.01.2021 12:42:38 0
Milli Piyango  ile ortak proje

Çıldır Gölü´nü Milli Piyango biletlerinde Kars´ın gölü olarak gösteren Demirören grubu SİSAL Şans oyunları yaptığı hata nedeniyle özür diledi ve Ardahan Vakfı ile kentin tanıtımı ve turizmine katkı sağlamak amacıyla ortak bir proje yapacaklarını açıkladı.

Ardahan´ın en büyük Sivil Toplum Kuruluşlarından biri olan Ardahan Vakfı, başta eğitim olmak üzere kentin her alandaki sorununa sahip çıkmaya devam ediyor. Geçtiğimiz ay Milli Piyangonun 9 Ocak 2021 tarihli çekilişinde Çıldır Gölü´nü Kars´ın gölü olarak biletlere basmasına Ardahan kamuoyunda tepkiler çığ gibi yükselmişti.

Çıldır Belediye Başkanı Yakup Azizoğlu´nun organize ettiği bir protesto ile göl üzerinde gölün Ardahan sınırlarında olduğu ve yapılan bu hatanın düzeltilmesi yönünde basın mensuplarına da açıklamalar yapılmıştı. Bu konuyla ilgili harekete geçen Ardahan Vakfı Başkanı Celil Ünlü Milli Piyango şans oyunları sorumlusu Demirören grubuna bağlı SİSAL ŞANS oyunları genel müdürü ile konu hakkında bir görüşme yaptı.
Konu hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Ardahan Vakfı başkanı Ünlü, ? Bildiğiniz üzere Milli Piyango ve Demirören Grubuna bağlı SİSAL ŞANS oyunları grubu 09 Ocak 2021 tarihli çekilişin ´de Ardahan´a bağlı Çıldır Gölünü Milli Piyango Biletleri üzerinde Ardahan yerine yanlışlıkla Kars yazmışlardı.
Ardahan Vakfının randevu talebine büyük bir olgunluk ve alçak gönüllülükle olumlu cevap veren SİSAL ŞANS OYUNLARI Genel Müdürü Selim ERGÜN ve çok kıymetli Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Ayça MUTLUER BAYRAKTAR´la 22.01.2021 Tarihinde ben ve vakfımızın başkan yardımcısı Aslan Murat ŞENEL ve Resul AKTÜRK katılmıştır.  Toplantı 22.01.2021 tarihinde İstanbul da bulunan SİSAL ŞANS OYUNLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜN´de yapılmıştır. Toplantıda ev sahibi olan SİSAL ŞANS OYUNLARI Genel Müdürü Selim ERGÜN konunun tamimiyle bir yanlışlık sonucu olduğunu bu konu ile ilgili de çok üzgün olduklarını ve durumu öğrenir öğrenmez de önce kısa bir video sonrasında ise 09 Ocak 2021 tarihinde ki Milli Piyango Youtube kanalında ki çekiliş de Ardahan´ı anlatan bir konuşma yapıldığını ifade etmiştir? açıklamasında bulundu.

Ardahan Vakfı Başkanı Celil ÜNLÜ yapılan toplantı da ayrıca başta Ardahan´ın tarihi olmak üzere Çıldır ilçesini ve Çıldır Gölünü detaylı bir şekilde anlattı. Aynı zaman da Çıldır Gölünün önemini tarihi dokusunu bölge Kültürünü, Sanatını ve Tarihi ile ilgili toplantıya katılan heyetlere detaylı bir sunum yaptığı da öğrenildi. Öte yandan yapılan bu hatanın telafisi için Ardahan Vakfı Başkanı Celil Ünlü SİSAL ŞANS oyunları genel müdürüne Ardahan´ın tanıtımı, kültür ve turizmine katkı için Ardahan´ın düşman işgalinden kurtuluş günü olan 23 Şubat´ta kurumun Ardahan´a özel bir çalışma yapması talebinde bulunduğu bilgisine de ulaşıldı.

Bu gelişme hakkında Ardahan Vakfı Başkanı Ünlü´nün bize aktardığı bilgiye göre ilerleyen zamanlarda Ardahan Vakfı ile Sisal Şans Oyunları ortak bir proje içinde prensipte sözlü bir görüş birliğine varıldığını teyit etti.

Başkan Ünlü ?Tarihin Ardahan Vakfına yüklemiş olduğu vizyon ve misyon gereği, bizler nasıl ki geçmiş on yılda bölgemizin başta Eğitim, Kültür, Sanat ve Tarihine 52 projeyle sahip çıktıysak aynı şekilde bölgemizi ilgilendiren her konuda bölgemizin bir VAKFI olarak yine üzerimize düşeni fazlası ile yapacağımıza olan inancımız tamdır.? Dedi.


1

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonundan 1 Mayıs açıklaması

2

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

3

Fatih Erbakan Göle halkına teşekkür için geliyor

4

ARÜ’den Gürcistan üniversitelerine ziyaret

5

Otomobilde, sevdiği şarkıları dinleyerek gezme hayali gerçekleşti