MİLLETVEKİLİ KOÇ, TBMM’DE AK PARTİ GRUBU ADINA KONUŞTU

AK Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç, TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti Grubu adına konuştu.

SİYASET 19.12.2023 11:31:00 0
MİLLETVEKİLİ KOÇ, TBMM’DE AK PARTİ GRUBU ADINA KONUŞTU

AK Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç, TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti Grubu adına konuştu.

AK Parti Ardahan Milletvekili, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi Kaan Koç, TBMM Genel Kurulunda 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifinin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü Bütçesi üzerine AK Parti Gurubu adına konuşma yaptı.

Milletvekili Koç, AK Parti hükümeti döneminde ülke genelinde ve Ardahan’da tamamlanan ve devam eden projelere dikkat çekti. 

Milletvekili Kaan Koç konuşmasında şunları ifade etti; "Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez’e Allah'tan rahmet ailesine sevenlerine başsağlığı diliyor, aziz milletimizi ve gazi Meclisimizi saygıyla selamlıyorum.  Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde geçen son 21 yıl içerisinde ulaşımda özellikle karayollarında tam bir devrim gerçekleştirdik. Ülkemizi baştanbaşa yüksek standartlı yol ağı ile kuşattık. 1714 km olarak devraldığımız otoyol ağımızı 3722 km ye çıkardık. Karayolu tünel sayımızı 83 den 489’a, Karayolu tünel uzunluğunu ise 50 km den 728 km ye ulaştırdık. Bölünmüş yollarımızın uzunluğunu ise 23218 km arttırarak toplamda 29319 km ye ulaştırdık. Köprü ve viyadük uzunluğunu 315 km den 771 km ye ulaştırdık.

Seçim bölgem Ardahan'da Karayolları Genel Müdürlüğünün 273 km devlet dolu 115 km il yolu olmak üzere toplam 384 kilometre Yolağı bulunmaktadır. İlimizde Son 20 yılda 145 kilometre bölünmüş yol 282 kilometre tek yön yapım ve iyileştirme 155 km BSK yapım 14 adet ve 282 metre uzunluğunda köprü yapım işleri tamamlanmıştır.

AK Parti hükümetler döneminde ilimizde tamamlanan bazı önemli işler; Kars Susuz Ardahan yolu, Ardahan Yalnızçam yolu, Ardahan şehir geçişi, Muhtelif köprüler ve köprü restorasyon çalışmaları, Ardahan kuzey güney çevre yolları, Çıldır Aktaş yolu, Ardahan Göle yoludur.

İlimizde çalışmaları devam eden Karayolları projeleri ise; Ilgar tüneli ve Ardahan Çıldır ayrımı, Hanak Damal yolu, Çıldır Aktaş Sınır Kapısı, Aşık Şenlik tüneli, Tünelde sağ tüp Kasım 2023 tarihinde tek yönlü araç trafiğine açılmış olup sol tüpte sığınma ceplerinde çalışmalar devam etmektedir. Proje, Tünel sol tüp haricinde 16,3 kilometre bölünmüş yol BSK olarak Trafiğe hizmet vermektedir. Çamlıçatak ayrımı, Çıldır yolu yapım İkmal işi, Ardahan Kuzey güney çevre yolları, Göle Ardahan yolunda heyelan ıslahı 2023 yılında tamamlanmış olup geçici kabulü yapılmıştır. Hasköy Çamlıçatak yolu ve ilimiz için en önemlisi Sahara tüneli. Ardahan Şavşat yolu 2023 yılı yatırım programında yer almaktadır. Yolun projesi onaylanmıştır ve güzergah üzerinde çift tüp halinde toplam uzunluğu 26 kilometre olan Sahara tüneli bulunmaktadır. Bu tünel Anadolu ve Kafkasya’yı Karadeniz'e bağlayacaktır. Mevcut yol 43 kilometre uzunluğunda olup 2470 rakımdan geçmektedir ve Proje ile uzunluk 13 kilometre kısalacaktır. Bölgemizin her alanında daima yanımızda olan Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. 2024 bütçesinin hayırlı olmasını diliyorum. Başta Sayın Bakan Abdulkadir Uraloğlu bakanımıza ve bütün çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyor Gazi meclisimizi saygıyla selamlıyorum.” 

 

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak