Milletvekili Koç: "Hububat alımını kalıcı hale getireceğiz"

Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) Ardahan’da üreticiden hububat alımı devam ediyor.

GÜNCEL 6.09.2023 12:07:00 0
Milletvekili Koç:

AK Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç’un girişimleriyle Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) Ardahan’da ilk kez hububat alımına başladı. AK Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç, TMO'nun Ardahan'da geçici olarak kurmuş olduğu alım merkezini kalıcı hale getireceklerini söyledi.

Yetiştirdikleri buğday ve arpaları biçtiren üreticiler, randevu alarak ürünlerini Sulakyurt Köyü mevkiinde kurulan TMO deposuna getiriyor. Daha sonra tartılan ürün depoya boşaltılıyor.

TMO hububat alım fiyatları ekmeklik buğdayda kg 8,25 TL, arpada ise 7 TL olarak belirlendi. Bu fiyatlara ek olarak Bakanlık tarafından hububat üretiminin teşvik edilmesi amacıyla 2023 yılında Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı buğday ve arpa üreticilere buğdayda bin TL/Ton ve arpada 500 TL/Ton ilave hububat üretim primi desteği verilecek.

Bakanlığa bağlı olan TMO’nun Ardahan’dan buğday ve arpa ürünlerini aldığını açıklayan AK Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç, "Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) hububat olarak arpa, buğday alımını Ardahan’ımızda başlattık. Alımlar yoğun bir şekilde devam ediyor. Hububat alımını kalıcı hale getireceğiz. İlimizin kalkınması için bundan sonra her yıl düzenli olarak alım yapılacaktır. Serhat şehrimize hayırlı olsun" dedi.

Toprak Mahsulleri Ofisinin alımları randevulu şekilde yaptığını belirten Milletvekili Kaan Koç,  “Sözümüzde durduk, Ardahan’da TMO hububat alımına başladı. Ardahan’ımızın en büyük geçim kaynaklarından birisi çiftçiliktir. Gıdaya ulaşımın her geçen gün azaldığı Dünya'da çiftçilerimizin üretimi hayati önem taşımaktadır. Ardahan'ımızın her karış toprağı ekilmeli ve değerlendirilmelidir. Üretmek sizden desteklemek ise devletimizden. Daha önce duyurusunu yaptığımız TMO’nun Hububat alımı ilimizde başladı. Üreticilerimiz TMO’nun internet adresi üzerinden randevu oluşturduktan sonra ürün teslimine başlayabilirler. TMO’nun hububat alım fiyatları buğdayda kg 8,25 TL arpada ise 7 TL olarak belirlendi. Ayrıca üreticilerimize Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından buğdayda 1000 lira ve arpada 500 lira üretim desteği verilecektir. TMO tarafından geçici olarak kurulan alım merkezini kalıcı hale getireceğiz ve ilimizin kalkınması için bundan sonra her yıl düzenli olarak alım yapılacaktır. Ardahan'ımız için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

 

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA


1

CHP, ÇILDIR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE YAŞANAN KANUNSUZLUKLAR İÇİN ANAYASA MAHKEMESİNE BAŞVURDU

2

Teknoloji Bağımlılığına Karşı eğitim verildi

3

Kura Nehri yaşam vadisi yaz sezonuna hazır

4

Bilişim Uzmanı Işıklı, teknoloji kampına katıldı

5

11. YEŞİLAY BİSİKLET TURU 5 MAYIS PAZAR GÜNÜ DÜZENLENİYOR