Milletvekili İncesu: “Ardahan bedelli askerlik merkezi yapılmalı”

CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu, Ardahan’ın bedelli askerlik merkezi yapılarak yeniden eski hareketli günlerine kavuşması için girişimde bulunduğunu açıkladı.

GÜNCEL 4.10.2023 08:59:00 0
Milletvekili İncesu: “Ardahan bedelli askerlik merkezi yapılmalı”

CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu, Ardahan ve ilçelerinde ekonomik açıdan önem taşıyan kamu birimlerinin kapatılmasının kenti git gide güçsüzleştirdiğini belirterek, Ardahan’ın bedelli askerlik merkezi yapılarak yeniden eski hareketli günlerine kavuşması için girişimde bulunduğunu açıkladı.

CHP’li Milletvekili İncesu, Ardahan’da kötü gidişatı önlemek için seçildiği günden beridir eksiklikleri tespit ettiklerini, özellikle bedelli askerlik merkezi konusunda Ardahan’a öncelik tanınması gerektiğini belirterek gerekli girişimlerde bulunduğunu söyledi.

Ardahan’ın bedelli askerlik merkezi yapılması ile aynı zamanda turizminde gelişeceğine vurgu yapan İncesu şunları söyledi: 
“Ardahan ve ilçelerinde bölgeye ekonomik açıdan katkı sağlayan kamu birimlerinin neredeyse tamamına yakını kapatıldı, kapatılmayanlar da komşu illere nakledildi. Serhat ilimiz Ardahan’ın bunu hak etmediğini düşünüyorum. Geçmişte yapılan bu yanlışlar; halkımızda, ötekileştirme ve yalnızlık duygusu yaratmıştır. Göreve geldiğimiz günden beri şehrimizin eksiklerini tespit ediyor ve çözümlerine ilişkin süreçler yürütüyoruz. Buradan hareketle, Ardahan’ımızın kısa dönem (bedelli) askerlik merkezlerinden birisi olması için girişimlerde bulunduğumuzu ve önerimizin hızla tamamlanması için sürecin takipçisi olduğumuzu siz değerli hemşerilerimle paylaşmak istiyorum. Bu girişimimizin olumlu sonuçlanması durumunda; şehrimizin ekonomik hayatına bir hareketliliğin geleceğini düşünmekle beraber, çocuklarının yemin törenlerine gelen ailelerin adeta Ardahan’ın birer turizm elçileri olacağını düşünüyoruz. Halkın içinde ve Halkala birlikte siyaset anlayışıyla yürüttüğümüz mücadelemizle Ardahan’ı bir serhat sınır ili olarak hak ettiği o güçlü ve yaşanılır kent haline getirene kadar çalışmaya devam edeceğiz.”


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak