MHP'de yerel seçim aday takvimi belli oldu: MHP Ardahan’da aday gösterecek mi?

MHP'de yerel seçim aday başvuru takvimi belli oldu. Ardahan’da da başvurular başladı.

SİYASET 13.11.2023 16:00:00 0
MHP

MHP'de yerel seçim aday başvuru takvimi belli oldu. Ardahan’da da başvurular başladı. Başvurular 13 Kasım-15 Aralık tarihlerinde alınacak. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'de belediye başkanı, belediye meclisi ve il genel meclisi üyeliği için aday adayı olacakların başvuruları 13 Kasım 2023 Pazartesi günü başladı. Başvurular 15 Aralık 2023 Cuma günü sona erecek.

Belediye başkanlığı için başvurular bizzat genel merkezden yapılacak. Belediye meclisi ve il genel meclisi üyeliği için başvurular il ve ilçe teşkilatına yapılacak.

MHP Ardahan İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Mahalli İdareler yerel seçimler aday belirleme süreci başlıyor. Belediye başkan adayları Genel Merkez yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığımıza şahsen başvuru yapacaktır. Belediye meclisi ile il genel meclisi üyeliği aday adaylığı için de il ve ilçe teşkilatına başvurular yapılacaktır. Başvuru başlangıç tarihi 13 Kasım, bitiş tarihi ise 15 Aralıktır” denildi.

Başvuruların tamamlanmasının ardından, aday belirleme süreci başlayacak. Aday belirleme süreci, il ve ilçe teşkilatları tarafından yapılacak ön değerlendirmenin ardından, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) tarafından yapılacak nihai değerlendirme ile sonuçlanacak.

Başvuru almaya başlayan MHP Ardahan'da belediye başkan adayı gösterecek mi yoksa Cumhur İttifakı ortağı AK Parti adayına mı destek vereceği ilerleyen günlerde netlik kazanacak.

 

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA


1

SERKA Fizibilite Destek Programı Kapsamında 2,5 milyon TL destek verecek

2

Yoldan çıkan otomobilin sürücüsü yaralandı

3

Zehirlenme olayı ile ilgili Valilikten açıklama

4

AK Parti İl Başkanı Yılmaz’dan mobbing iddialarına sert tepki

5

AKI-DER, Yöresel Yemekleri tanıtacak