MHP Çıldır İlçe Başkanı Aras, “Ben partime çalıştım, AK Parti’ye değil”

MHP Çıldır İlçe Başkanı Mete Aras, kendisi hakkında çıkan haberlere ilişkin açıklamada bulundu.

SİYASET 19.05.2023 13:30:00 0
MHP Çıldır İlçe Başkanı Aras, “Ben partime çalıştım, AK Parti’ye değil”

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA

MHP Çıldır İlçe Başkanı Mete Aras, kendisi hakkında çıkan haberlere ilişkin açıklamada bulundu. 

MHP Çıldır İlçe Başkanı Mete Aras, kendisinin seçim sürecinde MHP’ye değil AK Parti’ye çalıştığı yönünde yapılan haberlerin asılsız olduğunu belirterek, suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Aras, "Millet İttifakının adayı neyse Cumhur İttifakının adayı da odur dedim ve kendi adayımıza ciddi bir şekilde çalıştım, AK Partiye çalışmadım" dedi.

Konu ile ilgili gazetemize açıklamada bulunan İlçe Başkanı Aras şunları söyledi;

“14 Mayıs tarihinde yapılan seçimden sonra İstanbul’dan Doğan Yücel isimli bir gazeteci beni aradı ve Ardahan genelinde Milliyetçi Hareket Partisi’nin oylarının neden düştüğünü sordu. Bende Çıldır ilçemizde sahada elimizden geleni yaptık ama halk iradesi bu şekilde tecelli etti. Milliyetçi Hareket Partililerin bir bölümü AK Parti’ye kaydı. Benim gözümde Millet İttifakının adayı neyse Cumhur İttifakının adayı da odur dedim ve kendi adayımıza ciddi bir şekilde çalıştım. Ama beni arayan gazeteci benim AK Partiye çalıştığımı, kendi adayımıza çalışmadığım konusunda yazılar yazmış. 53 yaşındayım bugüne kadar partimin çizgisinden hiçbir zaman çıkmadım, bunu tüm Çıldır halkının hepsi biliyor. Bir kişi bana diyemez ki Mete Aras AK Partiye çalıştı veya başka bir reaksiyona girdi. Bu kişi bunu ispatlasın sen bu beyanı bize verdin diye. En ciddi şekilde çalışan ilçe başkanıyım. İnsanların iradesidir belki de bizim zayıf olacağımızı düşünüp AK partiye kaymış olabilir. Halkın iradesine karşı çıkamam diye söyledim. Bu şahsın yazdığı yazıyı hem şahsım olarak hem de teşkilatım olarak kabul etmiyorum. Sahada insanlarımıza milletvekilliğinde üç hilale, Cumhurbaşkanlığında da Recep Tayyip Erdoğan’a oyunuzu verin diye beyanlarda bulundum. Bölge milletvekilleri, yönetimimiz ve partililerimiz sahada benimle birlikte çalıştı böyle bir beyanda nasıl bulunmuş olabilirim. Bu şahıs yazısında Kürtlerle ilgilide bahsetmiş, biz Kürtlerden dolayı da oylarımızı AK Partiye kaydırmışız gibi yazı yazmış. Ben Türk Milliyetçisi bir insanım ama eşim kürt. Bunu söylemesi bile çok üzücü bir şey. Bu konu beni çok rahatsız etti ve bu şahıs hakkında suç duyurusunda bulunacağım” diye konuştu.          


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak