MEVCUT BAŞKAN FARUK DEMiR, ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

CHP’li mevcut Belediye Başkanı Faruk Demir, aday adaylığını açıkladı.

SİYASET 27.11.2023 17:18:00 0
MEVCUT BAŞKAN FARUK DEMiR, ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

CHP’li mevcut Belediye Başkanı Faruk Demir, aday adaylığını açıkladı. 2019 yerel seçimlerinde Ardahan’da CHP’den belediye başkanlığını kazanan Faruk Demir, 2024 seçimlerinde tekrar belediye başkan aday adayı oldu.

Partililerin büyük desteğini arkasına alan Faruk Demir, geniş katılımla parti binasına gelerek başvuru dilekçesini İl Başkanı Yalçın Taştan’a teslim etti.

Toplantı salonunda açıklamalarda bulunan Faruk Demir, “2019 yılında Ardahan’da özverili çalışmalarımızla halkımız bize yüzde 52 ile 5 yıllığına şehrin emanetini verdi. 5 yıllık karnemiz ile 31 Mart 2024 tarihinde halkın karşısına tekrardan çıkacağız. Çok mutluyum, hiçbir tereddüdümüz yok, mevcutun üstüne koyarak seçimden tekrardan zaferle çıkacağız” dedi.

 ARDAHAN’I BECERİKSİZ İNSANLARA BIRAKMAYACAĞIZ

2019 yerel seçimlerinde olduğu gibi yine aynı özveri ile çalışacaklarını kaydeden Faruk Demir şunları söyledi; “Partimiz tekrardan bana mı bu görevi verir yoksa başka bir başka arkadaşımıza mı ilerleyen süreçte belli olacak. 2024 seçimlerinde sadece Ardahan merkez değil 5 ilçenin beşini de alacağız. İl, ilçe belediyeleri ve il genelin tümünü alarak Ardahan genelinde iktidar olacağız. İl ve ilçe örgütlerimizle, yol arkadaşlarımızla birlikte 5 ilçeye konsantre olarak 2019 yerel seçimlerinde ki gibi aynı özveri ile çalışacağız. Ardahan’ı beceriksiz insanlara bırakmayacağız. İşsizliği bitireceğiz dedik, büyük yol aldık, yıllık bütçemizin 4 katı dışarıdan destek getirdik. Şirket bünyesinde 11 kişi vardı, şuan 90 kişi var. Bütçenin üç misli borç aldık, tekstil atölyelerimizle birlikte Ardahan’ın en büyük işvereni belediye oldu. İşsizliği bitime noktasında çalışmalarımız devam edecek, taziye evlerimizi bitirmeye çalışıyoruz. Yollarımızda, kanalizasyonumuzda, suyumuzda, çöpümüzde herhangi bir sorunumuz yok. Kura Nehri ile ilgili 2.3.4 etap çalışmalarımız olacak. Kura Nehri sadece Ardahan’ın yaşam vadisi olmayacak, Kuzeydoğu Anadolu ve Kafkasların yaşam merkezi olacak. Belediyemizde en düşük işçi maaşı 20 bin TL. Türkiye’de işçisine en büyük zammı veren biz olduk. 4 aylık süremiz var önümüze bakmamız lazım. 5 ilçeyi nasıl alırız, il genelde nasıl iktidar oluruz şimdi buna bakmamız lazım. Ardahan’ı maket şehir nasıl yaparız, kavurmamızı et entegre tesisine nasıl dönüştürürüz, yem entegre tesisi nasıl yaparız, belediyenin kendi tekstil fabrikasını nasıl yaparız biz bunlar için çalışacağız. Çok mutluyum, hiçbir tereddüdümüz yok, mevcutun üstüne koyacağız, merkezi hükümeti Cumhuriyet Halk Partisine nasıl alacağız onun mücadelesini vereceğiz. Halkımız bize bu görevi layık gördü, bizde elimizden gelenin fazlasını vererek bazı şeyler yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. 2019 yerel seçimlerinde aday çıkarmayarak bize destek veren kardeş partimize, partimizin tüm kademelerine ve belediye meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Başvurumuzun hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. 

 

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA


1

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

2

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

3

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

4

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı

5

Öğrenciler bilim fuarında yeteneklerini sergilediler