MEMLEKET PARTİSİ STK'LARA ÇIKARMA YAPTI

​​​​​​​Memleket Partisi İl Başkanı Kemalettin Öztürk, Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaret etti.

SİYASET 15.05.2022 15:08:00 0
MEMLEKET PARTİSİ STK

Memleket Partisi İl Başkanı Kemalettin Öztürk ve beraberindeki İl Başkan Yardımcısı Levent Uğurlu, Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Cantürk Aydemir, İl Sekreteri Oya Yeşiltaş ve Merkez İlçe Başkanı Özen Güler STK başkanları ile buluştu.

Başkan Öztürk ve beraberindeki heyet STK başkanları ile fikir alış-verişinde bulunup çözüm önerileri için görüştüler.  Başkan Öztürk ve heyeti Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İskender Alihanoğlu, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Asim Özer ve Ziraat Odası Başkanı Latifşah Sural ile bir araya geldiler. 

TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI ÇETİN DEMİRCİ İLE

İlimiz sanayici ve tacirlerinin sorunlarını tartışıldı çözüm önerileri için görüş ve önerileri alındı. Sınır ticareti ve gümrük kapılarımızla ilgili var olan son durumlar hakkında bilgi alındı. İthalat ve ihracat konusunda karşılıklı fikir alış verişinde bulunuldu. İlimizde yapılabilecek katma değerli ithalat ihracat ürünlerinin üretimi teşviki ve pazarlanması için yapılacak olan her türlü projeye Memleket Partisi olarak koşulsuz katkı sunulacağı ve her türlü desteğin verileceği İl Başkanı Kemalettin Öztürk Tarafından iletildi. Başkan Öztürk ayrıca pandemi döneminde ilimiz sanayicisini korumak için birçok proje hayata sunan, her mecrada tacirlerin hakkını savunan başkan Çetin Demirci’ye teşekkür etti. Başkan Çetin Demirci’nin önerileri de notlar alınarak partimizin programımıza eklendi. Ardahan kalkınacak, Türkiye kalkınacak sloganı ile hareket edeceklerini ilettiler.

ZİRAAT ODASI BAŞKANI LATİFŞAH SURAL İLE

İlimiz Çiftçisinin içinde bulunduğu zor durumunu, tarım ve hayvancılığın gelmiş olduğu noktayı, tarımsal ve hayvansal ürünlerin çiftçiden ucuz fiyatlara alınıp vatandaşa fahiş fiyatlara satış ve pazarlanması ile üreticinin mağdur edilmesi, artan yem gübre ve motorin fiyatlarının çiftçimize yaşattığı zor durum konusunda fikir alış verişlerinde bulunuldu. Çiftçimiz bu yıl artan tohum, motorin ve diğer girdi maliyetleri yüzünden üretim yapabilecek mi? Şayet yapamazsa seneye bizi ne bekliyor? Kurban bayramı yaklaşıyor, artan fiyatların insanlarımızı ve üreticimizi nasıl etkileyeceği gibi birçok sorun Başkan Latifşah SURAL Bey’le konuşuldu. Fikir ve önerileri not alındı, Memleket Partisi’nin çözüm için her zaman üreticilerimiz ile birlikte olduğu vurgulandı. İl başkanı Kemalettin Öztürk bu şehrin topraklarından bereket fışkırana kadar çalışacaklarını, tarımın ve hayvancılığın başkenti Ardahan olana kadar durmadan, yorulmadan ilk günkü gibi canla hevesle çalışacaklarını belirtti.

ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER ODASI BAŞKANI ASİM ÖZER İLE

İlimizde ve ülkemizde yaşanan yüksek enflasyon ve döviz yüzünden artan yakıt ( Benzin, dizel, LPG ) fiyatlarının hem vatandaş üzerinde bıraktığı etki hem de sermayesi aracı olan hem de tek geçim kaynağı dolmuşu, okul servisi, il içi ve dışı araçlar, taksi olan kişilerin yaşadığı zorluğu konuştuk. Yakıt fiyatının artması her şeyi arttırıyor, üniversite öğrencisi şehir merkezine gelemiyor, meyve – sebze – bakliyat vb. nakliye fiyatları artıyor bu da dolaylı yoldan bizlerin cebinden çıkan parayı arttırıyor. Enflasyon tekrar artıyor, bu sefer tekrar zam geliyor çıkmaz bir döngü içerisindeyiz. Başkan Asim Özer; bu zorlu süreçte şoför ve otomobilcilerin yapmış oldukları fedakârlıkları ve çözüm önerilerini Memleket Partisi’ne iletti. İl Başkanı Kemalettin Öztürk ve beraberindeki heyet bu çözüm önerilerini not alarak en kısa sürede tüm mecralarda dile getireceklerini iletti.

ESNAF VE SANATKÂRLAR ODASI BAŞKANI İSKENDER ALİHANOĞLU İLE

 Önceki dönemlerde esnaf ve sanatkârlar odası başkanlığı görevi yapmış olan il başkanı Kemalettin Öztürk buradan gelen tecrübelerini Başkan İskender ALİHANOĞLU’na iletti. Başkan Öztürk uzun ve verimli geçen sohbetin ardından;

İlimiz esnafı ve sanatkârı zor durumdadır. Yükselen kiralar, ödenemeyen BAĞ-KUR ve SGK primleri, artan elektrik, su, doğalgaz, hammadde fiyatları esnafımızın boynunu büküyor. Manav meyve satamıyor, konfeksiyoncular kıyafet... Esnafımızı bir yandan büyük marketler diğer yandan internet sayfaları esir almış durumdadır. Bu kıskaçtan kurtulmanın yolu birdir, esnafımız kepenk kapatmasın, ilimiz göç vermesin istiyorsak eğer bu ilin gerçek sahipleri yani esnafı desteklenmeli devlet bankaları yoluyla hibeler verilmeli, borçlar faizsiz şekilde yapılandırılmalıdır. Esnafımızı yüksek faizli kredilere değil halkımızın sıcak parasına teslim etmeliyiz. Vatandaş zor geçiniyor bunun etkisini en fazla hisseden kesimse esnaf, insanlar veresiye alış veriş yapıyor ya da eksi bakiye ile kart çekiyorlar.  Gecesi – Gündüzü olmayan, cumartesi – Pazar tatil nedir bilmeyen esnafımız ayakları ağırıncaya kadar çalışıyor ama akşam kasasını kapatınca evine boş cüzdanla gidiyor.  Zenginler dolarla Euro’yla parasına para katarken esnaf yarın ödeyeceği çeki – seneti düşünüyor.  Yüksek ve yıllık peşin olan kiraları nasıl ödeyeceğini düşünüyor. Geçen yıla göre 10 katı artan elektriği, doğalgazı nasıl ödeyeceğini düşünüyor. Başka şehirlerde okuyan çocuğu varsa ona nasıl para göndereceğini düşünüyor. Kısaca esnaf kara kara düşünüyor. Kendinin ve ailesinin geleceğini düşünüyor, ülkenin sorunlarını düşünüyor. Dışarı çıktığınızda bakın yüzü gülen kaç tane esnaf var çıkın ve sayın ya da zahmet etmeyin en fazla 1 – 2 kişidir.  Bunca sorun çözülmeden Esnafa ve sanatkâra gülmek haram olmuştur.  Yeni seçilen, başkana ve öncesi dönemlerde her daim esnafın arkasında olan İskender Bey’e teşekkür ediyoruz.

İskender Bey’in de çözümlerini, önerileni not alan Başkan Öztürk ve heyeti tüm başkanların çözüm önerilerini klasörleyip üzerinde çalışma yapacaklarını ve çok yakında Ankara’ya giderek parti genel merkezine rapor edeceğini belirtti.

Ayrıca Başkan Öztürk Ankara ziyaretinden sonra İstanbul’a da giderek oradaki Ardahanlı başkanları dinleyecek ve şehrin geleceği için ortak aklın koyacağı çözümleri paylaşacağını belirtti.

Başkan Kemalettin Öztürk açıklamalarının devamında;

 ‘’Ardahan sorunların bir iki güne çözülemeyecek kadar büyük olduğunu bildiğini belirten Başkan Kemalettin Öztürk bugün çözümler başlasa belki 4-5 yıl sürecek.  Şehrimizden hem gençler hem yaşlılar göç ediyor. Geçim derdi 7’den 70’e herkesi vurdu. Oyun oynaması gereken yaşta çocuklar ekonomi konuşuyor. Üniversite mezunu gençler iş bulabilmek için KPSS, DGS, ALES, YDS, gibi sınavdan sınava koşuyor. Keşke sadece koşmaları yetse sonrada mülakatlar ile sınavda kazanan eleniyor, kazanamayan ama referansı olan işe giriyor. İyi bir gelecek isteyen liseli kardeşlerimiz TYT – AYT ile boğuşuyor. İş bulanlar asgari ücrete tamah etmesi isteniyor; düşünebiliyor musunuz 3 bin lira kira, bin lira faturalar, 200 TL de kalırsa kendine. Bu insanlar en fazla günde 6,5 TL ceplerine kalsın diye 16 yıl okuyor.  Kim bu şartlarda ev ya da araba alabilir? Kim ailesi ile vakit geçirebilir? Bende hem esnaf hem de emekli biri olarak şunu açıkça söylüyorum:  36 yıldır esnafım, yıllarca prim ödedim, sadece aldığım maaş ile geçinmeye kalksam yani başka hiçbir yerden gelirim olmasa kuru ekmek, çürük meyve yemek zorunda kalırım. Emekliye verilen emekli maaşı asgari ücretin bile katbekat altında. Allah bu ülkede geçinmeye çalışan herkese yardım etsin. Artık seçenek var, Memleket Partisi var. Biz seçmene tıpış tıpış oy kullanacaksınız demiyoruz güle oynaya oy kullanacaksınız diyoruz.  Bu iktidarı da bu muhalefeti de göndereceğiz diyoruz. Halkımızı refah ile yöneteceğiz diyoruz. Kimsenin geçim sıkıntısı yaşamadığı, çocukların parklarda gülüp - oynadığı, mezunların hemen iş bulduğu, emeklinin yılda bir kez en az tatile gidebildiği yarınlarda görüşmek istiyoruz. Memleket Partisi varsa umutta vardır. Memleket Partisi varsa gelecek aydınlıktır. Bizler hem Ardahan için hem Türkiye için varız, çalışıyoruz. 2023’ün en iddialı partisi olacağız.’’ Dedi.


1

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

2

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

3

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

4

Arıcılık Çalıştayı yapılacak

5

Başkan Kurukaya’dan vatandaşlara “çevre” çağrısı