Memleket Partisi Ardahan 1. Olağan İl Kongresi Yapıldı

Memleket Partisi Ardahan 1. Olağan İl Kongresi´ni gerçekleştirdi. Tek listeyle gidilen seçimde Kurucu İl Başkanlığı görevini yürüten Kemalettin Öztürk, İl Başkanı olarak seçildi.

SİYASET 16.09.2021 13:13:38 0
Memleket Partisi Ardahan 1. Olağan İl Kongresi Yapıldı

Memleket Partisi Ardahan 1. Olağan İl Kongresi´ni gerçekleştirdi. Tek listeyle gidilen seçimde Kurucu İl Başkanlığı görevini yürüten Kemalettin Öztürk, İl Başkanı olarak seçildi.

Muharrem İnce liderliğinde kurulan Memleket Partisi Ardahan 1. Olağan İl Kongresi´ni Dursun Akçam Kültür Evinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başladı.

Memleket Partisi Artvin İl başkanı Fehmi Mutlu´nun Divan başkanlığını yaptığı Ardahan 1. Olağan İl Kongresi´ne Umder Başkanı Uğur Kaçar, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Olgun Ekmekçi, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Asim Özer, Şavşat ilçe Başkanı Soner Dursun, Hopa İlçe Başkanı Osman Zeki Yakut, Yeniden Refah Partisi Ardahan İl başkanı Caner Çoban, CHP önceki dönem Merkez İlçe Başkanı Vedat Temel, Memleket Partisi Çıldır ilçe başkanı Anıl Ferdi Gobuk, Kanaat Önderi Hayrettin Hanoğlu, STK ve Siyasi parti temsilcileri ile partililer katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Memleket Partisi Ardahan İl Başkanı Kemalettin Öztürk, kongreye katılım sağlayan tüm misafirlere teşekkür etti.

Öztürk: ?Memleket Partisi Ardahan 1. Olağan İl Kongresine tarlada ekinini bırakarak, iş yerini kilitleyerek ya da iş yerinden izin alarak gelen ve bizleri burada onure eden tüm il ve ilçe yönetim kurullarına ve üyelerimize, seçim kurulumuzun değerli mensuplarına, emniyet mensubu arkadaşlarımıza ve davetimize katılım gösteren kıymetli misafirlerimize ve basın mensuplarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum? dedi.

Yoğun İş temposundan dolayı Memleket Partisi Ardahan 1. Olağan İl Kongresi´ne Genel Başkan Muharrem İnce´nin katılmadığını açıklayan Başkan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: 

İKTİDAR VE MUHALEFET, SORUNLARA YETERSİZ KALMIŞTIR

"Kongremize katılamayan ve bizleri selamlarıyla onurlandıran Sayın Genel Başkanımız Muharrem İnce, Partimiz İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Yalova milletvekili Özcan Özel, Karabük Milletvekilimiz Hüseyin Avni Aksoy ve Teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcımız Hakkı Akalın beyefendi sizlere selamlarını ilettiler. Biz yaklaşık bir yıl önce genel başkanımız Sayın Muharrem İnce ve kurucular ile bir yola çıktık. Memleket Hareketi olarak çıktığımız bu yolda artık bu muhalefetinde bu iktidarında yetersiz kaldığını, ekonominin çöktüğünü, halkın din dil ve mezhep kavramlarıyla ayrıştırıldığını, gençlerimizin artık ülkede mutsuz olduğunu ve başka ülkelere gitmek istediğini, gidenlerinde bir daha dönmediğini, çiftçimizin yani tarım ve hayvancılıkla uğraşanların birçok sorun yaşadığını, yem ? gübre ve mazot fiyatlarının sürekli artmasına rağmen aynı oranda et / süt ürünlerinin fiyatının artmadığı, birçok çiftçinin borcunu ödeyemeyip icralık olduğunu, esnafın siftahsız iş yeri kapanırken büyük zincir marketlerin para bastığını, vatandaşın kredi ve kredi kartları ile kendini idame ettirdiğini ve neredeyse bankaya borçsuz vatandaş kalmadığını gördük.

ARDAHAN´IN BÜYÜK SORUNLARI VAR VE HİÇBİRİSİ ÇÖZÜM BULMADI

Ülkemizde ve ilimizde 40 yıldır değişen tek şey bina sayısı ve her yer beton oldu, çiftçimizin bin bir zahmetle ürettiği ürünler ya tarla da kaldı ya da zararına satıldı. Dünyanın en verimli toprakları diye geçen çernezyom toprakları Ardahan da, neden devletimiz büyük seralar ile üretimi teşvik etmiyor? Neden Çiftçimiz taksitle aldığı traktörün taksitini zor ödüyor? Neden çiftçimize hala ucuz mazot verilmiyor? Bu sorunlar sadece Ardahan´ımızın değil ülkemizin de sorunlarıdır.

VERİLEN SÖZLER NEDEN TUTULMUYOR?

Ardahan özelinde de birçok sorun var. Soruyoruz neden havaalanımız yok? Neden Doğu Ekspresi Ardahan´a gelmiyor? Neden Üniversitemizde Ziraat ve Veterinerlik Fakültesi yok? Neden Hukuk ve Tıp fakültemiz yok?  Her seçim zamanı söz verilen Sahara tüneli ne zaman yapılacak? Hastanemize anjiyo ünitesi ne zaman kurulacak? Ambulanslarla başka illere sevk edilen hastalarımız yollarda ölüyor.

TÜNELLER BİTMEDİ, HER YER MÜLTECİ KAYNIYOR

Üç tane (Türkgözü, Aktaş, Aşıkşenlik) sınır kapısı olan ilimizde belki de çoğunuz Çıldır ilçemize bağlı Yukarıcanbaz köyünde tren hattının geçtiğini bile bilmiyordur. Durumun vahametini açıklamaya bu bile yeter. Tekrar soruyoruz neden sınır kapılarımızdan ticaret yapılmıyor? Mazot ithaline neden izin verilmiyor? Tarihi mekanlarımız restore edilmeyip çürümeye terk ediliyor? Bu şehrin geri kalmışlığının vebali susan herkesin üzerindedir. Biz susanlardan olmayacağız.

Biz susmuyoruz biz korkmuyoruz biz itaat etmiyoruz biz itiraz ediyoruz itiraz. Bizim çünkü tek kaygımız ülkemiz. Ülkemizde olan biten diğer sorunları anlatmama gerek yok o kadar sorun ve sıkıntı var ki tek tek yazsak Ardahan´dan Edirne´ye duble yol olur.  Sınırlarımızdan geçen mültecinin haddi var hesabı yok. Her yer mülteci kaynıyor ama bir önlem hala yok. Gerekirse hepsi tek tek bulunup sınır dışı edilmeli. Bizim vatandaşımız zor şartlar altında yaşarken onların bizim ülkemizde refah içerisinde olması kanıma dokunuyor. Biz ırkçı ya da faşist değiliz ama bu kadar ne olduğu belirsiz ve hiçbir niteliği olmayan niteliksiz mülteci alacak kadar da sabırlı olmamalıyız.

TÜRKİYE VE AVRUPA´NIN EN DEMOKRATİK TÜZÜĞÜ BİZDE

Bu kadar olumsuzluğa karşı çıkamayan muhalefet ve ülkeyi kötü yöneten iktidara karşı biz 4 Eylül 2020 tarihinde bin günde Memleket Hareketi sloganıyla yola çıktık. Kısa sürede 60 ilimizi ve birçok ilçemizi gezdik ancak ülkemizde pandeminin baş göstermesi ve zorlu korona süreci yüzünden bu geziye bir süre ara verildi. Ancak halkımız bu hareketi severek ve destekleyerek partileşmesini istedi. Genel başkanımız Sayın Muharrem İnce ve kurucularımız Türkiye ve Avrupa´nın en demokratik tüzüğünü hazırlayarak 17 Mayıs da İçişleri Bakanlığına kuruluş dilekçemizi verdik.

56 İL VE BİR ÇOK İLÇEDE ÖRGÜTÜMÜZ KURULDU

19 Mayıs 2021 tarihinde de partimiz kuruldu. İlk gün 41 ilde şu an ise 56 il ve birçok ilçemizde örgütlüyüz.  Partimiz gönüllü üyelik başvuruları açıldığı ilk gün 40 bin gönüllü üye ile Türkiye rekoru kırdı. 30 gün gibi kısa sürede ise 280 bin gönüllü üyeye ulaştık. Üyeliklerini 18 Eylül´de ki kurultaydan sonra Yargıtay sistemine girmeye başlayacağız.  Ancak kendini tarafsız medya diye tanıtan medya halkımızın bu sevgisi ve ilgisine kayıtsız kaldı. Çünkü korktular, korkuyorlar. Ama bilmiyorlar ki korkunun ecele faydası yoktur. 

Ardahan ilimiz özelinde konuşacaksak eğer Şu an Ardahan Merkez, Çıldır ve Damal İlçelerinde örgütlenme çalışmalarımız devam ediyor. Memleket Partisi Ardahan 1. Olağan İl Kongremiz Ardahan´a ve ülkemize hayırlı olsun.?

/resimler/2021-9/16/1316305797532.jpg


1

80 yaş ve üzeri vatandaşlara hizmet verecek Sağlıklı Yaşam Polikliniği açıldı

2

Başkan Demir’den 23 Nisan mesajı

3

ARDAHAN DEVLET HASTANESİNDE BİR İLK

4

Veteriner Hekim Akın Saraçoğlu, Vali Çiçek'e kendi yazdığı kitabı hediye etti

5

Ardahan'da sınıflar, 23 Nisan için süslendi