Mekansal Adres Nüfus Kayıt Sistemi Projesi Toplantısı Yapıldı

Vali Mustafa Masatlı Başkanlığında, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğünce başlatılan Mekansal Adres Nüfus Kayıt Sistemi Projesi (MAKS) kapsamında toplantı düzenlendi.

11.09.2019 11:02:16 0
Mekansal Adres Nüfus Kayıt Sistemi Projesi Toplantısı Yapıldı

Vali Mustafa Masatlı Başkanlığında, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğünce başlatılan Mekansal Adres Nüfus Kayıt Sistemi Projesi (MAKS) kapsamında toplantı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Vali Mustafa Masatlı,  Mekansal Adres Nüfus Kayıt Sistemi Projesinin; Adres Kayıt Sisteminde metinsel nitelikte tutulan adres bilgilerinin coğrafi koordinatlarla birleştirilmesi ve oluşturulan altyapının diğer sistemlere entegre edilebilmesi için kurulan bir sistem olduğunu söyledi.

Sistem hakkında detaylı bilgi paylaşan Vali Masatlı, ?Mekansal Adres Kayıt Sistemi Projesi, Devlet Planlama Teşkilatınca yayımlanan ?Bilgi Toplumu Vatandaş Odaklı Hizmet Dönüşümü? bileşeni altında eylem olarak yer alan ve yürütme sorumluluğu Genel Müdürlüğümüze verilen ?Çevrimiçi Emlak ve İnşaat İzinleri Projesi? ile birleştirilmiş ve söz konusu proje resmi gazetede yayımlanarak Mekansal Adres Kayıs Sistemi Oluşturulması ve Çevrimiçi Emlak ve İnşaat İzinleri Projesi (MAKS) olarak yer almıştır. 2014 yılında ihale edilen Mekansal Adres Kayıt Sistemi Veri Üretimi ve Yaygınlaştırma Pilot Uygulama Projesi´nin tamamlanmasıyla birlikte 144 yetkili idare (belediyeler, il özel idareler, organize sanayi bölge müdürlükleri ve serbest bölgeler) Mekansal Adres Kayıt Sisteminden faydalanmaktadır. Sistemin ülke genelinde yaygınlaştırılması amacıyla Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğümüz ile ASELSAN A.Ş. arasında ?Mekansal Adres Kayıt Sistemi Veri Üretimi ve Yaygınlaştırma Projesi? işine ilişkin 31.12.2015 tarihinde sözleşme imzalanmıştır. İlimizde MAKS arayüzü kullanılmaya başlamış ve bütün yetkili idarelerce tasarım çalışması kabul edilmiştir. Böylelikle bütün adres bileşenleri sayısallaştırılmış ve yeniden düzenlenmiştir.  Proje aşamalarından entegrasyon aşamasına geçilmiş ve yetkili idarelere Nüfus ev Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü´nden alınan oturanı olup entegre edilmeyen ve oturanı olmayıp entegre edilemeyen kayıtlar teslim edilip, entegrasyon çalışmasına başlanacaktır. Aselsan temsilcisinin vereceği eğitim çerçevesinde çalışmalara devam edilecektir? dedi.

Vali Masatlı ayrıca tüm kuruluş ve paydaşların hızlı ve koordinasyon içerisinde görevlerini yapmaları için talimatlarda bulundu.


1

ATSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifika töreni düzenlendi

2

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

3

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

4

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

5

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı