50 TL´YE 50 BİN TL İSTEDİ

Ardahan Kaptanpaşa Mahallesinde ikamet eden 63 yaşındaki emekli Mehmet Çimli adlı vatandaşın elinde bulunan bir 50 TL´lik banknot, diğer 50 liralardan farklı olması dikkatlerden kaçmadı.

GÜNCEL 21.02.2021 11:29:02 0
50 TL´YE 50 BİN TL İSTEDİ

Ardahan Kaptanpaşa Mahallesinde ikamet eden 63 yaşındaki emekli Mehmet Çimli adlı vatandaşın elinde bulunan bir 50 TL´lik banknot,  diğer 50 liralardan farklı olması dikkatlerden kaçmadı.

Emekli maaşını bankamatikten çeken Çimli, paraları kontrol ederken 50 TL´nin sağ üst köşesinde sadece 5 rakamının olduğunu gördü. Banknotun sağ üst köşesinde 50 yazması gerekirken 5 yazıyor. Sahte olması olasılığına karşı bankaların para sayma makinesinden ve sahte para kaleminden başarıyla geçen banknotun, basım hatası olabileceğini vurgulayan Çimli, koleksiyonerlerin bu tür paraları topladığını söyledi.

TEKLİFLERE AÇICIĞIM, 50 TL´YE 50 BİN TL İSTİYORUM

Paranın sahte olmadığını belirten Çimli: ?Böyle bir paranın elimde olduğunun duyulmasının ardından bazı koleksiyonerler beni aramaya başladı. Araştırmalarımda böyle paralara yüksek rakamlar ödendiğini öğrendim. Koleksiyoner olmadığım için iyi bir teklif gelirse değerlendirebilirim. Yanılmıyorsam Türkiye´de bundan sadece 6 adet olduğunu öğrendim.  50 TL´ye 50 Bin TL teklif verilmesi halinde bu parayı satmayı düşünüyorum? dedi.


1

210 çiftçiye 45 ton korunga tohumu dağıtıldı

2

Deneysel-Bilişsel Psikoloji Sempozyumu bu yıl ARÜ’de gerçekleştirildi

3

ARÜ Kalkındırma Vakfı büyümeye devam ediyor

4

Çıldır Öğretmen Evine ilk kazma vuruldu

5

AK Parti Belediye Meclis Grubu’ndan basın açıklaması!