Maske satışları düştü

Maske zorunluluğun kalkmasıyla birlikte, Ardahan’da maske satışları düştü

GÜNCEL 6.03.2022 10:44:00 0
Maske satışları düştü

Haber: Bedrettin Şuay

Ardahan'da bazı vatandaşlar, zorunluluğun kalkmasına rağmen maske takmayı bırakmayacağını ifade ederken, esnaf ise satışlarda şimdiden düşüş olduğunu söyledi. Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu Toplantısı'nda alınan kararla açık havada maske takma zorunluluğunun kaldırıldığını açıklamıştı. Ardahan’da Maske satışı yapan esnaf, zorunluluğun kalkmasıyla birlikte, ilk günden satışların düştüğünü belirtirken, halkın çoğunluğunun maske takmaya devam ettiği dikkat çekti. Esnaf maske satışlarının düştüğünü belirterek, Ardahanlı vatandaşlar ise maske takma alışkanlıklarının devam etmesi gerektiğini söyledi. Açık havada maske takma zorunluluğunun kalkmaması gerektiğini savunan bazı vatandaşlar, hastalık henüz geçmiş değil dedi.

Virüs tamamen bitmediği için insanların hala maske takması gerektiğini ifade eden bazı vatandaşlar “Maske zorunluluğu kalktı ama pandemi daha bitmedi ve hastalık devam ediyor, maske takılmasında fayda var. Virüs tekrar artabilir. Ama bazı insanlar maske taktığında daralıyor artık, strese giriyor o yüzden takmamayı tercih ediyor” diye konuştu.

Hastalık tamamen bitene kadar maske takmaya devam edeceğini vurgulayan bazı vatandaşlar ise biz maske takmaya devem edeceğiz. Herkes kendinden sorumlu, biz maskemizi de takacağız, mesafemize de dikkat edeceğiz. Ne zamanki pandemi tamamen ortadan kalkar, biz de o zaman maskemizi çıkarırız, dedi.


1

Hanak hayvan pazarında temizlik ve onarım çalışmaları başladı

2

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden gazetemize teşekkür

3

ARÜ mezuniyet töreni tarihi belli oldu

4

Milli sporcu Avrupa’da madalya peşinde

5

Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Evliyaoğlu: Arıcılık Çalıştayı’ndan dışlandık