Maske var sosyal mesafe yok

Maske var sosyal mesafe yok

17.12.2020 14:18:23 0
Maske var sosyal mesafe yok

Bedrettin Şuay

Ardahanlılar ihtiyaçlarını karşılamak için semt pazarlarının yolunu tutarken, korona virüs önlemlerinden maskeye uyulduğu, sosyal mesafenin ise korunamadığı gözlendi. Ucuz olduğu için pazarı tercih eden tüketiciler, sosyal mesafeyi korumak güç de olsa pazara gelmeden yapamadıklarını söylüyor. Pazarcı esnafı ise vatandaşın aksine sosyal mesafeye dikkat edildiğini, eskiye oranla ise pazara gelenlerin sayısını düştüğünü söyledi.

Ardahan´da vatandaşların fiyatların düşük olması nedeniyle daha sık tercih ettiği semt pazarı, pandemi döneminde olunmasına rağmen boş kalmıyor. Günlük giyim ve yiyecek ihtiyaçlarını karşılamak için pazarın yolunu tutan tüketiciler, kısmen önlem alarak pazardan alışveriş yapmaya devam etti. Ardahan´da Pazara gelen bazı vatandaşlar daha rahat davranışlar sergilerken bazıları ise alışverişini hızlı biçimde tamamlayıp, ayrılıyor.

Vatandaşlar kalabalık ortamda mümkün olduğunca kurallara uymaya çalışıyor. Ama yeterli değil" Neredeyse herkes birbirine temas ediyor. Bu tür kalabalık ortamlarda vatandaşlar Sosyal mesafeyi korumaya çalışsa da mümkün olmuyor. Pazarda marketlere göre fiyatların uygun olması vatandaşları pazara yönlendirirken istemeden sosyal mesafede unutuluyor.

 

 

 


1

ATSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifika töreni düzenlendi

2

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

3

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

4

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

5

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı