Maske, mesafe ve hijyen denetimi

Ardahan´da korona virüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında maske, mesafe ve hijyen denetimi yapıldı.

23.09.2020 17:27:39 0
Maske, mesafe ve hijyen denetimi

Vali Hüseyin Öner, AK Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay ve Belediye Başkanı Faruk Demir, Koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek, vatandaşların maske, mesafe ve temizlik konularında dikkatli olmalarını sağlamak amacıyla ?Sağlık İçin Hepimizin İçin? sloganıyla denetim yaptı.

İçişleri Bakanlığının ´Sağlık İçin Hepimiz İçin´ sloganıyla 81 ilde başlattığı Kovid-19 salgınıyla mücadele genelgesi doğrultusunda beraberinde Vekil Orhan Atalay, Belediye Başkanı Faruk Demir, İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, İl Sağlık Müdürü Erkan Özdemir, İl Tarım ve Orman Müdürü Turgay Şişman, kolluk görevlileri, mahalle muhtarları, sağlık ve gıda personeli yanı sıra, esnaf odaları temsilcileriyle beraber, merkez cami bölgesinde ve Milli Egemenlik parkında Koronavirüs salgınına karşı esnaf ve vatandaşların aldığı tedbirleri denetleyen Vali Öner, maske, mesafe ve hijyen konularında uyarılarda bulundu.

Maskesiz dolaşan vatandaşları ve kuralları eksik uygulayan esnafı uyaran Vali Öner, toplum sağlığı için muhakkak kurallara uyulması gerektiğini ifade etti. Parklarda sosyal mesafe ve maske kuralına uyan vatandaşlara teşekkür eden Vali Öner, maskesi olmayan veya eskiyen vatandaşlara maske de verdi.
Ardahan Valisi Hüseyin Öner gazetecilere yaptığı açıklamada; ?İçişleri Bakanlığımızın tüm Türkiye genelinde uygulamakta olduğu denetim çalışmasını bizde ilimizde gerçekleştirdik. Esnaflarımıza, iş yeri sahiplerimize ve vatandaşlarımıza bilhassa kalabalık bulunabilecek ortamlarda uyulması gereken kuralları hatırlattık. Denetimlerde genel olarak olumlu bir manzarayla karşılaştık diyebilirim. İnsanlarımız özen gösteriyorlar. İnşallah bizim görmediğimiz anlarda da hem iş yerlerinde, hem dışarıda hem de yaşaman diğer yerlerinde vatandaşlarımız kurallara uyma noktasında hassasiyet gösterirse bu hastalığı hem ilimizde hem de ülkemizde bu hastalığı en alt seviyelere indireceğiz? dedi. Haber: Şenol Kirman

 


1

Bilişim Uzmanı Işıklı, teknoloji kampına katıldı

2

11. YEŞİLAY BİSİKLET TURU 5 MAYIS PAZAR GÜNÜ DÜZENLENİYOR

3

Hanak hayvan pazarında temizlik ve onarım çalışmaları başladı

4

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden gazetemize teşekkür

5

ARÜ mezuniyet töreni tarihi belli oldu