MAHKEME KARARINA RAĞMEN İŞİNE DÖNEMİYOR

Ardahan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile davalık olan temizlik işçisi, mahkemenin işe geri iadesi ve haklarının verilmesine dair verdiği karara rağmen kurum tarafından işe başlatılmadığını iddia etti.

GÜNCEL 3.01.2023 15:17:00 0
MAHKEME KARARINA RAĞMEN İŞİNE DÖNEMİYOR

HABER: ŞENOL KİRMAN

Ardahan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile davalık olan temizlik işçisi, mahkemenin işe geri iadesi ve haklarının verilmesine dair verdiği karara rağmen kurum tarafından işe başlatılmadığını iddia etti.

2014-2016 yıllarında Ardahan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde temizlik görevlisi olarak çalıştığını söyleyen Umut Kahya, “Hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldım. İşten çıkarıldıktan sonra konuyu yargıya taşıdım. 3 yıl önce mahkemeyi kazandım ve mahkeme kararında işe iadem ve bütün haklarımın verilmesi kararı çıktı. Ancak kurum müdürü mahkeme kararını tanımıyor. Ne işe iadem yapılıyor ne de haklarımı veriyorlar. Mağdur durumdayım, kiramı ödeyemiyorum, devlet büyüklerimden işe iademin yapılmasını ve haklarımın verilmesini istiyorum” dedi.

KURUM MAHKEME KARARINI TANIMIYOR

Kurumun mahkeme kararına uymasını ve işe iadesinin yapılmasını isteyen Kahya şunları söyledi; “Ardahan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde hizmetli personel olarak çalışıyordum. Kadro olayına geçmeden önce benim yerime başka bir personel aldılar. Benimde arkamda kimsem olmadığından dolayı işime fes verildi. Ben işime 3 gün üst üste giderek Savcılığa suç duyurusunda bulundum. İşime engelden 1 ay içerisinde işten men ettiler, bende yasal haklarımı kullanarak dava açtım, mahkemeyi kazandım. 3 yıl önce kazandığım mahkemeyi bunlar kabul etmediler, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından reddedildi. Ben istinaf hakkımı kullandım ve istinaftan bunların kararına ret kararı geldi, işe iademe ve bütün haklarımın verilmesi istendi. Elimde evraklar var, Müdür Bey Mahkemenin kararını tanımıyor, sizi işe almıyorum. Bu kanun eğer varsa bende benim gibi olan diğer işe iade yapılan arkadaşlar gibi işe iademin yapılmasını istiyorum” diye konuştu. 

DARP EDİLEREK İŞTEN ATILDIM

Darp edilerek işten atıldığını ileri süren Kahya, “Hastane raporlarım var, beni darp ettiler, dövdüler işten attılar. Darp raporum var, kayıtlarda mevcuttur sicil numarasından bakılabilir. Kurumda bir kişi tarafından darp edildim, işten atıldım mahkemelik oldum ve İstinaf Mahkemesini kazandım. 1 buçuk 2 aydır da ne işe iademi veriyorlar ne de bütün yasal haklarımı ödüyorlar mağdurum. Kiram var kimsem yok bütün büyüklerime gittim, Ak Parti İl Başkanından tutun bütün makamlara gittim yüzüme kapıyı kapatıyorlar. Ben buralıyım Ardahan çocuğuyum bana yardım etsin büyüklerim, sıkıntılarım var kiramı ödeyemiyorum. İşsizlik maaşıma kötü kodlar çıkarttılar. Evraklarda haksızlık yaptılar, sahte imza, sahte şahitler getirdiler, bana iftira attılar ve ben bütün bunları aşarak kazandım ama işe iademi vermiyorlar. Bende bütün büyüklerimden Bakandan Cumhurbaşkanından, Adalet Bakanından benim işe iademin verilmesini istiyorum. Çünkü benimle birlikle giren arkadaşlarımın işe iadesi verildi. Emsal Karar var, Erzurum Bölge İstinaf Mahkemesinden işe iademin verilmesi için ben evrakları, bütün raporları Adalet Bakanlığına, Erzurum Bölge Mahkemesi, Ardahan Asliye Hukuk Mahkemesine sundum. İşsizlik maaşımı bile vermediler. 6 yıl sonra Mahkeme Kararı ile işsizlik maaşımı aldım. Bu kurum uyuyorsa bu karara benim Müdürüm neden uymuyor, beni neden işe almıyor. Ben mağdurum yardım istiyorum devlet büyüklerimden” diye konuştu.

LEVENT PEHLİVAN, MAHKEME KARARLARINI UYGULAMAYANLAR SUÇ İŞLİYOR

Sevdamız Ardahan Derneği Kurucularından Levent Pehlivan ise, “Umut kardeşimiz Ardahan’ın çocuğudur, kendisi bir akrabamızdır, bir arkadaşımızdır, kardeşimizin kendi memleketimizde böyle bir mağduriyete uğraması haklı olduğu halde sesini çıkaramaması burada bazı kişilere cesaret veriyor. Ama Allah’ın izni ile biz birlikte Ardahan’da bir olduğumuz sürece bu kişilerle mücadele edeceğiz. Şimdi Umut kardeşimiz çalıştığı Kurumda bir sorunlar yaşamış detaylarını kendisi anlattı. Sadece yüce Türk Mahkeme’sinin Kararlarını neden uygulamıyorlar, kendi Kanunlarını mı koyuyorlar acaba. Yüce Türk Mahkemesi’nin Kararlarını uygulamayan suç işliyordur. Duyarlı yetkililerin bu konuda hassasiyet gösterip kardeşimizin mağduriyetini gidereceklerine de inancım sonsuzdur” dedi.


1

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

2

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

3

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

4

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

5

Arıcılık Çalıştayı yapılacak