Maçoğlu, Yeşil Sol Parti’ye destek için Ardahan’da

Yeşil Sol Parti Ardahan milletvekili adaylarına destek olmak için Ardahan’a gelen Maçoğlu, Ardahan halkının yoğun ilgisi ile karşılaştı.

SİYASET 12.05.2023 13:53:00 0
Maçoğlu, Yeşil Sol Parti’ye destek için Ardahan’da

Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, SMF temsilci ve aynı zamanda HDP 25.dönem İstanbul Milletvekili Erdal Ataş , Yeşil Sol Parti Ardahan milletvekili adayları Özgür Tanış ve Dicle Aktürk’e destek olmak için Ardahan’a geldi.

Yeşil Sol Parti Ardahan milletvekili adaylarına destek olmak için Ardahan’a gelen Maçoğlu, Ardahan halkının yoğun ilgisi ile karşılaştı. 

Ardahan merkezde esnaf ziyareti gerçekleştiren Maçoğlu, Hanak ilçesinde de Hayvan Pazarı’nı ziyaret etti. Hayvan üreticileri ile sohbet eden Maçoğlu, Yeşil Sol Parti Ardahan milletvekili adayları için destek istedi. Pazar ziyareti sonra Hanak ilçesinde esnaf ziyareti gerçekleştiren Maçoğlu daha sonra Hanak Belediye’sine ziyaret gerçekleştirdi.

DAMAL’DA DAVUL ZURNA İLE KARŞILANDI 

Hamak ziyareti sonrası Damal ilçesine gelen Maçoğlu ve Yeşil Sol Parti Ardahan yöneticileri davul zurna ile karşılandı. Yurttaşlar Maçoğlu ile fotoğraf çektirmek için birbiri ile yarıştı. 

Yeşil Sol Parti Damal seçim bürosu önünde toplanan halka seslenen Maçoğlu, Dersim’den selam getirdiklerini belirterek “ Damal’ın da Dersim olduğunu, canlarımızın yüreğimizin burada olduğunu biliyoruz. Buradaki yüreklerin de Dersim’de olduğunu biliyoruz. Buraya gelirken keyif alarak geldim. Aslında süreci hepimiz biliyoruz. Birlikte yürüteceğimizi düşünerek buralardayız. Cumhurbaşkanlığı ile ilgili konuşmamıza gerek biliyorsunuz zaten. Ama parlementoya göndereceğimiz insanlar bizim için çok önemli. Yani belediyeler, muhtarlıklar, il genel meclis üyelikleri, parlementoya kadar her birini boş bıraktığımızda başkaları dolduruyor. Bu anlamıyla bizler de süreç içerisinde bizim gibi düşünenleri oraya göndermek zorundayız. Onun için Yeşil Sol’daki Özgür Yoldaş’a , Dicle Yoldaş’a destek olmak için geldik.”

“ BİR ARAYA GELMEMİZ LAZIM” 

Kötü bir yönetimin olduğu bir süreçte önlerindeki süreci yönetebilecek bir sürecin örgütlenmesi gerektiğini belirten Maçoğlu, sadece 14 Mayıs seçimleri değil ondan sonraki seçimlerin de alınmasının önemine dikkat çekti. 

Maçoğlu “ Ne yapıp edip, önümüzdeki süreci kimseyi küstürmeden, kırmadan, ayrıştırmadan bir araya gelmeniz lazım” diyerek bunun için Ardahan’da olduğunu söyledi. 

YEŞİL SOL PARTİ’YE DESTEK İSTEDİ

Bütün kesimlerin bir araya gelerek güzel bir ülkede bir araya gelinerek kendi kendini yönetmesi gerektiğini söyleyen Dersim Belediye Başkanı Maçoğlu, “ Yoksa ne olur? Dağlarımız elimizden gider. Irmaklarımız, tarlalarımız elimizden gider. Emin olun ki paramız bile olsa bulamayacağımız gıda olacaktır. Düşünün ki dünyanın hiçbir ülkesinde olmayan üretim alanları var. Yılda iki defa üç defa verim alınabilecek bir ülkede buğdayı, samanı, arpayı dışardan almaya başladık.”

İktidarın büyük tekellere, büyük burjuvazilere hizmet ettiğini ifade eden Maçoğlu aksi durumda köylünün durdurulamayacağını, dünyanın en çalışkan insanlarının olduğu bu ülkede maalesef mevcut yönetimden kaynaklı üretim yapılamadığını söyledi. 

Maçoğlu son olarak Yeşil Sol Parti adaylarını kastederek “ halktan yana olan halkçı olan dostlarımızın, yoldaşlarımızı desteklemeye ve sizden de bu desteği beklemek istiyorum” dedi.

Maçoğlu ve beraberindekiler daha sonra Ardahan’ın Göle ilçesine giderek esnaf ziyareti gerçekleştirdi. 

Maçoğlu ve Erdal Ataş iki günlük Ardahan çalışmalarını tamamladıktan sonra Dersim’e hareket ettiler.


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak