LC Waikiki ürünlerinin üretimi Ardahan´da yapılacak

Ardahan´da faaliyete giren Polatlar Tekstil firması açtığı atölyeyle LC Waikiki ürünlerinin üretimini yapacak.

24.10.2019 11:35:35 0
LC Waikiki ürünlerinin üretimi Ardahan´da yapılacak

İŞKUR Ardahan İl Müdürlüğü ile Polatlar Tekstil arasından ?Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü? imzalandı.

Ardahan´da faaliyete giren Polatlar Tekstil firması açtığı atölyeyle LC Waikiki ürünlerinin üretimini yapacak.

Ardahan Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Ahmet Sonkaya yaptığı açıklamada, ?Kurumumuz ile Polatlar Tekstil arasından işbirliği kapsamında yüzde 50 istihdam garantili olarak açılacak erkek üst giysileri kursunu başlatmış bulunuyoruz. Kursumuza 24 kişi seçilmiş olup, seçimler tamamen işveren tarafından yapılmaktadır. Biz burada 536 saatlik Milli Eğitim programlarını uygulamaktayız. Günde 8 saat, 67 güne tekabül etmektedir. 67 günün sonunda işverenin eğiticisi tarafından yapılacak olan sınav sonucunda başarılı olanların yüzde 50´sini istihdam etme zorunluluğu var. Bu istihdam süresi de kurs süresinin 120 gün. Biz mevzuat olarak 120 gün istihdamda kalma zorunluluğu var. Ama işveren bize tamamının istihdam edileceğinin sözünü verdi. Akabinde Kasım ayında 25 kişilik Meslek edindirme kursu daha açacağız. Katılımcılara imalat sektörü olduğu için gündelik olarak 50 TL veriyoruz. Kurs bittikten sonra da işverenimiz asgari ücret üzerinden maaş verecek. Bölgemiz teşvik bölgesi olduğu için 10 yıl boyunca SSK primleri devlet tarafından karşılanacak. Kurs sonunda sigortalı sayısı 50 kişiye ulaştığında Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığıyla MEGİP programı yapacağız. Bu programda da katılımcılara asgari ücretin netini vereceğiz. 50 kişi istihdam edildiğinde yüzde 30´luk iş başı eğitimi programı da vereceğiz. İmalat sektörü olduğu için 6 ay destek sağlayacağız. En son grupta da 100 kişiyi tamamlamak için istihdam garantili bir kurs daha yapıp fabrikamızın tam kadrosunu faaliyete geçirmiş olacağız. Bu vesileyle yeni açılacak olan iş yerimiz Ardahan´ımıza hayırlı olsun? dedi.

Polatlar Tekstil işletmecisi Erhan Polat ise, ?1989 yılında İstanbul´ a giderek tekstil işine başladım. 1997 yılında kendi atölyemi açtım. Her zaman hayallerimi vardı, kendi memleketimde böyle bir iş yeri açmak. Ardahan´da atölye açmak için LC Waikiki ile görüşme sağladım. Görüşmelerim sonucunda LC Waikiki yetkilileri biz Anadolu´yu, doğuyu daha çok destekliyoruz diyerek olumlu karşıladılar. Her şeyi netleştirdikten sonra Ardahan´a geldim İŞKUR Müdürlüğüyle de yaptığım görüşmeler sonucunda iş yerini açmaya karar verdim. Benimle beraber 3-4 tane kalifiye elemanımızla birlikte İŞKUR üzerinden almış olduğumuz arkadaşlara işi öğreterek atölyemizde dikim, ütü ve paketleme yapacağımız erkek üst giysisi ürünlerini direk olarak LCV Waikiki´ye göndereceğiz. İlk olarak 24 kişiyle işe başlayacağız, ama benim hedefim 100 kişiye ulaşmak. İlerleyen zamanlarda bu sayıyı 500´e kadar çıkararak memleketimin insanlarına faydalı olmayı düşünüyorum? dedi. Haber: Şenol Kirman

/resimler/2019-10/24/1246589594570.jpg

 

/resimler/2019-10/24/1248022877152.jpg


1

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

2

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

3

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

4

Arıcılık Çalıştayı yapılacak

5

Başkan Kurukaya’dan vatandaşlara “çevre” çağrısı