Kurumlarda eski yöntemle önlem alıyor!

Birçok kurumda lavabo kısımlarına yapıştırılan, ?Lütfen suyu kapatmayın donuyor? uyarıları ile yaşanabilecek donmaların önüne geçmeye çalıştığı dikkatlerden kaçmadı.

GÜNCEL 22.01.2021 15:36:47 0
Kurumlarda eski yöntemle önlem alıyor!

Karakışın hüküm sürdüğü bölgemizde hava sıcaklığının en düşük olduğu il yine Ardahan ve ilçeleri oldu. Meteorolojinin don ve kar yağışı uyarılarını dikkate alan vatandaşlar ve bazı kurumlarda ekstra tedbirlerde almaya başladı.

Araç sahiplerinin soğuk hava ile mücadelesi sürerken, don nedeniyle vatandaşlar araçlarını çalıştırabilmek için çeşitli yöntemlerde kullanıyor. Kapalı otopark sıkıntısı nedeniyle bu sorun yılın 4-5 ayı memleketimizde çile olmaya da devam ediyor.

Soğuk havaların vatandaşları en çok zora soktuğu durum ise yakıt masrafı olarak ortaya çıkmış durumda. Doğalgaz faturalarının cep yaktığı bugünlerde konut ve işyerlerinin su tesisatlarının donma tehlikesine karşı vatandaşlar suları gece saatlerinde açık bırakarak önlemeye çalışıyor. Vatandaşların kullandığı bu yöntemi artık kamu kurum ve kuruluşları da yapmaya başladı. Birçok kurumda lavabo kısımlarına yapıştırılan, ?Lütfen suyu kapatmayın donuyor? uyarıları ile yaşanabilecek donmaların önüne geçmeye çalıştığı dikkatlerden kaçmadı.

Su tesisatlarının donmasını önlemek için en etkili yöntem olarak yıllardır bölgemizde kullanılan evlerdeki şebeke suların donmayacak şekilde açık bırakılmasını Ardahan Üniversitesi de uygulamaya başladı. Hizmet binalarında lavabolara yapıştırılan ?suları açık bırakın? uyarısı ise şaşkınlık yarattı.


1

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

2

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

3

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

4

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

5

Arıcılık Çalıştayı yapılacak