Kurt: ?Kimseye üyelerimiz üzerinden prim yaptırmayız´

Tez-Koop-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Hakan Kurt, ?Biz hiç kimsenin üyelerimiz üzerinden prim yapmasına asla müsaade etmeyeceğiz?

17.07.2020 17:32:05 0
Kurt: ?Kimseye üyelerimiz üzerinden prim yaptırmayız´

Tez-Koop-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Hakan Kurt, ?Biz hiç kimsenin üyelerimiz üzerinden prim yapmasına asla müsaade etmeyeceğiz?

Tez-Koop-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanlığı, 2019 yılı Kasım ayında Ardahan Üniversitesinde işe başlayan ve 10 gün önce sendikaya üyelikleri gerçekleşen işçilerle toplantı gerçekleştirdi.

Ardahan Üniversitesi İktisadi Bilimler Fakültesi Toplantı Salonunda yapılan toplantıya, Tez-Koop-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Hakan Kurt ile Yönetim Kurul Üyeleri Erol Sucu, Ömer Beytur ve Tez-Koop-İş Sendikası Ardahan Temsilcisi Orkun Kürşat Bozkır ve işçiler katıldı.

Toplantıda konuşan Tez-Koop-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Hakan Kurt, ?Ardahan Üniversitesinde çalışan bütün işçiler adına Çalışma Bakanlığından aldığımız yetki gereği çalışanlarımızın özlük haklarını düzenlemek için Toplu İş sözleşme görüşmelerine işverenimizle birlikte başlayacağız. Önce çalışan işçi kardeşlerime sonra işverenimiz Ardahan üniversitesi Rektörlüğüne, Sendikamıza ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim? dedi.

Başkan Kurt ayrıca, geçtiğimiz günlerde internet sitelerinde Ardahan Üniversitesinde çalışan işçilerin hakarete uğradığı ile ilgili yayınlanan haberlere ilişkinde açıklamalarda bulundu.

Kurt, ?Biz hiç kimsenin üyelerimiz üzerinden prim yapmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bu çalışan kardeşlerimizin haklarını savunan ve bundan sonrada savunacak, üye oldukları bir sendikanın varlığını bir kez daha hatırlatıyor, hayal ürünü konularla gündemi meşgul etmemelerini diliyoruz? dedi.

Geçtiğimiz günlerde internet sitelerinde gerek görsel, gerek video şeklinde Ardahan Üniversitesinde çalışan işçilerle ilgili bir haber olduğunu ve haberi üniversitede çalışan işçilerden öğrendiğini belirten Kurt sözlerini şöyle sürdürdü;

?Haberi dinlediğimde hemen işyeri Sendika temsilcimizle irtibata geçtim. Olayla ilgili araştırma yapmasını, böyle bir durumun olup olmadığını öğrenmesini istedim. Bunu dile getiren kişinin bu bilgileri nasıl, nereden, kimden aldığını bilmiyorum. Konuşmacının konuşmasına dikkat ederseniz hep genel, yuvarlak, ucu açık kişi ismi vermeden daha doğrusu veremeden konuştuğunu sizlerde görürsünüz. Yapmış olduğum araştırma neticesinde böyle bir olmadığını tespit ettik. Özellikle bizim yetkili olduğumuz ve üye olan İŞKUR üzerinden alınan işçiler diye konuşmasında arkadaşlarımızı hedef alır şekilde dile getirmesi bu açıklamayı yapmamızı elzem hale getirmiştir. Burada belki üniversite yönetimini yıpratmaya yönelik bir şeyler söylemek istese de bu beyefendi bilerek, belki bilmeyerek sendikamızı da hedef almıştır. Bu arkadaşlara hakaret ediliyor diyerek kendince üniversite yönetimini karalamak isterken yetkili sendikanın da üyeleri ile ilgilenmediğini aklınca ima etmiştir. Bu beyefendinin çalışan işçilerle ilgili söylediği şeyler yalan yanlış bilgidir ve tamamen hayal ürünüdür. Konuşmalarıyla Ardahan üniversitesi yönetimine zarar vereceğini düşünebilir belki ama, bilsin ki yönetimler gelip geçicidir bu ve buna benzer konuşmalar ancak kuruma zarar veriri. Biz buradan bir kez daha dile getiriyoruz. Çamur at izi kalsın mantığı ile hareket edenlerin her zaman karşısında durduk durmaya da devam edeceğiz. Biz hiç kimsenin üyelerimiz üzerinden prim yapmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bu çalışan kardeşlerimizin haklarını savunan ve bundan sonrada savunacak, üye oldukları bir sendikanın varlığını bir kez daha hatırlatıyor, hayal ürünü konularla gündemi meşgul etmemelerini diliyor, saygılar sunuyorum? açıklamasında bulundu.


1

ATSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifika töreni düzenlendi

2

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

3

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

4

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

5

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı