KURA NEHRİ YAŞAM ALANINA DÖNÜŞÜYOR

Kura Nehri kıyısı sosyal yaşantıya yönelik projelerle yaşam alanına dönüşüyor.

GÜNCEL 16.11.2022 15:08:00 1
KURA NEHRİ YAŞAM ALANINA DÖNÜŞÜYOR

HABER: ŞENOL KİRMAN

Kura Nehri kıyısı sosyal yaşantıya yönelik projelerle yaşam alanına dönüşüyor. Kura Nehri’ni sosyal yaşamın bir parçası haline getirmek için harekete geçen Ardahan Belediyesi, projeleri bir bir hayata geçiriyor.  

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir’in girişimleri sonucunda Ardahanlı iş insanı Selami Erdoğan’ın babası anısına Kura Nehri Bungalov evler civarında yaptırdığı “Sabri Erdoğan Asma Köprüsü” Ardahanlıların büyük beğenisini kazandı.

Sabri Erdoğan Asma Köprüsü hatıra fotoğrafları çektirenlerin yeni mekanı oldu. Sağlam mimari ve dayanıklılığı ile beraber devasa uzunluğuyla dikkat çeken asma köprü, vatandaşların Kura Nehrini karşıdan karşıya güvenli bir şekilde geçmelerine imkân tanıyor. Kura Nehri çevresinde yürüyüş yapan vatandaşlar asma köprüde hatıra fotoğrafı çekilirken, anı ölümsüzleştiriyor. Köprünün yanı sıra devasa büyüklükte yaptırılıp asılan Mustafa Kemal Atatürk’ün Damal’a yansıyan silueti posteri muhteşem görüntü oluşturuyor.

Göreve geldiği günden bu yana Ardahan’ın çehresini değiştirecek birçok projeyi hayata geçiren Başkan Faruk Demir, Kura Nehri’ne yaptırılan asma yaya köprüsünün yanı sıra yapımı tamamlanmak üzere olan Bungalov Evleri ile Kura Nehri’ni yaşam alanı haline getirmeyi hedefliyor.

Ardahan Kura Nehri kenarında muhteşem doğası ile öne çıkan Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) destekli 10 adet bungalov ev ve restoran kısa sürede hayata geçirilecek.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir'in özverili çalışmalarıyla yaptırılan bungalov evler, doğayla iç içe tatil yapmak isteyenleri ağırlayacak.


Turgut tatat
17.11.2022 00:11:56
Her şey güzel oluyor çok teşekkürler başta sayın belediye başkanım ve emeği geçen herkese selam sevgiler İstanbul dan

1

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonundan 1 Mayıs açıklaması

2

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

3

Fatih Erbakan Göle halkına teşekkür için geliyor

4

ARÜ’den Gürcistan üniversitelerine ziyaret

5

Otomobilde, sevdiği şarkıları dinleyerek gezme hayali gerçekleşti