Kuaför ve berberler, 11 Mayıs´a hazırlanıyor

Ardahan´da kuaförler ve berberler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın 11 Mayıs´ta faaliyete başlama müjdesi vermesinin mutluluğunu yaşıyor.

5.05.2020 14:39:59 0
Kuaför ve berberler, 11 Mayıs´a hazırlanıyor

ŞENOL KİRMAN

Ardahan´da kuaförler ve berberler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın 11 Mayıs´ta faaliyete başlama müjdesi vermesinin mutluluğunu yaşıyor.

Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Morkoç gazetemize yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın gereken temizlik şartlarının sağlanması, randevu sistemiyle çalışılması ve koltuk sayısının yarısı kadar müşteriye hizmet verilmesi şartıyla işletmelerinin 11 Mayıs´ta faaliyete başlayacağını açıkladığını hatırlattı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını söyleyen Morkoç, "Maskesiz işlem yapılmaması yönünde üyelerimize yönlendirmemiz olacak. Dükkanlarımız, işletmelerimiz dezenfekte edilecek. Hijyen kurallarına eskisinden daha fazla dikkat edilecek. Kuaför ve berber çalışanlarının ve müşterilerin sağlığını düşünerek planlama yapacağız." dedi.

Mutlaka randevu alacaklar

İşletmelerin randevu sistemiyle çalışacaklarını anlatan Başkan Morkoç, randevulu çalışma sistemiyle yoğunluk oluşmasının önüne geçilecek. İşletmelerimiz mutlaka randevu alacak. Eğer randevu almayan arkadaşlarımız varsa müşteri dükkana geldiğinde, 2 ya da 3 saat sonraya randevu verecek. İşletmeler sosyal mesafeyi koruyarak içeriye müşteri alacak. İçeride kesinlikle oturma, fazladan vakit geçirme olmayacak. Çalışanlar dezenfektelerini yapıp, maskelerini de takacaklar. Tek kullanımlık havlu kullanılacak. 3 koltuklu bir dükkanda 2 koltuk çalışılacak. 5 koltuk varsa 3 koltuk çalışılacak, ortadaki koltuk boş bırakılacak ve 2 metrelik mesafeler olacak" dedi.


1

Ardahan’da baraj, göl ve göletlere girmek yasaklandı

2

BAŞKAN BUDAK’TAN SOKAK HAYVANLARI İÇİN MÜJDE

3

BESİCİLER HAYVAN HASTANESİ İSTİYOR

4

Öğrenciler dolmuş fiyatlarında ki zam dedikodularını protesto etti

5

Serhat Ardahanspor Başkanından Belediye Başkanı Demir’e ziyaret