Koyun yetiştiricilerinden anlamlı bağış!

Ardahan Koyun-Keçi Yetiştiriciler Birliği'nden depremzedelere anlamlı bağış

GÜNCEL 24.03.2023 14:17:00 0
Koyun yetiştiricilerinden anlamlı bağış!

Ardahan Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen afetzedelere destek olmak amacıyla birlik üyelerinin bağışladığı 79 koyunu satarak elde ettikleri 176.900 TL nakdi yardımı, Ardahan Valiliği Afet Yardım hesabına yatırdı.

Birlik Başkanı Salman Gürbüz, Başkan Yardımcıları Murat Gündüz ve Erhan Şenel ile birlikte Vali Hüseyin Öner’i makamında ziyaret ederek yardım dekontunu takdim ettiler.

Birlik üyesi üreticilerin destekleriyle toplamda 79 koyun topladıklarını ve bu koyunları satarak 176.900 TL nakdi yardımı Ardahan Valiliği Afet Yardım hesabına aktardıklarını söyleyen Birlik Başkanı Gürbüz, yardımlarının devam edeceğini Vali Öner’e bildirdi.

Vali Hüseyin Öner de Birlik Başkanı Salman Gürbüz ve Birlik Yöneticileri nezdinde Ardahanlı koyun-keçi yetiştiricilerine anlamlı bağışları dolayısıyla teşekkürlerini ifade etti.

Deprem bölgesine saman ve yem gönderildi

Kahramanmaraş merkezli ‘Asrın afetinden’ sonra Ardahan’dan çeşitli yardımların yanı sıra üreticilerin ihtiyacını karşılamak içinde il genelinde toplanan yem ve samanlar deprem bölgesine gönderildi. 

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden etkilenen üreticilerin ihtiyacını karşılamak üzere, Ardahan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü öncülüğünde Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda Ardahan’daki üreticilerinden temin edilen yem ve saman başta olmak üzere çeşitli yardımlar, afet bölgesine gönderildi.

30 ton kesif yem, 3 tır saman, 10 adet seyyar duş ve tuvalet Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş'a gönderildi.


1

Hanak hayvan pazarında temizlik ve onarım çalışmaları başladı

2

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden gazetemize teşekkür

3

ARÜ mezuniyet töreni tarihi belli oldu

4

Milli sporcu Avrupa’da madalya peşinde

5

Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Evliyaoğlu: Arıcılık Çalıştayı’ndan dışlandık