"Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var"

Ardahan´da hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilen ve "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesi çerçevesinde protokol imzalandı.

23.10.2020 13:22:49 0

Ardahan´da hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilen ve "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesi çerçevesinde protokol imzalandı.

Valilik toplantı salonunda Vali Hüseyin Öner  başkanlığında Ziraat Bankası Rize Bölge Müdürü İbrahim Seyfioğlu , proje paydaşları ve ilgili idarecilerin katılımı ile bir program düzenlendi.

Projeyle Ardahan ili ve ilçelerinde koyun varlığının artırılması ve bu konuda faaliyet gösteren üreticilerin sürülerinin ve ölçeklerinin büyütülmesi, atıl işletme kapasitelerinin üretime kazandırılması, yerel koyun ırklarının ıslah edilerek bölgesel kalkınmayı ve yerel koyun yetiştiriciliğiyle kırmızı et açığının kapatılmasına destek olunması amaçlanıyor.

Proje, Valilik koordinasyonunda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ziraat Bankası işbirliğiyle yürütülecek.

Bu Projeyi ilk andan itibaren önemsediklerini ve titiz bir şekilde uygulanması için yakından takip etmeye devam edeceklerini vurgulayan Vali Öner, ?Bugün, bölgemiz tarım ve hayvancılığına önemli katkıları olacağına yürekten inandığımız, Tarım ve Orman Bakanlığımızın ?Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesi? kapsamında Ziraat Bankası ile protokol imzalıyoruz. Hayata geçirilen projeyle; ilimizde faaliyet gösteren Küçükbaş Hayvancılık İşletmelerine sağlanacak olan Tarımsal Kredi ile İşletme kapasitelerinin arttırılması, yöreye özgü koyun ırklarıyla bölgesel kalkınmanın sağlanması ve ülkemiz küçükbaş hayvan varlığının arttırılması hedeflenmiştir.

Bu protokol ile şartları tutan üreticilerimiz, 1 yıl boyunca kredilerden faydalanacaktır. Proje kapsamında, ilimize uygun küçükbaş hayvan ırkı ve ulaşılması hedeflenen sürü büyüklüğü belirlenecek, ardından proje başvuruları alınacak ve uygun şartları taşıyan üreticilerin projesi, bölgeye bildirilecek. Projenin onaylanmasının ardından canlı hayvanların hangi işletmelerden tedarik edileceği belirlenecek ve kredi işlemleri tamamlanan üreticilerin küçükbaş hayvanları işletmelere teslim edilecek.

İmzaladığımız protokol gereği, krediden faydalanacak üreticilerin; halihazırda faal olarak küçükbaş hayvancılık yapıyor veya daha önce küçükbaş hayvancılık faaliyetinde bulunmuş olmaları, üreticilerin asgari 100 baş hayvandan oluşan sürüyü barındırma kapasitesi bulunan ağıla sahip olmaları, işletmesinin bulunduğu yerde ikamet etmeleri, proje kapsamında alacağı hayvanlar ile birlikte küçükbaş hayvan varlığını asgari 100 başa ulaştırmaları, faaliyet gösterdiği bölgede bulunan meralardan yararlanıyor veya yıllık kaba yem ihtiyacının asgari % 50 sini yetiştiriyor olmaları şartı aranacak.

Krediyle edindirilecek hayvanların özellikleri de belirlenmiş olup, Valilikçe belirlenecek ırklarda, yurtiçinde doğmuş 6-24 aylık dişi ve Hayvancılık Bilgi Sistemine (HBS) kaydedilmesi gerekecektir.

Üreticiler, proje kapsamında kullandırılabilecek toplam kredi tutarı (yatırım+işletme dahil) azami 150.000,00 TL ile sınırlı olacaktır. Proje kapsamında kullandırılacak yatırım kredilerine azami 84 ay, işletme kredilerine ise azami 18 aya kadar vade belirlenebilecektir. Proje kapsamında alınacak hayvanlar TARSİM kapsamında sigortalanacaktır. Ben, projenin hayırlı olmasını diliyor, üreticilerimize, bölge hayvancılığına katkılar sağlamasını temenni ediyorum.?

Vali Hüseyin Öner, konuşmasının ardından Ziraat Bankası Bölge Müdürü İbrahim Seyfioğlu ile birlikte protokolü imzalayarak hatıra fotoğrafı çektirildi.


1

210 çiftçiye 45 ton korunga tohumu dağıtıldı

2

Deneysel-Bilişsel Psikoloji Sempozyumu bu yıl ARÜ’de gerçekleştirildi

3

ARÜ Kalkındırma Vakfı büyümeye devam ediyor

4

Çıldır Öğretmen Evine ilk kazma vuruldu

5

AK Parti Belediye Meclis Grubu’ndan basın açıklaması!